Videos

In beeld: laatste Airbus A380 van Lufthansa verlaat Frankfurt Airport

14 september 2021 | Door: 
onze redactie

FRANKFURT - De laatste Lufthansa Airbus A380 die nog op Frankfurt Airport stond heeft de luchthaven dinsdag verlaten. Het toestel vertrok voor opslag richting het Spaanse Teruel. Het was hoogstwaarschijnlijk het laatste vertrek van een Lufthansa A380 vanaf Frankfurt.

Beperkt vliegverkeer boven Zandvoort tijdens Dutch Grand Prix

2 september 2021 | Door: 
onze redactie

SCHIPHOL - Wie Max Verstappen komend weekend vanuit de lucht wil gadeslaan heeft pech: Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL) hanteert een streng vliegbeleid in het luchtruim boven Zandvoort, waar zondag de Dutch Grand Prix wordt gehouden.

In beeld: eerste A220 voor Air France de lucht in

27 augustus 2021 | Door: 
onze redactie

MIRABEL - De eerste A220-300 voor Air France heeft donderdag een eerste testvlucht gemaakt bij de Airbus-fabriek in Mirabel, Canada. Een bijzonder moment voor de Franse maatschappij, die in totaal zestig exemplaren besteld heeft om de Airbus A318- en A319-vloot te vervangen.

In beeld: voor het eerst landt elektrisch vliegtuig op Schiphol

24 augustus 2021 | Door: 
onze redactie

SCHIPHOL - Het Nederlands Lucht- en Ruimtevaartcentrum (NLR) is aan een tour door Nederland begonnen met de elektrische Pipistrel Velis Electro. Dat zorgde dinsdagmorgen voor een primeur op Schiphol: voor het eerste landde er een elektrisch vliegtuig.

In beeld: Colombiaanse Boeing 737-200C landt met open vrachtdeur

23 augustus 2021 | Door: 
onze redactie

MITU - Een Boeing 737-200C van vrachtmaatschappij Aerosucre is met een open vrachtdeur geland op een vliegveld in het oosten van Colombia. Kort na vertrek vanaf Mitù Airport bleek de deur niet vergrendeld en opende in volle vlucht. Daarop besloot de bemanning om onmiddellijk terug te keren.

Envoy Air voorziet Embraer 170 van retro kleurenschema

20 augustus 2021 | Door: 
onze redactie

DALLAS – Envoy Air, voorheen bekend als American Eagle Airlines, heeft een Embraer 170 voorzien van een retro kleurenschema. Het toestel, één van de zeven die de komende tijd de vloot komen versterken, is getooid met de kleuren die American Eagle vroeger droeg.

Passagiers Royal Air Maroc zien vlammen en vonken vanuit hun vliegtuigraam

19 augustus 2021 | Door: 
onze redactie

OUJDA - Passagiers van een RAM-vlucht uit Casablanca werden zondag met een onaangename verrassing geconfronteerd: toen zij bij de landing in Oujda uit hun raampje keken, zagen ze vonken en vlammen uit het landingsgestel komen. Dat gebeurde direct na touchdown.

Franse overheid waarschuwt watersporters voor blusvliegtuigen

19 augustus 2021 | Door: 
onze redactie

SAINT-TROPEZ - De Franse overheid waarschuwt watersporters bij de kust van Saint-Tropez voor blusvliegtuigen. Door de grote bosbranden daar, moeten blusvliegtuigen regelmatig water uit de zee halen. Daar krioelt het echter van de plezierjachten en zeilbootjes.

Ilyushin Il-112V neergestort in Rusland

17 augustus 2021 | Door: 
onze redactie

MOSKOU - Een prototype van de Ilyushin Il-112V is tijdens een testvlucht neergestort in de omgeving van Moskou. Op beelden van het incident is te zien hoe het vliegtuig met een brand bij de rechtermotor vliegt, in een steile duik kantelt en vervolgens op de grond stort.

In beeld: chaos op vliegveld Kabul, radeloze Afghanen proberen in vliegtuigen te komen

16 augustus 2021 | Door: 
onze redactie

KABUL - Het is een chaos op de luchthaven van Kabul. De Afghaanse hoofdstad is grotendeels in handen gevallen van de Taliban, waardoor buitenlanders moeten worden geëvacueerd. Ook talloze Afghanen proberen het land te ontvluchten.

Dertienjarige amokmaker vastgebonden aan vliegtuigstoel

12 augustus 2021 | Door: 
Dylan van Eijkeren

HONOLULU - Een tiener die met American Airlines op weg was van Maui naar Los Angeles, kreeg ruzie met zijn moeder. Daarop trachtte de knul het raampje in te trappen, wat mislukte. Wel werd hij vervolgens met ducttape vastgeplakt in zijn stoel.

In beeld: KLM ‘Orange Pride’ Boeing 777 brengt olympische sporters terug naar Nederland

9 augustus 2021 | Door: 
onze redactie

SCHIPHOL - De KLM Boeing 777-300ER ‘Orange Pride’ heeft maandag de laatste olympische sporters vanuit Tokio terug naar huis vervoerd. Om half drie vanmiddag landde het toestel op Schiphol, met onder meer medaillewinnaars Nouchka Fontijn en Sifan Hassan aan boord.

In beeld: zo vertrok de Lufthansa 747 dinsdag van Twente Airport

4 augustus 2021 | Door: 
onze redactie

ENSCHEDE - Zoals ook door deze site gemeld, haalde Lufthansa dinsdag de één-na-laatste Boeing 747-400 van Twente Airport (de D-ABVX), nadat het toestel daar ruim een jaar lang opgeslagen stond. De Duitsers gaan het vliegtuig na de zomer weer in dienst nemen en brachten het daarom naar Frankfurt. Het vertrek leverde mooie foto’s en video’s op.

In beeld: man vastgebonden nadat hij stewardessen bij hun borsten vastgreep

3 augustus 2021 | Door: 
onze redactie

MIAMI - Op een Frontier Airlines-vlucht van Philadelphia naar Miami heeft een passagier zich zaterdag enorm misdragen. De man, die gedronken had, was gewelddadig en randde het personeel aan. Uiteindelijk moest hij met tape vastgebonden worden aan zijn stoel.

Azul wil 220 Lilium Jets kopen

2 augustus 2021 | Door: 
onze redactie

SAO PAULO - De grote Braziliaanse luchtvaartmaatschappij Azul is van plan om 220 eVTOL-vliegtuigen te kopen bij het Duitse Lilium GmbH. Daarmee wil Azul vanaf 2025 een fijnmazig binnenlands netwerk opzetten, ter aanvulling op de lijndiensten met reguliere vliegtuigen. De deal moet nog uitonderhandeld worden, en is maximaal 1 miljard dollar waard.

In beeld: Russisch blusvliegtuig komt vlak langs zeilboot, familie schrikt zich rot

31 juli 2021 | Door: 
onze redactie

MARMARIS - Turkije wordt momenteel geteisterd door bosbranden. Om de Turken te helpen bij de bestrijding, worden er Russische Beriev Be-200-blusvliegtuigen ingezet, die het water zo uit de zee scheppen. Een familie op een zeilboot kon dat van wel heel dichtbij aanschouwen.

Airbus A330 krijgt tweede leven als festivalpodium

27 juli 2021 | Door: 
onze redactie

FRAGA - De organisatoren van het Monegros Desert Festival in Spanje komen op de editie van 2022 met een wel heel bijzonder podium: een oude Airbus A330. Het toestel is in stukken vanuit het vliegtuigenkerkhof in Teruel naar het festivalterrein gebracht.

In beeld: eerste Airbus A220 voor Air France voorzien van kleurenschema

26 juli 2021 | Door: 
onze redactie

MIRABEL - Airbus heeft de eerste A220-300 voor Air France bij de fabriek in het Canadese Mirabel van een kleurenschema voorzien. KLM's zustermaatschappij, die er zestig besteld heeft, verwacht dit toestel eind september in ontvangst te nemen.

FAA verandert fluks de regels: Nederlandse student geen astronaut maar ruimtetoerist

24 juli 2021 | Door: 
onze redactie

WASHINGTON DC - De Nederlandse Oliver Daemen (18), die met Jeff Bezos in diens raket Blue Origin NS-16 richting het ruime heelal werd geschoten, mag zich van de Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA geen astronaut noemen.

Manchester Airport verwelkomt eerste passagiers in nieuwe terminal

14 juli 2021 | Door: 
Dylan van Eijkeren

MANCHESTER - Manchester Airport heeft woensdag de eerste passagiers ontvangen in Terminal 2. Vakantievlieger Jet2 had de primeur, later deze week volgen TUI Airways en Singapore Airlines. De uitbreiding van het luchthavengebouw kostte 1,2 miljard euro.

 

In beeld: verwarde American Airlines-passagier vastgebonden met ducttape

12 juli 2021 | Door: 
onze redactie

DALLAS - Op een American Airlines-vlucht van Dallas naar Charlotte, afgelopen dinsdag, is een passagier volledig door het lint gegaan. Tijdens de vlucht probeerde de vrouw, die schreeuwde dat ze eruit wilde, een deur te openen. Ook viel ze het personeel aan, en beet één van hen. Bijna de gehele crew moest eraan te pas komen om haar vast te binden met ducttape.

In beeld: 6-jarig meisje breekt record door 93 airlines te herkennen in 1 minuut

12 juli 2021 | Door: 
onze redactie

PANCHKULA - Aarna Gupta, een 6-jarig meisje uit het Indiase Panchkula, heeft een record verbroken door in één minuut 93 airlines te identificeren op basis van vliegtuigstaarten. Haar uitzonderlijke prestatie is geregistreerd door International Book of Records.

Prototype nieuwe MC-21-310 voorzien van laagje verf

8 juli 2021 | Door: 
onze redactie

MOSKOU - De Russische vliegtuigbouwer Irkut heeft het vijfde prototype van de nieuwe MC-21 voorzien van een verse laklaag. Het toestel, aangeduid als MC-21-310 vanwege de PD-14-motoren, vloog voorheen nog ‘kaal’ rond.

Vliegbasis Leeuwarden neemt afscheid van laatste F-16's

5 juli 2021 | Door: 
onze redactie

LEEUWARDEN - Vliegbasis Leeuwarden heeft definitief afscheid genomen van de F-16. De Koninklijke Luchtmacht vloog maandag de laatste toestellen over naar Volkel, waardoor een einde komt aan een periode van 42 jaar waarin de F-16 Leeuwarden als thuisbasis had.

Vogels aan boord van vliegtuig vertragen vertrek

4 juli 2021 | Door: 
onze redactie

SCHIPHOL - Een United Airlines-vlucht van Hawaï naar Newark liep vertraging op toen meerdere vogels aan boord van het vliegtuig kwamen en uit de cabine moesten worden geleid. Het licht in de cabine werd uitgedaan om de vogels aan te moedigen de uitgang te zoeken. Passagier Zach Honig filmde het voorval.

Woningen op startbaan van iconisch Kai Tak geen succes

3 juli 2021 | Door: 
onze redactie

HONGKONG - De eerste flats met zicht op de befaamde haven van Hongkong vonden niet bepaald gretig aftrek. Probleem: de appartementen op de voormalige Kai Tak-startbaan liggen te ver van een metrostation.

Eerste elektrische vlucht naar het buitenland door E-Flight Academy

3 juli 2021 | Door: 
onze redactie

TEUGE - De Nederlandse startup E-Flight Academy heeft vrijdag de eerste internationale vlucht gemaakt met een in Nederland geregistreerd elektrisch vliegtuig. Het toestel, de PH-EFL, vloog van Teuge naar het Duitse Stadtlohn-Vreden, net over de grens bij Winterswijk.

Boeing 737 maakt noodlanding in zee bij Honolulu, bemanning gered

3 juli 2021

HONOLULU – Een Boeing 737-200 van Transair heeft vrijdag een noodlanding gemaakt in zee, nadat één van de twee motoren kort na de start was uitgevallen. De twee piloten, de enige inzittenden van het toestel, konden worden gered.

Copyright Reismedia BV 2021 - Cookieinstellingen