Malaysia Airlines: Kuala Lumpur - Amsterdam, 27 oktober 2007

27 oktober 2007
Onze ‘Langkawi’, de vaste Amsterdam-kist van Malaysia Airlines, stond ons al op te wachten toen we naar de gate liepen. Het vertrek van vlucht MH016 is om 23:59, dus de wachtruimte zat vol rode oogjes. Het boarden verliep snel en efficient. Dit keer vlogen we economy class, wat bij Malaysia Airlines qua beenruimte en comfort prima is. Tot het laatste moment bleef de stoel naast me leeg, dus ik hoopte al stiekem dat ik wat extra ruimte had, maar helaas. De Boeing 747-400 was tot de laatste plaats gevuld.

Precies op tijd kozen we het luchtruim voor een vlucht van 12 uur naar Amsterdam. De Nederlandse captain gaf ons nog wat aanvullende vluchtinformatie over het weer dat we onderweg konden verwachten. Bij Malaysia Airlines wordt dat heel klantvriendelijk in het Maleis, Engels en Nederlands gedaan.

Nadat de 'fasten seatbelts' lichtjes gedoofd waren ging de crew al rond met diverse sappen. Heerlijk. En naderhand werd het karakteristieke Malaysia Airlines biertje geserveerd. Al vrij vlot werd het diner opgediend. Ik nam nog een laatste keer een lekkere spicy kip, en heb heerlijk zitten smullen.

Nadat de cabine opgeruimd was gingen de lichten uit voor de nacht. Ook in de economy class is het inflight entertainment systeem 'on demand'. Muziek, films, series, games, alles is aanwezig met een ruime keuze. In feite hoef je je geen moment te vervelen aan boord. Nadat ik zelf een 'jukebox' gevuld had met mijn favoriete muziek ben ik lekker gaan slapen met m'n koptelefoon op. Gedurende de nacht bleef het cabinepersoneel rondgaan met water, sap, een ijsje en snackjes. Geweldig gewoon.

Een paar uur voor de landing in Amsterdam werd het ontbijt geserveerd. Ook dit was weer prima in orde. Normaal kies ik tot het laatste moment voor Aziatisch eten, maar op de een of andere manier had ik nu eens zin in een eitje. Vaak is dat een kledderige hap in een vliegtuig, maar dit roerei was heerlijk van smaak en goed van textuur.

Na nog een uurtje gevlogen te hebben begonnen we aan de daling naar de (helaas) Polderbaan. De landing verliep weer zachtjes, en na een kwartier taxiën stonden we om 05:00 uur aan de gate. Een uur vroeger dan normaal, omdat de wintertijd die nacht was ingegaan.

Cijfer: 10. De service en crew van Malaysia Airlines zijn geweldig. Dit is gewoon mijn luchtvaartmaatschappij.

M. Lanser

Reageren op artikelen? Graag! Er gelden spelregels. We moedigen toevoeging van uw reactie op onze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik.

Copyright Reismedia BV 2020