Videos

In beeld: zo ziet de nieuwe Intercity Direct-trein er van binnen uit

4 juni 2020 | Door: 
Neal Luitwieler

ONNEN - Volgend jaar gaan er nieuwe ICNG-treinstellen rijden op het Intercity Direct-traject dat Schiphol met Rotterdam en Breda verbindt. Om ervoor te zorgen dat dit zonder problemen verloopt, wordt de trein vanaf vrijdag uitgebreid getest op het Nederlandse spoor.

In beeld: FedEx MD-11F komt in stormachtig weer naast de baan

3 juni 2020 | Door: 
Neal Luitwieler

MUMBAI - In stormachtige weersomstandigheden is een McDonnell-Douglas MD-11 Freighter van pakketjesvervoerder FedEx naast de baan gekomen op de luchthaven van Mumbai. Het toestel liep naar verluidt geen schade op door het incident, dat op beeld is vastgelegd.

Garuda Indonesia staat stil bij tien jaar sinds terugkeer naar Nederland

2 juni 2020 | Door: 
Niek Vernooij

SCHIPHOL - Dinsdag is het precies tien jaar geleden dat Garuda Indonesia de vluchtuitvoering naar Nederland hervatte. Dat gebeurde destijds na een afwezigheid van zes jaar. Voor de Indonesische luchtvaartmaatschappij betekende de hervatting van de route Amsterdam-Jakarta een belangrijke mijlpaal.

SpaceX Capsule gekoppeld aan ISS

31 mei 2020 | Door: 
onze redactie

HOUSTON - Het ruimteschip Crew Dragon van ruimtevaartbedrijf SpaceX is zondagmiddag rond 16.15 gekoppeld aan het internationale ruimtestation ISS. De Crew Dragon-capsule is zaterdag op een Falcon 9-raket gelanceerd vanuit Florida en heeft er minder dan de verwachte 19 uur over gedaan om aan te komen op de plek van bestemming.

Crew Dragon op weg naar international space station

30 mei 2020 | Door: 
onze redactie

CAPE CANAVERAL - De eerste commerciële ruimtevlucht met mensen is zaterdagavond rond 21.30 vertrokken vanaf het Kennedy Space Center in Florida naar het internationale ruimtestation ISS. Na lange tijd kunnen de Amerikanen weer zelf naar de ruimte en zijn niet langer afhankelijk van de Russen.

Elektrische Cessna Caravan maakt eerste vlucht

30 mei 2020 | Door: 
onze redactie

SCHIPHOL - Een elektrisch aangedreven Cessna 208B Grand Caravan heeft donderdag 28 mei een eerste vlucht gemaakt vanaf Moses Lake in de Amerikaanse staat Washington. Met deze vlucht met de Cessna, die plaats biedt aan een tiental passagiers, komt het elektrisch aangedreven vliegen voor meerdere passagiers een stap dichterbij.

In beeld: Schiphol bouwt tijdelijke verbinding tussen B- en C-pier

28 mei 2020 | Door: 
onze redactie

SCHIPHOL - Schiphol maakt een tijdelijke link tussen de B- en de C-pier. Hiervoor heeft de luchthaven een 270 meter lange brug geplaatst, die bestaat uit acht modules van elk 250 ton. Met deze verbinding wordt er ruimte gemaakt voor de bouw van de nieuwe terminal.

Virgin Orbits eerste raketlancering vanaf een vliegtuig mislukt

26 mei 2020 | Door: 
Pim Pauwels

MOJAVE - Virgin Orbits eerste testlancering van een raket is mislukt. Gisterenavond probeerde het Amerikaanse ruimtevaartbedrijf van Richard Branson boven de Stille Oceaan een raket te lanceren vanaf de vleugel van een omgebouwde Boeing 747. Door een nog onbekende ‘onregelmatigheid’ kort na de ontsteking van de raket moest het bedrijf de missie echter afblazen.

In beeld: Brussels Airlines geeft inkijk in netwerkplanning

25 mei 2020 | Door: 
onze redactie

ZAVENTEM - Brussels Airlines heeft maandag haar afgeslankte routenetwerk voor het zomerseizoen van 2020 gepubliceerd. Door de coronacrisis is de netwerkplanning compleet gewijzigd. In een video biedt de Belgische luchtvaartmaatschappij een inkijkje in hoe het Network Department zijn werkwijze heeft moeten veranderen.

KLM vliegt uitgefaseerde Boeing 747 naar de woestijn

25 mei 2020 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

SCHIPHOL - KLM heeft maandagochtend één van haar uitgefaseerde Boeing 747-400’s voor de laatste keer uitgezwaaid. De PH-BFS ‘City of Seoul’ vertrok richting de VS, waar het toestel in de Mojave-woestijn wordt opgeslagen en ontmanteld.

Slechts twee overlevenden vliegramp Pakistan

23 mei 2020 | Door: 
onze redactie

KARACHI - Slechts twee inzittenden van de Airbus A320 van Pakistan International Airlines (PIA) die vrijdag verongelukte heeft de vliegramp overleefd. Volgens de Pakistaanse overheid zijn 97 lichamen geborgen. Het vliegtuig stortte neer in een woonwijk bij de luchthaven van Karachi.

In beeld: dit doet KLM om coronavrij te vliegen

19 mei 2020 | Door: 
onze redactie

SCHIPHOL - KLM is het netwerk geleidelijk weer aan het opbouwen. Om de kans zo klein mogelijk te maken dat crewleden of passagiers besmet worden met het coronavirus, heeft de maatschappij een groot aantal maatregelen genomen.

Dode en gewonde bij vliegongeluk Canadees demoteam

18 mei 2020 | Door: 
onze redactie

KAMLOOPS - Bij een vliegongeluk met een toestel van het Canadese demoteam Snowbirds zijn een dode en een zwaargewonde gevallen. Tijdens de start op Kamloops Airport ging er iets mis, waardoor één van de toestellen neerstortte.

WATpod: alarm als medewerkers te dicht bij elkaar komen

15 mei 2020 | Door: 
onze redactie

SCHIPHOL - Air Cargo Netherlands (ACN) en Dutchband hebben een innovatieve methode ontwikkeld om te zorgen dat medewerkers in de luchtvrachtsector niet te dicht bij elkaar komen. Wanneer de grens van 1,5 meter dreigt te worden overschreden wordt er alarm geslagen.

Koninklijke Dakota vindt onderdak op Gilze-Rijen

13 mei 2020 | Door: 
Niek Vernooij

GILZE-RIJEN - De Douglas DC-3 van DDA Classic Airlines is dinsdag overgevlogen van thuisbasis Lelystad Airport naar vliegbasis Gilze-Rijen. Daar biedt de Koninklijke Luchtmacht Historische Vlucht tot april 2021 onderdak aan de Koninklijke Dakota ‘Prinses Amalia’. Vanwege de coronacrisis heeft de DDA het vliegseizoen moeten annuleren.

Spontane kaartenactie KLM-personeel voor jarige Pieter Elbers

11 mei 2020 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

SCHIPHOL - Het KLM-personeel heeft een spontane kaartenactie georganiseerd voor topman Pieter Elbers. Hij viert maandag zijn vijftigste verjaardag, en wordt door de medewerkers op handen gedragen. 

In beeld: Red Arrows vieren overwinning WOII met flypast boven Londen

8 mei 2020 | Door: 
onze redactie

LONDEN - De Red Arrows hebben vrijdagochtend een flypast boven Londen en omgeving uitgevoerd. Het demonstratieteam van de Britse luchtmacht deed dit vanwege Victory in Europe Day (VE-day), de dag waarop de overwinning op Nazi-Duitsland gevierd wordt.

JetBlue eert hulpverleners met flyover boven New York

8 mei 2020 | Door: 
onze redactie

NEW YORK - JetBlue Airways heeft hulpverleners en medisch personeel geëerd met een flyover boven New York. Drie Airbus A320's van de Amerikaanse luchtvaartmaatschappij, een rode, blauwe en een witte, vlogen donderdagavond rond 19.00 uur op boven de stad.

In beeld: sterke afname vluchten boven Benelux

6 mei 2020 | Door: 
onze redactie

BRUSSEL - Dat het vliegverkeer sterk te lijden heeft onder de coronacrisis is bekend. Er wordt momenteel ruim 80 procent minder gevlogen in de regio. Eurocontrol maakt door middel van een animatie duidelijk hoe dat er uitziet voor het luchtruim boven de Benelux.

In beeld: sabotage of ongelukje? Boeings van British Airways vol blusschuim

5 mei 2020 | Door: 
Pim Pauwels

LONDEN - Twee Boeings van British Airways zijn zondag tijdens een incident in een hangaar op Heathrow Airport doordrenkt met zo’n vijf ton blusschuim. De financiële schade aan de 777 en 787 loopt naar verluidt in de honderdduizenden euro’s.

In beeld: Icelandair verbouwt Boeing 767’s tot vrachtvliegtuig

1 mei 2020 | Door: 
onze redactie

REYKJAVIK - Icelandair heeft drie Boeing 767-300ER’s omgebouwd van passagiersvliegtuig tot vrachttoestel. Door alle stoelen te verwijderen kan de cabine worden gebruikt voor een luchtbrug tussen China en Duitsland om medische hulpmiddelen te vervoeren.

Geparkeerde Boeing 787 tegen Airbus A350 geblazen in Doha

1 mei 2020 | Door: 
Neal Luitwieler

DOHA - Tijdens een hevige storm in Doha zijn donderdag twee geparkeerde vliegtuigen van Qatar Airways met elkaar in aanraking gekomen. Op videobeelden van het incident is te zien dat een Boeing 787-8 langzaam door de wind tegen een Airbus A350-900 geblazen wordt.

Privium werkt tijdens coronacrisis aan verbetering product

24 april 2020 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

SCHIPHOL - Ondanks dat Schiphol qua grootte flink is teruggeschaald door de coronacrisis wordt er achter de schermen flink doorgewerkt om de passagiersbeleving te verbeteren. Zo wordt de Privium Airside Lounge uitgebreid en komen er meer doorlaatpunten bij de grenscontrole.

In beeld: Turkish Airlines Boeing 777 'tekent' enorme Turkse vlag

23 april 2020 | Door: 
Pim Pauwels

ANKARA - Een Boeing 777-300ER van Turkish Airlines heeft vandaag met een vlucht de halve maan en ster uit de Turkse vlag getekend. Op die manier viert de luchtvaartmaatschappij het 100-jarig bestaan van de Grote Nationale Assemblee, het nationale parlement van Turkije.

In beeld: Schiphol test duurzaam taxiën met Taxibot

23 april 2020 | Door: 
onze redactie

SCHIPHOL - Schiphol is een proef gestart met duurzaam taxiën. Een speciaal sleepvoertuig, ook wel een Taxibot genoemd, sleept daarbij het vliegtuig van en naar de startbaan. Zo kan er tijdens het taxiproces 50 tot 85 procent brandstof bespaard worden.

Vliegtuig Icelandair maakt hartje boven Reykjavik

21 april 2020 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

REYKJAVIK - Een Boeing 767-300ER van Icelandair, die volgeladen met medische noodhulp uit China terugkeerde op IJsland, heeft vlak voor de landing een hartje in de lucht geschreven boven Reykjavik. “Als dank aan de medewerkers in de ziekenhuizen”, aldus de luchtvaartmaatschappij.

Emirates test passagiers voor vertrek op coronavirus

17 april 2020 | Door: 
onze redactie

DUBAI - Emirates heeft eerder deze week passagiers voor het eerst getest op het coronavirus. In samenwerking met de gezondheidsautoriteit van Dubai (DHA) ondergingen alle passagiers bij de check-in voor vertrek van een vlucht naar Tunis een bloedtest.

Luchtmacht viert jubileum 298 Squadron en Chinook

16 april 2020 | Door: 
onze redactie

GILZE-RIJEN - De Koninklijke Luchtmacht vierde donderdag de 75ste verjaardag van het 298 Squadron. Met een speciaal beschilderde Chinook, een type dat inmiddels 25 jaar in dienst is, werd een jubileumvlucht gemaakt boven Nederland.

Copyright Reismedia BV 2020