Videos

Twente Airport eindstation voor Dragonair Airbus A320

16 juni 2021 | Door: 
onze redactie

ENSCHEDE - Twente Airport ontving woensdagmiddag een exotische bezoeker. Een ruim 22 jaar oude Airbus A320 van Dragonair uit Hongkong landde op de luchthaven, die het eindstation zal worden voor het toestel.

Exodus van Britten uit Portugal na wijziging reisadvies

7 juni 2021 | Door: 
onze redactie

FARO - De afgelopen dagen heeft er een exodus van Britten uit Portugal plaatsgevonden. Zij wilden nog snel naar huis voordat in de nacht van maandag op dinsdag het reisadvies verandert en ze bij terugkeer tien dagen in quarantaine moeten. Dat leidde met name op zondag tot lange rijen op Faro Airport in de Algarve. Ook stegen de prijzen van vliegtickets naar het VK tot vele honderden ponden, ondanks een verdubbeling van het vluchtaanbod.

Geweldige service: tijdens pushback krijgt passagier zijn verloren telefoon terug

7 juni 2021 | Door: 
onze redactie

LONG BEACH - Een passagier van Southwest Airlines verloor zondag zijn of haar telefoon op de luchthaven van Long Beach, Californië. Toen dat ontdekt werd, was het vliegtuig al bezig aan de pushback, maar dankzij uitstekend teamwork van het grondpersoneel en de piloten lukte het toch nog om de telefoon terug te geven. Daar was wel wat acrobatiek voor nodig.

Vlucht Delta Air Lines wijkt uit nadat passagier cockpit bestormt

5 juni 2021 | Door: 
onze redactie

ALBUQUERQUE - Aan boord van een binnenlandse vlucht van Delta Air Lines ontstond vrijdag paniek nadat een passagier probeerde de cockpit binnen te komen. Bemanningsleden en passagiers slaagden erin de man te overmeesteren, waarop een ongeplande landing werd gemaakt in Albuquerque.

DAT zwaait Nederlands getinte MD-82 uit naar Iran

4 juni 2021 | Door: 
onze redactie

BILLUND - De Deense luchtvaartmaatschappij DAT (Danish Air Transport) heeft haar enige McDonnell-Douglas MD-82 uitgezwaaid. Het toestel, inmiddels een zeldzaamheid in Europa, vloog vorige week vanuit Billund naar de Iraanse hoofdstad Teheran toe.

United Airlines wil met 'moderne Concorde' razendsnel naar Londen

3 juni 2021 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

CHICAGO - In slechts 3,5 uur van Londen naar New York? Als het aan United Airlines ligt kan dat over een paar jaar weer. De Amerikaanse luchtvaartmaatschappij heeft een koopcontract getekend voor vijftien Overtures, de moderne opvolger van de Concorde.

In beeld: American Airlines Boeing 737 rijdt lichtmast omver

1 juni 2021 | Door: 
onze redactie

DALLAS - Een Boeing 737-800 van American Airlines is vrijdag met de linkervleugel tegen een lichtmast aangereden op de luchthaven van Dallas Fort Worth. Als gevolg daarvan viel de mast om en werd de vleugel ernstig beschadigd, zo is te zien op beelden van het incident.

In beeld: vleermuis in cabine Boeing 777, toestel moet terugkeren

31 mei 2021 | Door: 
onze redactie

DELHI - Een Air India Boeing 777 die afgelopen donderdag van Delhi naar New York zou vliegen, moest een half uur na vertrek terugkeren omdat er een vleermuis in de cabine werd ontdekt. Op beelden is te zien hoe het beestje langs passagiers in de Economy Class vliegt.

KLM en Delta schalen route Schiphol - New York JFK op

22 mei 2021 | Door: 
onze redactie

SCHIPHOL - KLM en joint-venture partner Delta Air Lines gaan weer vaker op de route tussen Schiphol en New York JFK vliegen. Vrijdag vierde KLM nog de 75ste verjaardag van haar lijnvluchten naar de Amerikaanse metropool.

75 jaar na eerste KLM-vlucht naar New York: Aviodrome restaureert interieur DC-4

21 mei 2021 | Door: 
onze redactie

LELYSTAD - Het is vrijdag exact 75 jaar geleden dat de eerste lijnvlucht tussen Amsterdam en New York opsteeg. KLM was de eerste Europese luchtvaartmaatschappij die naar de VS vloog. Bezoekers van Aviodrome kunnen als alles goed gaat later dit jaar zelf ervaren hoe het er aan boord aan toeging. De DC-4 (of eigenlijk C-54A) wordt gerestaureerd in de stijl van 1946.

Nieuwe NH Airtime-aflevering: de Dakota DC-3 weer thuis op Schiphol

18 mei 2021 | Door: 
Doron Sajet

SCHIPHOL - Op Schiphol-Oost is de Dutch Dakota Association (DDA) begonnen met een grote onderhoudsbeurt van de historische DC-3. Het voormalige Nederlandse regeringstoestel landde op 28 april op Schiphol, nadat het een jaar lang achter slot en grendel op vliegbasis Gilze-Rijen had gestaan. Van de zomer zou er weer gevlogen kunnen worden.

SmartLynx voegt A330's aan vloot toe voor vrachtvluchten

17 mei 2021 | Door: 
onze redactie

VALLETTA - SmartLynx breidt de vloot uit met vijf Airbus A330’s. De widebodyvliegtuigen zijn niet bedoeld voor passagiersvluchten, maar voor vrachtoperaties. Daarmee speelt de Letse ACMI-operator in op de grote behoefte aan luchtvrachtcapaciteit.

In beeld: agressieve passagier uit KLM-toestel gehaald

15 mei 2021 | Door: 
onze redactie

PARAMARIBO - Eerder deze week is in Paramaribo een agressieve passagier uit een KLM-vliegtuig gehaald dat daar net geland was. De 37-jarige Gregory R. misdroeg zich en deed bedreigende uitlatingen in beschonken toestand. Bij het landen wilde hij als eerste uit het vliegtuig stappen en ging tekeer tegen het personeel, waarna de politie werd ingeschakeld. Hij kreeg enkele rake klappen en mag 5 jaar niet meer vliegen met KLM, meldt Waterkant.net.

In beeld: passagier op vlucht uit Brussel filmt raketaanval in Israëlisch luchtruim

14 mei 2021 | Door: 
onze redactie

BRUSSEL - Een passagier op El Al-vlucht 332 uit Brussel heeft woensdagnacht vanuit zijn vliegtuigstoel een raketaanval in het Israëlische luchtruim gefilmd. Omdat de luchthaven van Tel Aviv tijdelijk gesloten werd, moest de Boeing 737 vervolgens uitwijken naar Eilat.

TV-reportage: arbeidsmarkt erg onzeker, maar jonge piloten blijven optimistisch

10 mei 2021 | Door: 
onze redactie

HILVERSUM - De luchtvaartsector heeft een klap gehad door corona. Veel piloten zitten nu zonder werk. Daar komen de jonge piloten net van de opleiding nog eens bij. Maar zij maken zich nog geen zorgen over de toekomst: ze werken ergens anders, tot ze kunnen vliegen. Dat is de conclusie van een reportage in het actualiteitenprogramma EenVandaag over de onzekere arbeidsmarkt voor piloten.

Lufthansa voorziet vrachtvliegtuigen van kunstmatig haaienhuidje

3 mei 2021 | Door: 
onze redactie

FRANKFURT - Lufthansa Cargo voorziet haar hele vrachtvloot vanaf volgend jaar van een kunstmatige haaienhuid-folie. De AeroSHARK-technologie, ontwikkeld door BASF, bootst de huidstructuur van een haai na, waardoor de aerodynamica verbetert en de vliegtuigen minder brandstof verbruiken. Dit bespaart de Duitsers per jaar tot wel 3.700 ton kerosine.

In beeld: 's werelds breedste vliegtuig weer in de lucht

30 april 2021 | Door: 
onze redactie

MOJAVE AIRPORT - ’s Werelds breedste vliegtuig, de Stratolaunch Model 351, heeft donderdag na twee jaar stilstand weer een testvlucht gemaakt vanuit de Amerikaanse Mojavewoestijn. Het 117 meter brede toestel, met zes Boeing 747-motoren, was ruim drie uur in de lucht.

Alaska Airlines eert diversiteit met speciale vliegtuiglivery

28 april 2021 | Door: 
onze redactie

SEATTLE - Alaska Airlines heeft een nieuwe diversiteitscampagne gelanceerd inclusief een speciale vliegtuiglivery. De Amerikaanse luchtvaartmaatschappij wil op deze manier raciale gelijkheid in het bedrijf bevorderen en tegelijkertijd minderheden inspireren om via duidelijke carrièrepaden de lucht in te gaan.

Nog maar twee Lufthansa Boeing 747's over op Twente Airport

26 april 2021 | Door: 
onze redactie

ENSCHEDE - Om twee uur vanmiddag is er weer een Lufthansa Boeing 747-400 van Twente Airport vertrokken. Het gaat om het toestel met de registratie D-ABTK, dat nu via Frankfurt naar de vliegtuigopslag in de woestijn van Teruel, Spanje, gaat.

In beeld: V-22 Osprey sloopt per ongeluk helipad van Brits ziekenhuis

23 april 2021 | Door: 
onze redactie

CAMBRIDGE - Een CV-22B Osprey van de Amerikaanse luchtmacht heeft tijdens een oefening woensdag per ongeluk de helipad gesloopt van het Addenbrooke's Hospital in Cambridge. Daardoor moesten ambulancehelikopters tijdelijk uitwijken naar een nabij gelegen vliegveld. De patïenten werden daar vandaan per ambulancewagen naar het ziekenhuis gebracht.

Transavia vliegt voor het eerst in maanden weer vanaf Rotterdam Airport

22 april 2021 | Door: 
onze redactie

ROTTERDAM - Na een onderbreking van enkele maanden door alle reisrestricties, voert Transavia vanaf vandaag weer lijnvluchten uit vanaf Rotterdam The Hague Airport. Vlucht HV5203 naar het Portugese Faro had donderdagochtend de primeur.

In beeld: TBM Avenger maakt succesvolle ditch in Atlantische Oceaan

19 april 2021 | Door: 
onze redactie

COCOA BEACH - Een TBM Avenger uit 1945 heeft zaterdagmiddag een noodlanding gemaakt in zee, vlak voor de kust van Florida. Het recent gerestaureerde vliegtuig kampte met motorproblemen, waarop de vlieger besloot tot een ‘ditch’ in de Atlantische Oceaan.

Vanaf nu KLM Boeing 787-10 opgenomen in Microsoft Flight Simulator

15 april 2021 | Door: 
onze redactie

AMSTELVEEN - Sinds deze week is het mogelijk om met een Boeing 787-10 in KLM-livery de wereld rond te vliegen in de nieuwste uitgave van het spel Microsoft Flight Simulator 2020.

In beeld: China Airlines neemt met groots eerbetoon afscheid van Boeing 747's

13 april 2021 | Door: 
onze redactie

TAIPEI - China Airlines laat de uitfasering van haar Boeing 747-400-passagierstoestellen niet geruisloos voorbij gaan. Nadat vorige maand al een speciale rondvlucht werd georganiseerd, was er maandag nog een ceremonie op de internationale luchthaven van Taipei. Daar werd onder meer het personeel in de gelegenheid gesteld om afscheid te nemen.

EasyJet lanceert Nederlandstalige online 'vliegschool' voor kinderen

12 april 2021 | Door: 
onze redactie

SCHIPHOL - EasyJet biedt vanaf nu een ‘pilotenschool’ voor kinderen aan, een online serie met zes afleveringen. Met dit initiatief wil de prijsvechter jonge kinderen op een leuke manier kennis laten maken met de luchtvaart en ouders helpen bij het vermaken van hun kroost.

In beeld: Pilatus PC-24 landt als eerste zakenjet op Venetiaanse 'stadsluchthaven'

10 april 2021 | Door: 
onze redactie

VENETIË - Een bijzondere primeur voor Venice-Lido Airport: voor het eerst is daar een zakenjet geland. Een Pilatus PC-24 landde op de duizend meter lange grasbaan van Aeroporto Giovanni Nicelli, dat slechts drie kilometer ten oosten van het beroemde historische centrum van Venetië ligt.

Binnen vijf jaar elektrische passagiersvluchten tussen Nederlandse luchthavens

8 april 2021 | Door: 
onze redactie

SCHIPHOL - De Nederlandse regionale luchthavens Rotterdam Airport, Groningen Airport en Eindhoven Airport nemen deel aan een proef, genaamd Power Up, waarmee ze binnen vijf jaar elektrische passagierslijnvluchten willen opstarten binnen Nederland. Dit moet de kennis en kunde opleveren om later met grotere toestellen en internationaal elektrisch te vliegen.

'Groep orthodox-joodse passagiers misdraagt zich op KLM-vlucht'

8 april 2021 | Door: 
onze redactie

NEW YORK - Op een KLM-vlucht van New York naar Schiphol, afgelopen dinsdag, heeft een groep orthodox-joodse passagiers zich misdragen. "Ze droegen geen mondkapje, blokkeerden de nooduitgang en hadden geen respect", zo laat een medepassagier op Twitter weten. "De crew vroeg hen om te gaan zitten en zich aan de regels te houden, maar dat weigerden zij."

Copyright Reismedia BV 2021 - Cookieinstellingen