Emirates: Auckland - Melbourne, 24 januari 2009

24 januari 2009
Op 24 januari vloog ik met mijn familie van Auckland naar Melbourne met Emirates vlucht EK407. Ik koos voor deze vlucht vanwege de goede reputatie van Emirates en daardoor betaalden we iets meer dan een vlucht met Virgin Blue (ongeveer 50 Euro). De vlucht heeft als eindbestemming Dubai met een tussenlanding in Melbourne.

Emirates vliegt met drie vluchten per dag van en naar Auckland. Een vlucht via Brisbane naar Dubai, uitgevoerd met een A340-500 en een vlucht via Sydney en Singapore uitgevoerd met een B777. Onze vlucht werd ook uitgevoerd met een Airbus 340-500, de longhaul versie van de A340. Het toestel zag er van binnen en buiten goed uit en niet uitgeleefd zoals je vaak bij Europese of Amerikaanse maatschappijen ziet.

We vertrokken exact op tijd om 18:50 voor een vlucht van 4 uur. De service is zoals bij de meeste maatschappijen uit de Emiraten goed geregeld en daar we met onze dochter van bijna 2 jaar vlogen kregen we extra aandacht en attenties. Het IFE system is uitstekend en heet ICE (Information, Communication and Entertainment) bij Emirates. Er is een zeer ruim aanbod van films, documentaires, series en muziek. Je kan ook e-mailen, bellen en texten. De maaltijd was ruim voldoende, we hadden de keuze uit lamb stew (komende vanuit New Zealand niet zo verassend) en lime and coconut fish. Ik koos de vis en het was erg lekker. De Flight Attendant kwam regelmatig langs met drankjes en liet haar gezicht vaak zien.

De afgelopen 12 maanden heb ik meer dan 15 vluchten gemaakt en tezamen met een vlucht die ik maakte met Qatar Airways van Dubai naar Bangkok steekt deze vlucht met Emirates er positief uit. Al met al geef ik de vlucht een 8 vanwege de goede service, punctualiteit, goed eten en vriendelijk personeel.

M. Henriquez

Reageren op artikelen? Graag! Er gelden spelregels. We moedigen toevoeging van uw reactie op onze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik.

Copyright Reismedia BV 2020