Videos

Rechtstreekse vlucht New York-Sydney geland

20 oktober 2019 | Door: 
Rob Somsen

SYDNEY - Luchtvaartmaatschappij Qantas heeft tijdens een testvlucht met een Boeing 787-9 Dreamliner in een tijd van 19 uur en 16 minuten de langste rechtstreekse lijnvlucht volbracht. Het toestel vloog 16.200 kilometer tussen New York en Sydney. Vlucht 7879 vertrok vrijdagavond en kwam zondagmorgen in Sydney aan.

In beeld: motor van Asiana Airbus A380 vat vlam

18 oktober 2019 | Door: 
Onze redactie

SEOUL - Op Seoul Incheon International Airport heeft vrijdag één van de vier motoren van een Asiana Airbus A380 vlamgevat. De brand, waarvan de exacte oorzaak nog niet bekend is, kon vrij snel geblust worden. Er vielen daarbij geen slachtoffers.

Garuda Indonesia presenteert speciaal uniform cabinebemanning

17 oktober 2019 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

JAKARTA - Garuda Indonesia steekt haar cabinebemanning in het nieuw. De Indonesische luchtvaartmaatschappij nam designer Didiet Maulana in de arm om de uniformen te ontwerpen. Die worden gedragen op geselecteerde vluchten binnen Azië.  

Honderd vluchten geschrapt op luchthaven Barcelona

14 oktober 2019 | Door: 
Niek Vernooij

BARCELONA - Op de luchthaven van Barcelona was maandagavond sprake van chaos door rellen. Catalaanse separatistische demonstranten kregen het aan de stok met de politie. Meer dan honderd vluchten zijn geannuleerd, meldt luchthavenoperator AENA.

Vrouw zegt verliefd te zijn op Boeing 737-800

14 oktober 2019 | Door: 
onze redactie

BERLIJN - Ze slaapt met een model in bed en raakt opgewonden wanneer ze zijn vleugels aanraakt. De Duitse Michèle Köbke zegt al vijf jaar verliefd te zijn op een vliegtuig, meer specifiek de Boeing 737-800. Het liefst wil de dertigjarige vrouw met het vliegtuig trouwen en samen in een hangaar gaan wonen.

Cabinepersoneel Lufthansa wil zondag staken

14 oktober 2019 | Door: 
Niek Vernooij

FRANKFURT - Het cabinepersoneel van Lufthansa wil zondag gaan staken. Cabinebond UFO heeft zijn leden opgeroepen om vijf uur lang het werk neer te leggen. Lufthansa noemt de stakingsplannen illegaal en wil alle geplande vluchten uitvoeren.

United Airlines eert Californië met speciale Boeing 757

14 oktober 2019 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

SAN FRANCISCO - United Airlines heeft een speciaal beschilderde Boeing 757 onthuld, die een eerbetoon vormt aan de Amerikaanse staat Californië. Het design is van de hand van Tsungwei Moo, die meedeed aan een ontwerpwedstrijd van de luchtvaartmaatschappij.

Klimaatactivist klimt op vliegtuig naar Schiphol

10 oktober 2019 | Door: 
Neal Luitwieler

LONDEN - Op London City Airport is een klimaatactivist van Extinction Rebellion donderdag op een Embraer van BA Cityflyer gaan liggen. De man had een ticket naar Amsterdam geboekt, maar klom tijdens het boarden bovenop de romp in plaats van dat hij op zijn stoel plaatsnam.

Sneakpreview: KLM 100 Experience Dagen

8 oktober 2019 | Door: 
Rob Somsen

SCHIPHOL - KLM vierde maandag 7 oktober 2019 haar honderdste verjaardag op een bijzondere locatie op Schiphol-Oost. De maatschappij pakte maandag al groots uit, en zal dat gedurende twee weken blijven doen.

KLM toont 100 jaar geschiedenis in nieuwe reclamevideo

7 oktober 2019 | Door: 
Neal Luitwieler

SCHIPHOL - KLM heeft op haar honderdste verjaardag een nieuwe reclamevideo onthuld. Daarin wordt het verhaal van de luchtvaartmaatschappij verteld aan de hand van drie generaties (uit dezelfde familie) die voor KLM gewerkt hebben.

CNN zendt reportage uit over 100 jaar KLM

3 oktober 2019 | Door: 
Neal Luitwieler

SCHIPHOL - De Amerikaanse zender CNN zond woensdag een reportage uit over de honderdste verjaardag van KLM. Presentator Richard Quest sprak daarin met topman Pieter Elbers en dook de geschiedenis in van ’s werelds oudste luchtvaartmaatschappij.

O'Leary: touroperator-model is dood

1 oktober 2019 | Door: 
Onze redactie

SCHIPHOL - Wat Ryanair-topman Michael O'Leary betreft is het touroperator-model ten dode opgeschreven. Volgens de Ierse luchtvaartondernemer gaan mensen onder de veertig jaar oud niet meer naar reisbureaus en kopen geen pakketreizen meer.

Cateringwagentje slaat op hol en ramt bijna vliegtuig

1 oktober 2019 | Door: 
Neal Luitwieler

CHICAGO - Op de internationale luchthaven van Chicago is maandag een cateringwagentje op hol geslagen doordat het gaspedaal vast bleef zitten. Het wagentje draaide steeds sneller rondjes en dreigde daarbij een Embraer 145 van American Airlines te rammen.

Kijktip: aan boord van de Air France Airbus A350

28 september 2019 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

TOULOUSE - Air France heeft de eerste van 28 bestelde Airbus A350-900’s in ontvangst genomen. Luchtvaartnieuws Magazine vloog exclusief mee op de afleveringsvlucht van Toulouse, waar het toestel werd gebouwd, naar Parijs Charles de Gaulle Airport.

United Airlines toont Boeing 757 met New York-skyline

28 september 2019 | Door: 
Niek Vernooij

NEW YORK - United Airlines heeft een Boeing 757 onthuld met een speciaal kleurenschema als eerbetoon aan de regio New York/New Jersey. Het door kunstenares Corinne Antonelli ontworpen kleurenschema toont onder meer de skyline van New York en het Vrijheidsbeeld. Het ontwerp werd gekozen door een vakjury in combinatie met de uitkomst van een publieksstemming.

Virgin Atlantic en LATAM onthullen Star Wars-vliegtuigen

26 september 2019 | Door: 
Neal Luitwieler

ORLANDO - In navolging van All Nippon Airways hebben ook Virgin Atlantic en LATAM een vliegtuig van een Star Wars-kleurenschema voorzien. Daarmee vieren ze de opening van het Star Wars: Galaxy’s Edge-themagebied in twee Amerikaanse Disneyparken.

In beeld: de nieuwe megaluchthaven van Beijing

26 september 2019 | Door: 
Neal Luitwieler

BEIJING - Woensdag opende president Xi Jinping de megaluchthaven Beijing Daxing Airport, die op termijn zo’n 100 miljoen passagiers per jaar moet verwelkomen. Voor het spectaculaire ontwerp is niet bepaald op de kleintjes gelet.

Lufthansa Technik onthult VIP-interieur Airbus A220

26 september 2019 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

MONACO - Lufthansa Technik heeft een revolutionair VIP-interieur onthuld voor de Airbus A220. Klanten kunnen het toestel laten uitrusten met allerlei luxe voorzieningen. Het opvallendste onderdeel van het ontwerp is het verdwijnen van de wand tussen cockpit en cabine.

Virtuele tour door nieuwe Airbus A321neo JetBlue

25 september 2019 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

NEW YORK - JetBlue heeft de eerste vlucht uitgevoerd met de nieuwe Airbus A321neo. De Amerikaanse prijsvechter heeft daarvan 85 exemplaren besteld, die op termijn ook naar Europa gaan vliegen. Potentiële reizigers kunnen nu een virtuele tour maken door de cabine.

Schiphol geeft oefenvliegtuig flinke opknapbeurt

20 september 2019 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

SCHIPHOL - Luchthaven Schiphol heeft de FireFly, het oefenvliegtuig van de brandweer, een flinke opknapbeurt gegeven. Zo zijn een vleugel en het landingsgestel nu gebaseerd op die van de Airbus A380 in plaats van de Boeing 747 en kan een motor draaien, om beter te kunnen oefenen.

Geruzie tussen luchthavens en airlines in Australië

20 september 2019 | Door: 
Onze redactie

AMSTERDAM - Ruzie tussen de lokale luchtvaartmaatschappijen aan de ene en de luchthavens aan de andere kant in Australië raakt nu ook de Schiphol Group, mede-eigenaar van Brisbane Airport. Qantas en Virgin Australia beschuldigen Australische luchthavens van het fors opschroeven van de prijzen.

Sukhoi blaast grondpersoneel weg op Belgische airshow

18 september 2019 | Door: 
Onze redactie

LEOPOLDSBURG - De International Sanicole Airshow 2019 zal niet snel worden vergeten door een aantal grondmedewerkers op luchtmachtbasis Kleine Brogel. Een vertrekkende Sukhoi Su-27 van de Oekraïense luchtmacht blies enkelen van hen ondersteboven.

Transavia-Boeing bijna opgestegen van taxibaan

18 september 2019 | Door: 
Doron Sajet

SCHIPHOL - Een Boeing 737-800 van Transavia is op 6 september door de luchtverkeersleiding tegengehouden toen de piloten vanaf een taxibaan op Schiphol probeerden op te stijgen. De bemanning had niet door dat ze een taxibaan waren opgereden voor de start, in plaats van de Zwanenburgbaan. 

Kijktip: KLM en Embraer demonstreren E195-E2

13 september 2019 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

SCHIPHOL - Embraer vloog deze week een prototype van de E195-E2 naar Schiphol, om KLM Cityhopper alle facetten van het type te leren kennen. We vlogen exclusief mee op een demonstratievlucht met het stille toestel, dat in 2021 bij KLM Cityhopper in dienst komt.

Air Antwerp voert eerste lijnvlucht uit

9 september 2019 | Door: 
Neal Luitwieler

ANTWERPEN - Air Antwerp heeft maandagochtend haar eerste lijnvlucht uitgevoerd van Antwerpen naar London City Airport. Daardoor is er, een jaar na het faillissement van VLM, weer een directe verbinding tussen beide luchthavens.

Twee slachtoffers bij vliegtuigcrash Las Vegas

8 september 2019 | Door: 
onze redactie

LAS VEGAS - Bij een crash met een eenmotorig vliegtuig in de buurt van de Amerikaanse stad Las Vegas zijn zaterdagavond (lokale tijd) twee mensen omgekomen . Twee andere passagiers raakten gewond. Dat melden lokale media.

In beeld: TAP A320 moet start afbreken door kapotte motor

5 september 2019 | Door: 
Neal Luitwieler

LISSABON - De piloten van een TAP Airbus A320 hebben woensdag op Lissabon Airport hun start moeten afbreken omdat de linkermotor uitviel. Op beelden van het incident is te zien hoe er met een knal een steekvlam uit de motor schiet, waarna het toestel tot stilstand komt.

Volotea stapt in ontwikkeling hybride passagiersvliegtuig

5 september 2019 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

BARCELONA - De Spaanse luchtvaartmaatschappij Volotea stapt in de ontwikkeling van een hybride vliegtuig, bedoeld voor relatief korte afstanden. Het project, DANTE, moet leiden tot een toestel dat routes kan bedienen die voor conventionele vliegtuigen economisch niet interessant zijn.

Copyright Reismedia BV 2019