American Airlines: Brussel - New York, 5 maart 2011

29 maart 2011

Na een uitgebreide zoektocht op internet naar een goedkoop vliegticket voor onze reisperiode, kwamen we uit bij een vlucht van American Airlines via Brussel. Aangezien Brussel van ons uit net zolang rijden is als Amsterdam, en het feit dat via Düsseldorf geen goedkope vluchten meer verkrijgbaar waren, hebben we besloten om vanuit Brussel te vertrekken.

Eenmaal aangekomen op Brussel, bleek dat American Airlines vlucht AA 171 een vertraging had van een uur. In plaats van 10.00 uur zouden we nu om 11.00 uur vertrekken. Ondanks de vertraging besloten we meteen in te checken zodat we daarna rustig ergens koffie konden gaan drinken.

Bij de incheckbalies van American Airlines stond een erg lange rij, mede door het feit dat behalve de vlucht naar New York ook de vlucht van American naar Chicago hier werd ingecheckt. Maar ondanks de lange rij, ging het inchecken toch nog snel.

Om 10.45 uur werd uiteindelijk begonnen met het boarden van vlucht AA 171. Het boarden werd gedaan in groepen en ging uiteindelijk redelijk snel. Eenmaal aangekomen in het vliegtuig kreeg ik een shock te verwerken. Wat een klein en oud vliegtuig (een Boeing 757) voor een intercontinentale vlucht. We zaten in de economy class en de zitplaatsen waren erg krap en helemaal niet comfortabel (in een Boeing 737 van KLM voor een Europese vlucht zit je veel beter). Zoiets had ik nog nooit meegemaakt op een intercontinentale vlucht van Europa naar Amerika.

Na deze shock verwerkt te hebben, vertrokken we uiteindelijk rond 11.30 uur uit Brussel.

Deze Boeing 757 heeft geen personal inflight entertainment in de economy class, er waren alleen beeldschermen aanwezig in het gangpad waarop voornamelijk kinderfilms werden vertoond, erg vervelend!!

Na ongeveer een uur gevlogen te hebben, werd de maaltijd geserveerd. De keuze was tussen kip met rijst of pasta. Ik koos voor kip met rijst, en dit smaakte best goed. Veder kwam de cabin crew slechts twee keer langs met drinken op deze vlucht, wat ik echt weinig vond voor zo'n lange vlucht. De cabin crew was overigens erg onvriendelijk en arrogant, de passagiers leek hen vrij weinig te interesseren.

De rest van de vlucht verliep redelijk rustig, er was bijna geen turbulentie. Uiteindelijk landden we met een vertraging van ongeveer veertig minuten op New York JFK, de piloot heeft dus wat van de vertraging ingehaald tijdens de vlucht. Tijdens de gehele vlucht hebben we trouwens geen enkele informatie van de piloten in de cockpit gekregen.

Al met al geef ik deze vlucht van American Airlines een 2. Dit komt door de slechte en krappe zitplaatsen, het ontbreken van goed inflight entertainment en de onvriendelijke cabin crew. Alleen door het redelijke eten is mijn eindoordeel op een 2 uitgekomen, anders was het een 1 geweest.

M. Faassen

Reageren op artikelen? Graag! Er gelden spelregels. We moedigen toevoeging van uw reactie op onze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik.

Copyright Reismedia BV 2020