Luchtvaartnieuws Podcast

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de luchtvaart- en zakenreiswereld? Beluister dan de wekelijkse Luchtvaartnieuws Podcast. 

Luchtvaartnieuws Podcast

Aflevering 26: Deze week in de Luchtvaartnieuws Podcast: problemen met de Boeing 787 Dreamliner van KLM, voormalige Martinair-piloten eisen een baan bij KLM, klachten over korte vluchten vanaf Maastricht Aachen Airport en de geluidsoverlast op Rotterdam The Hague Airport. Verder: technische problemen bij een belangrijke videoconferentie bewijzen nut van zakenreizen en eVTOL's vliegen als warme broodjes over de toonbank. Beluister de podcast op Soundcloud, via Spotify, in iTunes of hieronder in de player.

Aflevering 25: We waren even met pauze, maar we zijn terug met de Luchtvaartnieuws Podcast. In deze 25e editie: supersonisch vliegen met United, bijbetalen voor handbagage bij Transavia, een scheldkanonnade voor Schiphol-topman Dick Benschop, KLM gaat vakanties verkopen en ANA haalt de Airbus A380 uit de mottenballen. Beluister de podcast op Soundcloud, via Spotify, in iTunes of hieronder in de player.

Aflevering 24: Deze week in de Luchtvaartnieuws Podcast: Europese luchtvaartsector wil vaart achter de ontwikkeling van het coronapaspoort, WiFi nu ook op Europese KLM-vluchten en Etihad Airways snijdt in de vloot. Te gast is Rick Mobach, Sales Manager Benelux van American Airlines. Hij vertelt over de plannen van de Amerikaanse maatschappij op Schiphol. Beluister de podcast op Soundcloud, via Spotify, in iTunes of hieronder in de player.

Aflevering 23: Deze week in de Luchtvaartnieuws Podcast: Je een week laten opsluiten en er nog voor moeten betalen ook, of gewoon zorgeloos genieten in de Griekse zon? De vakantiepilot die deze week op Rhodos wordt georganiseerd door Transavia en touroperator Sunweb doet nogal wat stof opwaaien. In de podcast doet Reismedia-collega Joyce Schriemer ter plekke verslag van haar ervaringen in het luxe resort, waar de deelnemende vakantiegangers samen met het personeel een week lang in een bubbel leven. Beluister de podcast op Soundcloud, via Spotify, in iTunes of hieronder in de player.

Aflevering 22: Deze week in de Luchtvaartnieuws Podcast: topman Ben Smith van Air France-KLM maakt vrienden, Air Belgium wil met de A340 naar Curaçao, en elektrisch vliegen is helemaal hip. Verder laten de voorstanders van Maastricht Aachen Airport zich horen, en lijkt de MAX weer aan populariteit te winnen. Beluister de podcast op Soundcloud, via Spotify, in iTunes of hieronder in de player.

Aflevering 21: Deze week in de Luchtvaartnieuws Podcast: De verrassende overname van Fokker Services en Fokker Techniek door Panta Holdings, nieuwe routes op Eindhoven en Maastricht, de terugkeer van KLM naar Londen City, hoe zelfstandig is KLM Cityhopper en het nieuwe supersonische verkeersvliegtuig van Aerion.Beluister de podcast op Soundcloud, via Spotify, in iTunes of hieronder in de player.

Aflevering 20: Deze week in de Luchtvaartnieuws Podcast: de Boeing 737 MAX na twee jaar aan de grond ook in Nederland weer in dienst, een run op de proefvakantie van Transavia en Sunweb, een bijzonder Zweeds wetsvoorstel, het gedroomde Andorra Airport en twee nieuwe widebody-aanwinsten voor KLM. Beluister de podcast op Soundcloud, via Spotify, in iTunes of hieronder in de player.

Aflevering 19: Deze week in de Luchtvaartnieuws Podcast: wat betekent de uitslag van de Tweede Kamerverkiezingen voor de luchtvaartsector? Verder spreken we over het vertrek van het laatste Boeing 747-passagiersvliegtuig van KLM, een nieuwe Noorse nieuwkomer, ontwikkelingen rond het Europese coronapaspoort en de Airbus A380.Soundcloud, via Spotify, in iTunes of hieronder in de player.

Aflevering 18: De Luchtvaartnieuws Podcast staat deze keer vrijwel volledig in het teken van de Tweede Kamerverkiezingen 2021. Welke politieke partijen vinden dat de luchtvaart mag groeien en zich na corona verder ontwikkelt, en welke partijen willen juist dat de sector krimpt en dat tickets duurder worden? Verder passeren kort de onderwerpen die deze maand in Luchtvaartnieuws Magazine staan de revue. Beluister de podcast op Soundcloud, via Spotify, in iTunes of hieronder in de player.

Aflevering 17: Deze week in de Luchtvaartnieuws Podcast: de problemen rond de Boeing 777 van Surinam Airways (SLM), de zoveelste anti-luchtvaartactie van Greenpeace, de nieuwe Business Class van Lufthansa en de positieve ontwikkelingen op Maastricht Aachen Airport. Beluister de podcast op Soundcloud, via Spotify, in iTunes of hieronder in de player.

Aflevering 16: Deze week in de Luchtvaartnieuws Podcast: onze eerste indruk van de nieuwe Embraer 195-E2 van KLM Cityhopper, een nadere blik op de regenbui van vliegtuigonderdelen boven Limburg, een nieuwe Start-up van de Week en de uitslag van onze weggeefactie rond de KLM Boeing 747. Beluister de podcast op Soundcloud, via Spotify, in iTunes of hieronder in de player.

Aflevering 15: Het was cijferweek in de luchtvaart, met resultaten over 2020 van onder andere KLM, Schiphol en Airbus. Daarnaast ging bij TUI fly de vlag uit vanwege de terugkeer van de Boeing 737 MAX. Dat en meer in de Luchtvaartnieuws Podcast van deze week. Verder bespreken we de situatie rond de PH-BVA ‘Orange Pride’, de bijzonder VIP-Airbus die op Twente Airport landde én hebben we een weggeefactie rond de KLM Boeing 747-400. Beluister de podcast op Soundcloud, via Spotify, in iTunes of hieronder in de player.

Aflevering 14: Duurzaam vliegen op alternatieve brandstof, de lucht in met onbemande passagiersvliegtuigen, het wel en wee van de PH-BVA 'Orange Pride' en een voorproefje van het nieuwste Luchtvaartnieuws Magazine: die onderwerpen staan deze keer centraal in de Luchtvaartnieuws Podcast. Beluister de podcast op Soundcloud, via Spotify, in iTunes of hieronder in de player.

Aflevering 12: Deze week in de nieuwste aflevering van de Luchtvaartnieuws Podcast: veel nieuws over KLM. Zo komen er meer Embraers aan, blijft de PH-BVA ‘Orange Pride’ nog even in China en heeft de eerste Boeing 737 WiFi. Verder hebben we het over het rustigste dagje ooit op Eindhoven Airport en beantwoorden we de vraag wie in luchtvaartland de langste heeft. Beluister de podcast op Soundcloud, via Spotify, in iTunes of hieronder in de player.

Aflevering 11: De Boeing 737 MAX mag weer vliegen, maar eerst moeten er aanpassingen komen. We praten erover met VNV-bestuurder en KLM-piloot Piet Hein Eldering. Verder duiken we in de cosmetische problemen van de Boeing 787’s van KLM, die last hebben van een schrale huid. Ook praten we over de opnieuw uitgestelde introductie van de nieuwe Boeing 777X en kijken we naar een bijzondere nieuwe lijndienst die met een antieke Fokker F.28 wordt geopend. Beluister de podcast op Soundcloud, via Spotify, in iTunes of hieronder in de player.

Aflevering 10: KLM dreigt verre vluchten te staken en vreemd verzoek van Aeromexico
Het land gaat op slot, KLM staakt haar verre vluchten, een Aeromexico-piloot deed opmerkelijk verzoek en Eelde krijgt luchtverkeersleiding op afstand. Niek Vernooij en Klaas-Jan van Woerkom spreken erover in de Luchtvaartnieuws Podcast met gezagvoerder Herman Mateboer. Daarnaast gaan we in op het voorstel van de Griekse premier om gevaccineerde mensen grenzeloos te laten reizen, en op het machtsblok dat in Spanje ontstaat door de overname van Air Europa door IAG. Beluister de podcast op Soundcloud, via Spotify, in iTunes of hieronder in de player.

Aflevering 9: Koerswijziging bij Norwegian en pech voor Orange Pride
Niek Vernooij en Klaas-Jan van Woerkom blikken terug op de laatste ontwikkelingen in de wereld van de luchtvaart. Zo besloot Norwegian om het roer om te gooien en worstelt KLM om de Orange Pride weer in de lucht te krijgen. Verder wordt er dieper ingegaan op de crash van een Boeing 737 van Sriwijayah Air en het vaccintransport bij Air France-KLM Cargo op Schiphol. Beluister de podcast op Soundcloud, via Spotify, in iTunes of hieronder in de player.

Aflevering 8: Schiphol 's nachts op slot en nieuwe Embraers voor KLM
Niek Vernooij en Klaas-Jan van Woerkom bespreken deze week onder andere de gevolgen van een verbod op nachtvluchten op Schiphol, de introductie van de nieuwe Embraer 195-E2 bij KLM en het verdwijnen van de Fokker-vloot uit het Europese luchtruim. Luister de podcast op Soundcloud, via Spotify, in iTunes of hieronder in de player.

Aflevering 7: Protest op Schiphol en A330 eruit bij KLM
Niek Vernooij en Klaas-Jan van Woerkom bespreken deze week: de protestacties op het veel te lege Schiphol, de subtiele truc van China Airlines, de nieuwe ontwikkelingen rond schimmige start-up Benelux Air Charters, de coronacorridor tussen de VS en Nederland, het afscheid van Nederlands personeel bij China Southern en de geleidelijke uitfasering van de Airbus A330 bij KLM. Luister de podcast op Soundcloud, via Spotify, in iTunes of hieronder in de player.

Aflevering 6: blijft er een 747 van KLM behouden, en wie is de schimmige start-up van de week?
Niek Vernooij en Klaas-Jan van Woerkom blikken terug op het nieuws van deze week. British Airways stuurt enkele Boeing 747’s naar het museum, volgt KLM dat voorbeeld? En wie is de ‘schimmige start-up van de week’? Verder wordt ingegaan op het aangescherpte handbagagebeleid van easyJet, het massale afscheid van KLM-personeel, de aanstaande vliegtax en het extra dikke decembernummer van Luchtvaartnieuws Magazine. Beluister de podcast op Soundcloud, via Spotify, in iTunes of hieronder in de player. Luister de podcast op Soundcloud, via Spotify, in iTunes of hieronder in de player.

Aflevering 5: IATA voorspelt grote verliezen en Corendon heeft ruzie
Klaas-Jan van Woerkom en Niek Vernooij blikken deze week terug op de IATA-top, de oproep om een vaccinatie verplicht te stellen om te mogen vliegen met Qantas, de wervingscampagne van ProRail in de luchtvaart, de soap rond Corendon en Sunweb, de gevolgen van de Luchtvaartnota 2020-2050 en de verjaardag van de Fokker F.27 Friendship. Luister de podcast op Soundcloud, via Spotify, in iTunes of hieronder in de player.

Aflevering 4: Qantas is jarig en nieuwe stoelen voor KLM
Klaas-Jan van Woerkom en Niek Vernooij bespreken deze keer onder andere de bijzondere verjaardag van Qantas, de lichte maar dunne stoelen van KLM en de megafusie tussen Korean Air en Asiana. Verder wordt ingegaan op de stoelendans aan de top bij Brussels Airlines (en de beperkte houdbaarheid van CEO’s), de faillissementsbescherming van Norwegian, de terugkeer van de Boeing 737 MAX bij TUI fly en het afblazen van de geplande tariefsverhoging door Schiphol. Luister de podcast op Soundcloud, via Spotify, in iTunes of hieronder in de player.

Aflevering 3: Start-ups met plannen en negatief vliegadvies
Klaas-Jan van Woerkom en Niek Vernooij bespreken de problemen bij prijsvechter Norwegian, de grootste plannen van start-up Dutch Southern Airlines, de bijzondere Afrika-strategie van Brussels Airlines, of het wel of niet een goed idee is om piloot te worden, waarom de luchtvaart op de Antillen zo grillig verloopt en hoe stagiairs aan de slag kunnen bij Stage-Air. Daarnaast aandacht voor de onderwerpen in de nieuwste uitgave van Luchtvaartnieuws Magazine. Luister de podcast op Soundcloud, via Spotify of in iTunes. Of check de player hieronder.

Aflevering 2: Trump versus Biden en Thaise uitverkoop
Klaas-Jan van Woerkom en Niek Vernooij bekijken onder andere wat de uitslag van de Amerikaanse presidentsverkiezingen betekent voor de luchtvaart. Daarnaast is er aandacht voor de opening van Berlijn Brandenburg Airport, de Airbus A380 die nog maar weinig in de lucht is, en de grote uitverkoop bij Thai Airways. Daarnaast bellen ze met Cees Klinkenberg van zakenreisorganisatie Uniglobe over zijn pleidooi voor een zakelijke reisbubbel. Luister de podcast op Soundcloud, via Spotify of in iTunes. Of check de player hieronder.

Aflevering 1: KLM, 737 MAX, Twente Airport en meer
Klaas-Jan van Woerkom en Niek Vernooij praten onder andere over de Premium Economy en Business Class van KLM, de herintroductie van de Boeing 737 MAX, de soap rond Twente Airport, virtuele pilotentraining bij KLM Cityhopper, de non-stop Eurostar naar Londen en de slotkwestie van Blue Air op Schiphol. Luister de podcast op Soundcloud, via Spotify, in iTunes of hieronder in de player.

Copyright Reismedia BV 2021 - Cookieinstellingen