Aandeel Boeing fors in de min vanwege problemen MAX

21 oktober 2019 | Door: 
onze redactie

NEW YORK - Het aandeel van vliegtuigbouwer, genoteerd aan de New York Stock Exchange (NYSE), sloot maandag met een verlies van 3,8%. Dit is het gevolg van een verlaagd koersdoel door verschillende beurshuizen. Het recente nieuws dat er al in 2016 intern bij Boeing is gecommuniceerd over fouten in het zogeheten MCAS-systeem van de Boeing 737 MAX schaden het vertrouwen in de vliegtuigbouwer.

Flybe staakt lijndienst Amsterdam - Doncaster

21 oktober 2019 | Door: 
Niek Vernooij

SCHIPHOL - Flybe staakt met ingang van het nieuwe winterseizoen de lijndienst van Schiphol naar Doncaster Sheffield. Het staken van de route hangt samen met de sluiting van de basis van de regionale luchtvaartmaatschappij op de Engelse luchthaven. Dat besluit werd genomen na de overname door Connect Airways.

Nog meer Airbus A330neo's voor Delta

21 oktober 2019 | Door: 
Neal Luitwieler

ATLANTA - Een maand na de ingebruikname heeft Delta Air Lines nog meer Airbus A330-900’s besteld. De maatschappij is met Air Lease Corporation tot een akkoord gekomen over de lease van twee toestellen, die in respectievelijk 2020 en 2021 geleverd worden.

Cabinepersoneel American Airlines onwel, vlucht wijkt uit

21 oktober 2019 | Door: 
Niek Vernooij

DUBLIN - Een vlucht van American Airlines is maandag uitgeweken naar Dublin nadat twee leden van de cabin crew bewusteloos waren geraakt door een lekkend schoonmaakmiddel. Diverse passagiers klaagden over branderige ogen en huidproblemen.

Deze week geen verdere stakingen bij Lufthansa Group

21 oktober 2019 | Door: 
Niek Vernooij

FRANKFURT - Deze week vinden geen verdere stakingen plaats van het cabinepersoneel van Lufthansa Group. Dat meldt vakbond UFO, nadat een stakingsactie zondag leidde tot 150 geannuleerde vluchten bij vier dochterbedrijven. Daarmee was de ‘illegale actie’ volgens de vakbond een succes.

Test Aankoop hekelt hoge kosten aanpassen vliegtickets

21 oktober 2019 | Door: 
Niek Vernooij

BRUSSEL - Zoals bekend brengen luchtvaartmaatschappijen voor het aanpassen van een typfout op een vliegticket kosten in rekening. Volgens de Belgische consumentenorganisatie Test Aankoop is deze praktijk illegaal. De organisatie heeft tien airlines gesommeerd om binnen twee weken een eind te maken aan deze kosten, die voor passagiers kunnen oplopen tot 160 euro.

SAS sleept miljoenencontract Noors leger in de wacht

21 oktober 2019 | Door: 
Niek Vernooij

OSLO - SAS heeft een omvangrijk contract in de wacht gesleept in Noorwegen. De Scandinavische airline mag vier jaar lang personeel van het Noorse leger vervoeren op binnenlandse routes. Het vierjarige contract heeft een waarde van bijna honderd miljoen euro.

Boeing ontkent dat MCAS-probleem al in 2016 bekend was

21 oktober 2019 | Door: 
Niek Vernooij

SEATTLE - Boeing ontkent dat al november 2016 fouten in het MCAS van de 737 MAX aan het licht kwamen bij een simulatortest. Een vrijdag gepubliceerde interne memo, waarin een testpiloot zijn zorgen over het gedrag van het systeem deelt met een collega, had volgens Boeing betrekking op niet goed functionerende simulatorsoftware.


Overig nieuws

Overig nieuws

VNC houdt informatiesessies voor cabinepersoneel KLM

21 oktober 2019 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

SCHIPHOL - Vakbond VNC organiseert verschillende informatiesessies voor cabinepersoneel van KLM omtrent de cao-onderhandelingen. Maandagochtend werd daarom in alle vroegte een flyeractie gehouden bij het bemanningencentrum op Schiphol. 

Cathay Pacific verviervoudigt entertainmentaanbod

21 oktober 2019 | Door: 
Niek Vernooij

HONGKONG - Cathay Pacific heeft het inflight entertainmentaanbod verviervoudigd. De luchtvaartmaatschappij uit Hongkong biedt veel nieuwe films, meer sport, meer complete series en een breder Aziatisch aanbod. Om alles te kunnen zien moet je als passagier 45 keer non-stop rond de wereld vliegen.

Eerste vliegtuig voor ZIPAIR Tokyo

21 oktober 2019 | Door: 
Neal Luitwieler

XIAMEN - De eerste Boeing 787-8 voor ZIPAIR Tokyo is in Xiamen van het kleurenschema van de nieuwe luchtvaartmaatschappij voorzien. Het acht jaar oude toestel, met de registratie JA822J, vloog voorheen voor moederbedrijf Japan Airlines (JAL).

Asiana van 3 maart tot 16 april niet naar San Francisco

21 oktober 2019 | Door: 
Niek Vernooij

SAN FRANCISCO - Asiana Airlines vliegt van 3 maart tot 16 april niet van en naar San Francisco International Airport. Dat meldt CBS SF, nadat vrijdag al bekend werd dat de Zuid-Koreaanse luchtvaartmaatschappij voor straf de vluchtuitvoering naar de Amerikaanse stad gedurende 45 dagen moet stilleggen. Gekozen is voor een relatief rustige periode.

Qatar Airways met A350-1000 naar Adelaide

20 oktober 2019 | Door: 
Rob Somsen

SCHIPHOL - Qatar Airways zet vanaf eind maart 2020 de Airbus A350-1000 in op de route tussen Doha en Adelaide in Australië. Dat blijkt uit de timetable van de maatschappij. De route wordt tot die tijd uitgevoerd met een Airbus A350-900.

Diverse vliegscholen presenteren zich tijdens de Beroepenmarkt

20 oktober 2019 | Door: 
onze redactie

SCHIPHOL - De Nederlandse vliegopleiders EPST, Aircrew Training Center (ATC) en AIS nemen deel aan de jaarlijkse Beroepen- en Opleidingenmarkt. Het evenement is de grootste Nederlandstalige beroepenmarkt voor de luchtvaart- en reisindustrie en vindt plaats op zaterdag 2 november a.s. in het Corendon Village Hotel in Badhoevedorp.

video

Rechtstreekse vlucht New York-Sydney geland

20 oktober 2019 | Door: 
Rob Somsen

SYDNEY - Luchtvaartmaatschappij Qantas heeft tijdens een testvlucht met een Boeing 787-9 Dreamliner in een tijd van 19 uur en 16 minuten de langste rechtstreekse lijnvlucht volbracht. Het toestel vloog 16.200 kilometer tussen New York en Sydney. Vlucht 7879 vertrok vrijdagavond en kwam zondagmorgen in Sydney aan.

In beeld: motor van Asiana Airbus A380 vat vlam

18 oktober 2019 | Door: 
Onze redactie

SEOUL - Op Seoul Incheon International Airport heeft vrijdag één van de vier motoren van een Asiana Airbus A380 vlamgevat. De brand, waarvan de exacte oorzaak nog niet bekend is, kon vrij snel geblust worden. Er vielen daarbij geen slachtoffers.

Garuda Indonesia presenteert speciaal uniform cabinebemanning

17 oktober 2019 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

JAKARTA - Garuda Indonesia steekt haar cabinebemanning in het nieuw. De Indonesische luchtvaartmaatschappij nam designer Didiet Maulana in de arm om de uniformen te ontwerpen. Die worden gedragen op geselecteerde vluchten binnen Azië.  

Honderd vluchten geschrapt op luchthaven Barcelona

14 oktober 2019 | Door: 
Niek Vernooij

BARCELONA - Op de luchthaven van Barcelona was maandagavond sprake van chaos door rellen. Catalaanse separatistische demonstranten kregen het aan de stok met de politie. Meer dan honderd vluchten zijn geannuleerd, meldt luchthavenoperator AENA.

Copyright Reismedia BV 2019