Videos

In beeld: parkeergarage op Tampa Airport opgeblazen

21 augustus 2019 | Door: 
Neal Luitwieler

TAMPA - Om ruimte te maken voor een uitbreiding van de passagiersfaciliteiten, heeft Tampa Airport maandagnacht de oude parkeergarage voor huurauto’s laten opblazen. Dat leverde spectaculaire beelden op.

Boeing onthult bijzondere 787 Dreamliner

21 augustus 2019 | Door: 
Neal Luitwieler

SEATTLE - Nadat er maandag al beelden van spotters opdoken, heeft Boeing de Dreams Take Flight-787 nu officieel onthuld. Met een speciaal kleurenschema eert de fabrikant het Employees Community Fund (ECF).

Vliegtuigbouwer Embraer viert vijftigjarig bestaan

20 augustus 2019 | Door: 
Niek Vernooij

SAO JOSE DOS CAMPOS - Vliegtuigbouwer Embraer vierde maandag zijn vijftigste verjaardag. Dat gebeurde met een ceremonie op de hoofdvestiging in in Braziliaanse São José dos Campos, waarbij diverse belangrijks vliegtuigen uit de Embraer-geschiedenis werden voorgevlogen. Te gast waren belangrijke kopstukken uit de historie van de onderneming.

Brussels Airlines Airbus A330 geland op Twente

19 augustus 2019 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

ENSCHEDE - Brussels Airlines heeft maandagochtend in alle stilte een Airbus A330-200 overgevlogen naar Twente Airport. Zoals onlangs aangekondigd wist ontmantelingsbedrijf AELS de hand te leggen op het toestel, dat op de luchthaven wordt gesloopt.

In beeld: Antonov An-74 brengt tegenstander AZ naar huis

16 augustus 2019 | Door: 
Neal Luitwieler & Niek Vernooij

EELDE - De bijzondere Antonov An-74 die de voetballers van FC Mariupol eerder deze week naar Nederland vloog, heeft hen vrijdag weer naar huis gebracht. Het vertrek vanaf Groningen Airport Eelde is op video vastgelegd.

Russisch passagiersvliegtuig maakt noodlanding in weiland

15 augustus 2019 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

MOSKOU - Een Airbus A321 van Ural Airlines heeft donderdagochtend een noodlanding gemaakt in een maisveld. Het vliegtuig, met aan boord 234 passagiers, was net opgestegen vanaf luchthaven Zhukovsky toen beide motoren door een vogelaanvaring uitvielen.

Video over lege passagiersvlucht gaat viraal

14 augustus 2019 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

ASPEN - Een video van regisseur en schrijver Vincent Peone over zijn laatste lijnvlucht gaat viraal. De Amerikaan vloog deze week als enige passagier mee op een lijnvlucht tussen Aspen en Salt Lake City. Zowel op de grond als aan boord kreeg hij een VIP-behandeling, zoals hij vastlegde op beeld.

Regionale omroep op bezoek bij KLM-fan Rien Moerland

11 augustus 2019 | Door: 
onze redactie

ROTTERDAM - Hij is voor de redactie van Luchtvaartnieuws.nl een bekende KLM-fan. Rien Moerland liet zich, in eerste instantie, vooral zien bij het afscheid van KLM's MD-11. Hij was zelfs aanwezig op de laatste MD-11 passagiersvlucht van Montreal naar Schiphol. RTV Rijnmond bezocht hem in zijn huis dat dienst doet als KLM-museum.

In beeld: Boeing 777X vouwt wingtip

9 augustus 2019 | Door: 
Neal Luitwieler

SEATTLE - Er is al veel over gezegd en geschreven: de opvouwbare wingtips van de nieuwe Boeing 777X. Maar hoe ziet dat er in de praktijk uit? De Amerikaanse vliegtuigbouwer demonstreerde het systeem donderdag tijdens een grondtest.

S7 Boeing 737 stijgt op allerlaatste moment op en sloopt baanverlichting

8 augustus 2019 | Door: 
Neal Luitwieler

MOSKOU - Een Boeing 737-800 van S7 Airlines heeft er maandag veel te lang over gedaan om op te stijgen van luchthaven Domodedovo in Moskou. Hoogstens enkele meters voor het einde van de startbaan kwam het toestel van de grond, waardoor vijf lampen sneuvelden en er een wolk van stof achterbleef.

Vleermuis fladdert rond in vliegtuig

3 augustus 2019 | Door: 
Niek Vernooij

NEW YORK - Passagiers van een Spirit Airlines-vlucht van Charlotte naar Newark keken woensdag raar op toen ineens een vleermuis door de cabine fladderde. Op videobeelden is te zien dat het beestje rakelings boven de hoofden van de verschrikt gillende passagiers scheert.

Vliegtuigtrap ramt Airbus A319 van Lufthansa

2 augustus 2019 | Door: 
Neal Luitwieler

FRANKFURT - Op Frankfurt Airport heeft een vliegtuigtrap dinsdag bij het manoeuvreren een Airbus A319 geramd. Het 21 jaar oude toestel van Lufthansa liep daarbij een grote deuk op in de buurt van de auxiliary power unit (APU).

Smith: behoud van A380 kostte 80 tot 90 miljoen euro per toestel

2 augustus 2019 | Door: 
Neal Luitwieler

PARIJS - Air France-KLM’s raad van bestuur besloot dinsdag om uiterlijk in 2022 alle tien A380’s van Air France met pensioen te sturen. In een interview met CNN legt topman Ben Smith uit dat dit puur een economisch besluit was.

Garuda promoot Indonesië in nieuwe veiligheidsvideo

1 augustus 2019 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

SCHIPHOL - Garuda Indonesia heeft een serie nieuwe veiligheidsvideo’s opgenomen. In de instructiefilmpjes behandelt de luchtvaartmaatschappij niet alleen de veiligheid aan boord behandeld, maar promoot het tegelijk de unieke features van Indonesië als bestemming.

Spectaculaire beelden: vliegshow met Aer Lingus Airbus A320

31 juli 2019 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

DUBLIN - Aer Lingus heeft spectaculaire beelden vrijgegeven van de vliegshow die een Airbus A320 van de luchtvaartmaatschappij afgelopen weekend verzorgde. Het toestel vloog in formatie met een aantal Pilatus PC-9’s van de Irish Air Corps langs de Ierse kust.

British Airways ontvangt eerste Airbus A350

29 juli 2019 | Door: 
Neal Luitwieler

LONDEN - Een dag later dan gepland heeft British Airways (BA) zaterdag haar eerste Airbus A350-1000 verwelkomd op thuisbasis Londen Heathrow. In de komende jaren volgen er nog zeventien van deze toestellen.

Kijkje aan boord: Turkish Airlines Boeing 787-9

26 juli 2019 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

SCHIPHOL - Turkish Airlines vliegt vanaf nu dagelijks met de Boeing 787-9 Dreamliner tussen Istanbul en Schiphol. Het toestel beschikt over een compleet nieuw interieur ten opzichte van de andere toestellen uit de vloot. We namen een kijkje aan boord.

Criminelen roven honderden kilo's goud op luchthaven van São Paulo

26 juli 2019 | Door: 
Reismedia/ANP

SÃO PAULO - In minder dan drie minuten tijd is op de vrachtafdeling van de drukste luchthaven van Brazilië, het vliegveld Guarulhos bij São Paulo, door acht overvallers circa 750 kilo goud geroofd. Het goud met een waarde van bijna 30 miljoen euro stond op het punt naar Zürich of New York te worden gevlogen. Het is niet bekendgemaakt van wie het goud was.

Personeel demonstreert op Hongkong Airport tegen geweld en Chinese invloed

26 juli 2019 | Door: 
Neal Luitwieler

HONGKONG - Op Hongkong International Airport wordt er vrijdag door zeker duizend man geprotesteerd tegen het beleid van de zittende regering. Onder hen zijn veel medewerkers van de luchthaven en cabinepersoneel.

Turkish Airlines voor het eerst met Boeing 787 naar Schiphol

26 juli 2019 | Door: 
Rob Somsen & Neal Luitwieler

SCHIPHOL - Vrijdagochtend om kwart voor tien is er voor het eerst een Boeing 787-9 van Turkish Airlines op Schiphol geland. De Turkse maatschappij zet haar nieuwste aanwinst vanaf nu twee keer per dag in op de lijndienst vanuit Istanbul Airport.

Kind lift mee op bagageband en raakt gewond

25 juli 2019 | Door: 
Neal Luitwieler

ATLANTA - Een 2-jarig kind is maandag bij de incheckbalies op Atlanta Airport stiekem op een bagageband geklommen en vervolgens meegelift naar de bagagekelder. Het jongetje ging door verschillende apparaten heen en liep daarbij een gekneusde en gezwollen hand op.

Boze vrouw mishandelt vriend met laptop in American Airlines-vliegtuig

23 juli 2019 | Door: 
Neal Luitwieler

MIAMI - De Amerikaanse politie heeft een vrouw gearresteerd die haar vriend mishandelde aan boord van een American Airlines Boeing 737. Ze sloeg zijn hersens in met een laptop en gaf hem daarna nog een paar vuiststoten.

British Airways Boeing 747 schittert op RIAT

20 juli 2019 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

LONDEN - Een Boeing 747-400 heeft gezorgd voor een spectaculaire show boven de Royal International Air Tattoo. De jumbo, getooid in een retro kleurenschema, voerde een strakke formatievlucht uit met de Red Arrows en vormde daarmee het hoogtepunt van de airshow.

Verstekeling wil meeliften op vliegtuigvleugel

20 juli 2019 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

LAGOS - Een man heeft geprobeerd in Nigeria mee te liften op een vliegtuigvleugel. Reizigers van Azman Air zagen hoe hij op de vleugel van hun Boeing 737 klauterde op het moment dat het toestel wilde vertrekken van Lagos naar Port Harcourt.

Ruim 100.000 vluchten extra op Londen Gatwick door gebruik tweede baan

19 juli 2019 | Door: 
Neal Luitwieler

LONDEN - Gatwick Airport heeft het definitieve masterplan voor een forse uitbreiding van het aantal vluchten gepresenteerd. Door een verbreding van de noodbaan met twaalf meter kan de luchthaven in de komende dertien jaar met 95.000 tot 105.000 vluchten groeien.

Embraer 190 van BA mist vakantiegangers op een haar

16 juli 2019 | Door: 
Niek Vernooij

SKIATHOS - Het vliegveld van het Griekse eiland Skiathos staat bekend als het Sint Maarten van Europa. Een Embraer 190 van British Airways scheerde er onlangs wel heel erg laag over de hoofden van een groep vakantiegangers, die er overigens alleen maar plezier aan lijken te beleven.

Simba de Leeuw uit Bagdad geland op Maastricht Airport

12 juli 2019 | Door: 
Reismedia/ANP

MAASTRICHT - Simba de Leeuw is vrijdag even voor 15.00 uur geland op vliegveld Maastricht Aachen Airport (MAA). Daar is hij opgehaald door medewerkers van de stichting Leeuw, die het dier naar de eigen opvang in Noord-Holland brengen. Het dier gaat nu eerst dertig dagen in quarantaine, aldus Daphne Pels van de stichting Leeuw.

A4E: vliegtaksen staan investeringen in duurzaamheid in de weg

11 juli 2019 | Door: 
Niek Vernooij

BRUSSEL - Vliegtaksen schieten volgens luchtvaartmaatschappijen die zijn aangesloten bij Airlines for Europe (A4E) hun doel voorbij. Ze worden geïmplementeerd onder het mom van klimaatmaatregel, maar leiden er in de praktijk toe dat luchtvaartmaatschappijen minder kunnen investeren in het verduurzamen van hun activiteiten.

Copyright Reismedia BV 2019