ADP, CDG, Parijs

Een kleine vakbond bij het Parijse luchthavenbedrijf ADP waarschuwt voor een staking op vrijdag, de dag van de openingsceremonie van de Olympische Spelen. Daarmee negeert de vakbond een recente deal met het bedrijf.

Qsuites Next Gen

Qatar Airways heeft op de Farnborough Airshow de nieuwste generatie van haar eigen Business Class-product onthuld: de Qsuites. De grootste verandering zit aan de raamkant: doordat de entertainmentschermen naar de zijkant kunnen worden geschoven, kunnen nu ook daar twee passagiers tegenover elkaar zitten om te praten of te dineren.

Step Grensbewaking Schiphol Marechaussee

De Nederlandse marechaussees die bij de komende Olympische Spelen worden ingezet in Frankrijk, gaan onder meer aan de slag als grenswacht op drie Parijse luchthavens en op treinstation Gare du Nord, waar ook de internationale treinen vanuit Nederland arriveren. Ze helpen daar met de paspoortcontroles voor de treinen naar het Verenigd Koninkrijk, meldt de Koninklijke Marechaussee.

A321XLR Drukair

Het Bhutaanse Drukair heeft tijdens de Farnborough Airshow bekendgemaakt dat ze een memorandum van overeenstemming heeft getekend met Airbus voor vijf nieuwe toestellen, waaronder twee A321XLR’s en drie ‘gewone’ A320neo’s. Ze worden vanaf 2030 geleverd.

C-390 signing

Het ministerie van Defensie heeft maandag een definitieve deal getekend voor de aanschaf van vijf Embraer C-390 transportvliegtuigen. Het type moet vanaf eind 2027 de Lockheed C-130 Hercules opvolgen. Nederland werkte bij de aankoop samen met Oostenrijk, dat vier toestellen heeft besteld.

Luchtvaartnieuws reclame block mobiel onder 1ste 5 berichten

Meld u aan voor de dagelijkse nieuwsbrief

Voormalig regeringsvliegtuig PH-KBX na wereldreis weer op Nederlandse bodem

22 juli 2024 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

Het voormalige regeringsvliegtuig PH-KBX is maandagmiddag na een reis vanuit Australië geland op vliegbasis Woensdrecht. De 28 jaar oude Fokker 70 wordt daar de komende tijd opgeknapt en moet daarna een nieuwe broodheer gaan dienen. 

Alarm over toenemend aantal vertragingen op Europese luchthavens

22 juli 2024 | Door: 
Paul Eldering

De luchtvaart slaat opnieuw alarm over het toenemende aantal vertragingen in Europa. Versnipperde ATC, te weinig verkeersleiders, extremer weer en stakingen, maar ook operationele knelpunten zijn de belangrijkste oorzaken. LVNL moet alle zeilen bijzetten om op Schiphol voldoende capaciteit te hebben.

Jetlines neemt Russische Airbus A320 over die twee jaar op Schiphol stond

22 juli 2024 | Door: 
onze redactie

Het was al bekend dat de ex-Aeroflot Airbus A320, die tussen februari 2022 en maart 2024 op Schiphol stond, naar Canada zou gaan, maar nu is ook bekend naar welke maatschappij: Jetlines. De Canadese Corendon-partner neemt de Airbus over samen met een andere A320 die in München gestrand was.

Overig nieuws

Overig nieuws

Luchtvaartmaatschappijen omlaag op verder positief gestemde Europese beurzen

22 juli 2024 | Door: 
ANP

Luchtvaartmaatschappijen eindigden maandag in het rood op de Europese beurzen. Ryanair heeft de winst het afgelopen kwartaal fors zien dalen door flinke druk op de ticketprijzen. De Ierse budgetvlieger verwacht ook voor de belangrijke zomerperiode dat de ticketprijzen lager zijn dan eerder gedacht. Het aandeel noteerde bij het slot 17 procent lager op de aandelenbeurs in Dublin. EasyJet, een andere budgetvlieger, verloor ruim 7 procent in Londen.

De Havilland Canada zet gebruikte Q400's in de markt

22 juli 2024 | Door: 
onze redactie

Vliegtuigbouwer De Havilland Canada gaat actief tweedehands Q400’s opkopen, opknappen en opnieuw in de markt zetten. Dat maakte het bedrijf bekend op de Farnborough International Airshow. Belangstelling voor nieuw gebouwde exemplaren is er nauwelijks: in 2021 werd de productie gepauzeerd.

Cebu Pacific zet later dit jaar handtekening onder grootste Filipijnse order ooit

22 juli 2024 | Door: 
onze redactie

De verwachte megabestelling van Cebu Pacific bij Airbus wordt niet, zoals eerder verwacht, deze week geformaliseerd. Onlangs kondigde de Filipijnse luchtvaartmaatschappij een voorlopige deal over de aanstaande miljardenorder aan, maar de handtekeningen laten nog even op zich wachten.

Gratis internet voor alle passagiers van Turkish Airlines

22 juli 2024 | Door: 
onze redactie

Turkish Airlines gaat gratis internet aanbieden aan haar passagiers. De Turkse luchtvaartmaatschappij laat haar volledige vloot van de benodigde WiFi-systemen voorzien om voor het eind van 2025 op alle vluchten internet aan te bieden.

Japan Airlines bestelt nog eens tien Dreamliners bij Boeing

22 juli 2024 | Door: 
onze redactie

Japan Airlines (JAL) breidt de vloot uit met tien Boeing 787-9 Dreamliners. Daarvoor werd een deal getekend op de Farnborough International Airshow, die deze week plaats vindt. De Japanners namen daarnaast een optie op nog eens tien exemplaren.

Saudia bestelt vijftig elektrische luchttaxi's bij Lilium

22 juli 2024 | Door: 
onze redactie

De Saudia Group heeft met fabrikant Lilium een contract getekend voor de aanschaf van vijftig elektrische luchttaxi’s. Het moederbedrijf van Saudi Arabian Airlines nam daarnaast een optie nog op eens vijftig exemplaren. De Saoedi’s hebben grote plannen met de toestellen.

Topvacatures

Video

In beeld: Boeing start certificeringsvluchten met nieuwe 777-9

15 juli 2024 | Door: 
onze redactie

Boeing heeft vrijdag eindelijk kunnen starten met de zogeheten certificeringsvluchten van de nieuwe 777-9, de opvolger van de 777-300ER. De vliegtuigbouwer heeft de Type Inspection Authorization ontvangen van luchtvaartautoriteit FAA. Daardoor mogen FAA-medewerkers met dit type (mee)vliegen op testvluchten voor de certificering.

Boeing 737 Transair van de baan op luchthaven Dakar

9 mei 2024 | Door: 
onze redactie

Een door Air Sénégal van Transair gecharterde Boeing 737-300 is donderdagochtend rond 01.00 uur tijdens de start van de baan geschoten op Blaise Diagne International Airport bij Dakar in Senegal. Volgens het ministerie van Transport zijn er bij het ongeluk tien mensen gewond geraakt, onder wie een piloot.

In beeld: eerste Airbus A380 voor Global Airlines aangekomen in Verenigd Koninkrijk

2 mei 2024 | Door: 
onze redactie

De eerste Airbus A380 voor de nieuwe Britse maatschappij Global Airlines is woensdag aangekomen in het Verenigd Koninkrijk, op de luchthaven van Prestwick in Schotland. Het toestel vloog daar via Montreal naartoe vanuit de Mojavewoestijn in de Verenigde Staten, waar het stond opgeslagen en de afgelopen weken werd voorbereid op heringebruikname.


Nieuws van Partners

7 dagen Bonaire, vlucht €549 p.p.

Vlieg voordelig met de Boeing 787 Dreamliner naar de beste duiklocatie in het Nederlands Koninkrijk? Vanuit Flamingo Airport ben je zo bij een van onze hotels en appartementen. Boek nu voor de laagste prijs.

Met de trein naar Londen, vanaf €100 retour

In Londen moet je deze zomer minimaal 1 keer zijn geweest! Voor maar €100 heen en weer naar hartje Londen vanaf Rotterdam Centraal. Wees snel, het aantal goedkope tickets is namelijk beperkt! Je kunt jouw tickets gratis wijzigen tot 7 dagen voor vertrek.

Met de trein naar Parijs, vanaf €35 enkele reis

Ontdek of herontdek de Franse hoofdstad. Boek ruim van tevoren uw reis naar Parijs en profiteer van het laagste tarief zodat u nog meer kunt genieten nog meer te kunnen genieten van de duizenden schitteringen van de lichtstad. NS International heeft voor u twee wandelingen gemaakt die u gratis kunt downloaden.

 

Poll

Partners van Luchtvaartnieuws

Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen