Videos

Video toont hevige turbulentie in Boeing 737

18 juni 2019 | Door: 
Niek Vernooij

BASEL - Flinke turbulentie heeft zondag voor chaos en paniek gezorgd in een Boeing 737-300 van het Bulgaarse ALK Airlines. Op videobeelden is te zien hoe de inhoud van een cateringtrolley en een stewardess zowat tegen het cabineplafond worden gedrukt bij een plotselinge val. Verschillende inzitten raakten gewond.

Paris Air Show officieel geopend door president Macron

17 juni 2019 | Door: 
Niek Vernooij

PARIJS - De 53ste editie van de Paris Air Show is maandagochtend officieel geopend door de Franse president Emmanuel Macron. Die arriveerde in een nieuwe A330MRTT van de Franse luchtmacht. De Patrouille de France, afgelopen vrijdag nog te zien tijdens de Luchtmachtdagen op Vliegbasis Volkel, gaf daarop een demonstratie boven vliegveld Le Bourget.

Wat wordt er allemaal gebouwd op Schiphol?

15 juni 2019 | Door: 
Onze redactie

SCHIPHOL - Schiphol is momenteel een grote bouwput, met overal hijskranen, graafmachines en bouwvakkers. Maar waar zijn die allemaal mee bezig? De luchthaven heeft nu een filmpje gemaakt met een handig overzicht van de belangrijkste projecten.

Boeing 747 en Airbus A330 naar de zeebodem

15 juni 2019 | Door: 
Neal Luitwieler

BAHREIN/IBRICE - In Bahrein is men begonnen met het afzinken van een Boeing 747 voor een nieuw duikpark in de Perzische Golf, dat het grootste ter wereld moet worden. Ook in Turkije werd er deze week een vliegtuig naar de zeebodem gestuurd.

Luchtmachtdagen van start, met Nederlandse F-35's

14 juni 2019 | Door: 
ANP

VOLKEL - Liefhebbers van vliegshows kunnen vrijdag en zaterdag terecht op Vliegbasis Volkel. Voor het eerst in drie jaar zijn er weer weer de Luchtmachtdagen. Er zijn meerdere shows waaraan vliegtuigen uit twaalf landen meedoen, waaronder twee Nederlandse F-35's die overgevlogen zijn vanuit de VS. Daarnaast zijn er vliegsimulatoren en is een deel van het terrein ingericht als een basis tijdens een missie.

Schiphol helpt reizigers met moderne praatpalen

13 juni 2019 | Door: 
Onze redactie

SCHIPHOL - Om reizigers zo goed mogelijk te kunnen helpen en informeren, plaatst Schiphol op verschillende plekken op de luchthaven selfservice-informatiepunten. De eerste zijn inmiddels functioneel en er komen er nog meer bij.

Trump maakt 'zelf' ontwerp nieuwe Air Force One

13 juni 2019 | Door: 
Neal Luitwieler

WASHINGTON D.C. - Donald Trump heeft in een interview met ABC News het ontwerp van de nieuwe Air Force One onthuld. De Amerikaanse president zei dat hij het kleurenschema, dat sterk afwijkt van het huidige, zelf ontworpen heeft.

Embraer onthult E195-E2 'Tech Lion'

11 juni 2019 | Door: 
Neal Luitwieler

SAO JOSE DOS CAMPOS - Embraer heeft haar nieuwste speciale beschildering onthuld in de Profit Hunter-reeks: de E195-E2 ‘Tech Lion’, met een futuristisch vormgegeven leeuwenkop op de neus van het toestel.

Transavia presenteert nieuwe reclamecampagne en commercial

11 juni 2019 | Door: 
Niek Vernooij

SCHIPHOL - Transavia gaat dinsdag van start met een nieuwe reclamecampagne met als thema ‘Zeg Ja!’. De campagne bestaat uit een commercial en een daarbij horend platform. Met de campagne zegt Transavia haar reeds grote naamsbekendheid in Nederland te willen versterken.

THE LOFT van Brussels Airlines 'Europe's Leading Airport Lounge 2019'

10 juni 2019 | Door: 
onze redactie

MADEIRA - Brussels Airlines-lounge THE LOFT op Brussels Airport is tijdens de 26e editie van de World Travel Awards verkozen tot 'Europe's Leading Airport Lounge 2019.'

Indrukwekkend: formatie Dakota's vliegt van Engeland naar Frankrijk

6 juni 2019 | Door: 
Niek Vernooij

DUXFORD - Een indrukwekkende formatie van Douglas C-47/DC-3 Dakota's is woensdag vanuit Engeland naar Normandië gevlogen. Dat gebeurde ter herdenking van D-Day. De toestellen werden 75 jaar geleden massaal ingezet om parachutisten en materieel naar het bezette Frankrijk te brengen.

KLM stapt in ontwikkeling superzuinig vliegtuig

2 juni 2019 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

SEOUL - KLM en de TU Delft stappen in de ontwikkeling van een nieuw, uiterst zuinig vliegtuig voor meer dan 350 passagiers. Het toestel, met de werknaam Flying-V, moet vijftien tot twintig procent zuiniger worden dan moderne toestellen als Airbus A350-900.

Oplopende kosten ondermijnen winst luchtvaartsector

2 juni 2019 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

SEOUL - Stijgende brandstofprijzen en een afzwakkende wereldhandel zorgen voor een veel lagere winst in de luchtvaartsector dan verwacht. Wereldluchtvaartorganisatie IATA stelt de voorziene winstcijfers voor 2019 bij van 35,5 miljard naar 28 miljard dollar.

Boeing feliciteert Airbus in video met vijftigjarig jubilieum

31 mei 2019 | Door: 
Niek Vernooij

SCHIPHOL - Airbus vierde woensdag dat het vijftig jaar geleden werd opgericht. Ook concurrent Boeing staat stil bij het jubileum van de Europese vliegtuigbouwer. In een video feliciteren Boeing-medewerkers Airbus met de verjaardag.

Boeing-topman zou familie met 737 MAX laten vliegen

31 mei 2019 | Door: 
Niek Vernooij

NEW YORK - Boeing-topman Dennis Muilenburg zou zijn familie “zonder aarzelen” aan boord van de 737 MAX laten vliegen. Dat zei Muilenburg in een interview met CBS News. Het was het eerste uitgebreide interview dat hij gaf sinds de Ethiopian Airlines-crash in maart.

Vliegend eerbetoon voor Catalina bij vertrek uit Nederland

29 mei 2019 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

LELYSTAD - De historische Catalina is woensdagochtend vertrokken uit Nederland. De vliegboot werd met een passend eerbetoon uitgezwaaid, doordat een formatie klassieke toestellen een stuk met de vliegboot meevloog. De Catalina wordt nu in etappes overgevlogen naar Amerika.

Airbus A340-600's doen flypast bij inauguratie Zuid-Afrikaanse president

25 mei 2019 | Door: 
Onze redactie

PRETORIA - Bij de beëdiging van Cyril Ramaphosa tot president van Zuid-Afrika hebben twee Airbus A340-600’s meegedaan aan een flypast boven het Loftus Versfeld-stadion in Pretoria, de locatie van het evenement.

Boeing-fabrieksterreinen staan vol 737 MAX'en

25 mei 2019 | Door: 
Neal Luitwieler

SEATTLE - Omdat de 737 MAX al ruim twee maanden aan de grond moet blijven, maar de productie gewoon doorgaat, staan er inmiddels zo’n honderd van deze toestellen geparkeerd op de Boeing-fabrieksterreinen bij Seattle.

Koninklijke Boeing 747 uit Koeweit naar Twente

25 mei 2019 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

HENGELO - Kuwait Airways heeft haar enige Boeing 747-400 naar Twente Airport overgevlogen. Daar wordt het toestel door AELS ontmanteld. De komst van het vliegtuig was, in tegenstelling tot die van eerdere toestellen, niet breed aangekondigd.

'Akkoord Ryanair met Boeing over compensatie'

24 mei 2019 | Door: 
Reismedia / ANP

DUBLIN - Ryanair heeft een deal bereikt met vliegtuigbouwer Boeing over compensatie voor de aan de grond gehouden 737 MAX-toestellen. De Ierse prijsvechter zou "honderden miljoenen euro's" schadevergoeding krijgen, schrijft de Ierse krant Irish Independent.

Nieuwe beelden van dodelijke Superjet-crash

16 mei 2019 | Door: 
Neal Luitwieler

MOSKOU - In Russische media zijn duidelijkere, niet eerder vertoonde beelden gepubliceerd van de crashlanding van vlucht SU1492 in Moskou. Bij dat incident met een Sukhoi Superjet van Aeroflot kwamen begin deze maand 41 inzittenden om het leven.

Spider-Man geeft veiligheidsinstructies bij United Airlines

14 mei 2019 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

CHICAGO - Passagiers van United Airlines krijgen vanaf 1 juni voor vertrek veiligheidsinstructies met de hulp van Spider-Man. De superheld vormt het middelpunt van de nieuwe veiligheidsvideo, die tegelijk de nieuwe film Spider-Man: Far From Home promoot.

Embraer 190 maakt pauselijke entree

13 mei 2019 | Door: 
Neal Luitwieler

MANDALAY - Een Embraer 190 van Myanmar National Airlines heeft zondag door een defect aan het voorste landingsgestel een neuslanding moeten maken. Bij het incident, dat plaatsvond op de luchthaven van Mandalay, raakte niemand gewond.

Passagiers overmeesteren doorgedraaide man op Ryanair-vlucht

11 mei 2019 | Door: 
Niek Vernooij

MANCHESTER - Een doorgedraaide passagier is tijdens een Ryanair-vlucht van Manchester naar Gran Canaria overmeesterd door medepassagiers. Op videobeelden is te zien dat hij door enkele personen in de galley tegen de grond wordt gedrukt, terwijl hij dreigt iedereen te vermoorden.

Nieuwe Intercity Direct-trein maakt eerste meters

10 mei 2019 | Door: 
Neal Luitwieler

VELIM - De nieuwe intercitytrein van de NS, de ICNG, heeft op het testcircuit van Velim in Tsjechië zelfstandig de eerste kilometers gereden. De komende maanden wordt het treinstel uitgebreid getest, zodat de kans op grootschalige uitval na de indiensttreding klein is.

14 gewonden na hevige turbulentie op British Airways-vlucht

7 mei 2019 | Door: 
Neal Luitwieler

LONDEN - Op een British Airways-vlucht van Londen Gatwick naar Tampa zijn zondag 14 passagiers gewond geraakt door hevige turbulentie. Ook bleef er een ravage in de cabine achter, zo blijkt uit beelden van vlak na het incident.

KLM vliegt Boeing 747-400 naar de sloop

7 mei 2019 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

SCHIPHOL - KLM heeft opnieuw één van haar Boeing 747-400’s naar de sloop gevlogen. De PH-BFU vertrok dinsdagochtend van Schiphol naar het Spaanse Teruel, waar het vliegtuig uit elkaar zal worden gehaald. KLM heeft nu nog maar tien Boeing 747’s in passagiersuitvoering in dienst.

Dodental Superjet-crash opgelopen naar 41

5 mei 2019 | Door: 
Reismedia / ANP

MOSKOU - Het dodental door de vliegramp op de internationale luchthaven van Moskou is door de Russische onderzoeksraad bijgesteld tot 41. Aanvankelijk waren de autoriteiten uitgegaan van dertien doden. Zeker tien mensen raakten gewond.

Copyright Reismedia BV 2019