Lion Air: Kuala Lumpur - Jakarta, 25 februari 2013

26 juni 2013

Voor het eerst vliegen met een maatschappij die op de zwarte lijst staat?! Wel of niet doen? Mijn reisdoel: Bali. Goedkoopste optie: een enkeltje via Jakarta, met een tussenstop van 48 uur. Een vluchtprijs van 35 euro inclusief 20 kg bagage, waarom niet dacht ik. De mogelijkheid om het oude Batavia een keer te bezoeken, en alle horror verhalen van verkeer, vervuiling echt met eigen ogen te zien: 8.9 miljoen inwoners en geen goed openbaar vervoer: ik ben benieuwd.

Kuala Lumpur is een goed georganiseerd vliegveld, het inchecken gaat vlot, voldoende balies voor Lion Air, geen andere reiziger te bekennen. Bij de gate ongeveer 80 mensen, het boarden zelf verliep soepel. Het vliegtuig was een 737-800NG met sky interior van 8 maanden oud. Ik had een stoel bij de nooduitgang, ruim voldoende beenruimte. Vlucht JT 281 vertrok op tijd. Tijdens deze vlucht geen uitgebreide verzorging, personeel komt 1 keer langs met een kar waarop een minimaal aantal producten wordt verkocht. Geen sales van andere producten. Geen opdringerige verkopers van sigaretten, kraskaarten etc.

Het personeel is Aziatisch vriendelijk, een net uniform, welke niet goedkoop aandoet, wat wel eens anders is. De vlucht verliep soepel. Zonder noemenswaardige bijzonderheden. Door de nieuwheid van het toestel en de vluchtprijs inclusief bagage: een groene prijs met een zwart randje.

Vluchtcijfer: 8
Personeel : 7

D. Souwer

Reageren op artikelen? Graag! Er gelden spelregels. We moedigen toevoeging van uw reactie op onze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik.

Copyright Reismedia BV 2020