Videos

Tweede Airbus A330 MRTT geland op vliegbasis Eindhoven

10 augustus 2020 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

EINDHOVEN - Vliegbasis Eindhoven verwelkomde maandagmiddag de tweede Airbus 330 MRTT. Het tankvliegtuig, dat ook kan worden ingezet voor troepentransport, volgde anderhalve maand na de landing van het eerste toestel. 

United gebruikt UV-licht om cockpit te ontsmetten

6 augustus 2020 | Door: 
onze redactie

CHICAGO - United Airlines zet vanaf nu UV-lampen in om de knopjes en beeldschermen in de cockpits van haar vliegtuigen te ontdoen van schadelijke deeltjes. “Die zijn doorgaans lastig schoon te maken op de conventionele manier”, zegt Bryan Quigley, SVP Flight Operations.

Russische A320neo-concurrent rondt watertests succesvol af

5 augustus 2020 | Door: 
onze redactie

OELJANOVSK - De MC-21-300 heeft succesvol de watertests doorstaan, zo meldt fabrikant Irkut. Daarmee is er weer een nieuwe stap gezet in de ontwikkeling van de Russische concurrent voor de Airbus A320neo en Boeing 737 MAX.

Vechtpartij op KLM-vlucht naar Ibiza

2 augustus 2020 | Door: 
onze redactie

SCHIPHOL - Op een KLM-vlucht naar Ibiza is vrijdag een vechtpartij uitgebroken omdat twee dronken passagiers geweigerd zouden hebben om een mondkapje te dragen. Op beelden van het incident, die zondag online zijn gekomen, is te zien hoe er geslagen en geduwd wordt. Daarna wordt een man met ontbloot bovenlijf tegen de grond gewerkt.

In beeld: grootste vliegtuig ooit (een Boeing 757) landt op afgelegen Sint-Helena

1 augustus 2020 | Door: 
onze redactie

JAMESTOWN - Met veel belangstelling heeft Sint-Helena deze week een repatriëringsvlucht uit Londen verwelkomd. Die werd uitgevoerd met een Boeing 757-200 van Titan Airways: het grootste passagiersvliegtuig dat ooit op het Britse eiland geland is.

Virgin Galactic onthult interieur van ruimteschip voor toeristen

30 juli 2020 | Door: 
Pim Pauwels

NEW YORK - Virgin Galactic, het bedrijf van Richard Branson voor ruimtetoerisme, heeft een inkijk gegeven in de cabine van het ruimteschip VSS Unity. Met dat schip, dat plaats biedt aan zes personen, wil het bedrijf in de toekomst toeristen binnen anderhalf uur naar een hoogte van ongeveer honderd kilometer de ruimte in sturen.

JetBlue experimenteert met uv-straling in strijd tegen coronavirus

30 juli 2020 | Door: 
Pim Pauwels

NEW YORK - JetBlue gaat met ultraviolette lichtstraling de strijd aan met het coronavirus. Om haar vliegtuigen te desinfecteren, zet de Amerikaanse maatschappij schoonmaakrobots in die zijn uitgerust met uv-lampen. Ultraviolet licht kan bepaalde virussen en bacteriën aan boord “aanzienlijk verminderen”, aldus de maatschappij.

In beeld: sportvliegtuig crasht in straat van woonwijk

27 juli 2020 | Door: 
onze redactie

GUABIRUBA - Een Kolb Flyer-sportvliegtuig is zaterdag in een woonwijk van de Braziliaanse stad Guabiruba gecrasht. De twee inzittenden zijn met verwondingen naar het ziekenhuis gebracht, maar maken het relatief goed. Op de grond is niemand geraakt.

Luxair steekt Boeing 737 en Q400 in kleurrijk jasje

24 juli 2020 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

LUXEMBURG - Luxair heeft één van haar Boeing 737-800’s in een kleurrijk jasje gestoken. Het vrolijk uitgedoste toestel moet ‘de kunst van het reizen’ op een creatieve wijze uitdragen tijdens de hectische coronatijd. De uitstraling werd ontworpen door de Luxemburgse kunstenaar Sumo.

Lufthansa vliegt voorlopig laatste Boeing 747 naar Twente

24 juli 2020 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

ENSCHEDE - Lufthansa heeft vrijdagochtend een zesde – en voorlopig laatste – Boeing 747-400 overgevlogen naar Twente Airport. De toestellen gaan daar in langdurige opslag, nu ze vanwege de coronacrisis niet langer nodig zijn.

Paniek in Iraans vliegtuig na onderschepping door Amerikaanse F-15's

24 juli 2020 | Door: 
onze redactie

BEIROET - Een onderschepping door twee Amerikaanse F-15’s heeft voor paniek gezorgd aan boord van een Airbus A310 van Mahan Air. Het passagiersvliegtuig vloog boven Syrië toen de gevechtsvliegtuigen een kijkje kwamen nemen. 

Qantas zwaait Boeing 747 feestelijk uit, inclusief kangoeroe

22 juli 2020 | Door: 
Neal Luitwieler

SYDNEY - Qantas heeft op feestelijke wijze afscheid genomen van de laatste Boeing 747. Na een watersaluut vloog de Jumbo een rondje boven Sydney, zodat liefhebbers de gelegenheid kregen om het iconische toestel nog één keer te bewonderen. Daarna ‘tekende’ de 747 een kangoeroe in de lucht en zette koers naar het vliegtuigenkerkhof in Californië.

Ethiopian Boeing 777 in brand op luchthaven Shanghai

22 juli 2020 | Door: 
Neal Luitwieler

SHANGHAI - Op de luchthaven van Shanghai is woensdag een stilstaande Boeing 777 Freighter van Ethiopian Airlines in brand gevlogen. Op beelden is te zien hoe grote vlammen uit het ruim komen, waardoor het toestel vrijwel zeker is afgeschreven. Er zijn geen slachtoffers.

In beeld: vechtpartij op luchthaven nadat vliegtuig terugkeert

21 juli 2020 | Door: 
onze redactie

SAN JUAN - Op de luchthaven van San Juan, Puerto Rico, is maandag een vechtpartij uitgebroken nadat een vliegtuig terug naar de gate keerde. Op beelden van het incident is te zien hoe verschillende passagiers met elkaar op de vuist gaan, totdat de politie ingrijpt.

Zo nam Qantas afscheid van de iconische Boeing 747

18 juli 2020 | Door: 
onze redactie

CANBERRA - Qantas voltooide vrijdag de laatste van drie afscheidsvluchten met de Boeing 747. Daarmee is bij de Australische luchtvaartmaatschappij een definitief eind gekomen aan het Boeing 747-tijdperk. Een passagier aan boord filmde de allerlaatste landing, die plaatsvond op de luchthaven van de hoofdstad Canberra.

Qantas voltooit laatste Boeing 747-vlucht met passagiers vanaf Sydney

13 juli 2020 | Door: 
Pim Pauwels

SYDNEY - Qantas heeft vandaag voor de laatste keer een Boeing 747-vlucht met passagiers uitgevoerd vanuit Sydney. Het was de eerste in een reeks van drie afscheidsvluchten, waarmee Australiërs de ‘Queen of the Skies’ kunnen uitzwaaien. De Australische maatschappij neemt na 49 jaar afscheid van de Jumbojet.

In beeld: luchtvaartallianties gezamenlijk in de bres voor vliegreizen

9 juli 2020 | Door: 
Pim Pauwels

SCHIPHOL - De drie grote luchtvaartallianties oneworld, SkyTeam en Star Alliance, hebben gezamenlijk een video uitgebracht om te benadrukken dat reizen met het vliegtuig door de genomen hygiëne- en veiligheidsmaatregelen veilig is. In de video geven de allianties weer wat reizigers tijdens hun reis kunnen verwachten.

Boom maakt zich op voor roll-out supersonisch testvliegtuig

9 juli 2020 | Door: 
onze redactie

DENVER - Boom Supersonic maakt zich op voor de roll-out van de XB-1, een testvliegtuig dat de weg vrij moet maken voor supersonisch passagiersvervoer. In oktober moet het toestel aan de buitenwereld worden getoond, waarna het proefvliegprogramma kan starten.

Paraglider vliegt met bankstel en tv boven Turkije

5 juli 2020 | Door: 
onze redactie

SCHIPHOL - Paragliding-instructeur Hasan Kaval uit Turkije heeft deze week een zitbank en tv gemonteerd aan zijn paraglider om een vlucht boven Turkije te maken. De speciaal gecreëerde huiskamer waarin de piloot op slippers chips zat te eten en frisdrank dronk is vastgelegd op video.

Protest tegen miljardensteun: 'Maak van KLM een treinmaatschappij'

3 juli 2020 | Door: 
Doron Sajet

SCHIPHOL - Actievoerders van Extinction Rebellion hebben vanochtend tegen de miljardensteun voor KLM geprotesteerd. De groep fietste van het Museumplein in Amsterdam naar het hoofdkantoor van KLM in Amstelveen om daar een boodschap achter te laten. Onderweg werd het geduld van automobilisten op de proef gesteld, omdat de actievoerders ervoor kozen met een slakkengangetje over de autorijbaan te fietsen.

Groningen Airport woest na boerenprotest op startbaan

3 juli 2020 | Door: 
onze redactie

EELDE - Groningen Airport Eelde is woest vanwege de boerenprotestactie op de startbaan donderdagavond laat. Het lukte enkele tientallen boeren om met hun tractoren op de baan te komen en daar rond te rijden als protest tegen de verdrukking van de agrarische sector.

TUI Boeing 787 beschadigd door incident op Schiphol

3 juli 2020 | Door: 
Neal Luitwieler

SCHIPHOL - Een TUI Boeing 787 is donderdag beschadigd geraakt op Schiphol doordat een towtruck het toestel tegen een aviobrug aan trok. Op beelden van het incident is te zien dat de Dreamliner abrupt tot stilstand kwam. Daarna zat er een deuk in de motorgondel.

Bijzonder bezoek prototype Airbus A330neo aan Schiphol

3 juli 2020 | Door: 
onze redactie

SCHIPHOL - Bijzonder bezoek voor Schiphol: een prototype van de Airbus A330neo streek donderdagavond neer op de luchthaven. Het toestel kwam naar Nederland om hulpgoederen op te halen, en vertrok daarmee vrijdagochtend naar Panama.

TUI in de startblokken voor vluchten naar de Antillen

30 juni 2020 | Door: 
onze redactie

RIJSWIJK - TUI fly hervat de komende dagen de vluchtuitvoering richting de Antillen. Op 2 juli vertrekt de eerste vlucht naar Curaçao. Een week later worden ook de vliegverbindingen met Bonaire (9 juli) en Aruba (11 juli) hersteld.

In beeld: uitgekiend lichtplan op voorterrein Eindhoven Airport

30 juni 2020 | Door: 
onze redactie

EINDHOVEN - Het nieuw ingerichte voorterrein en de Airport Boulevard van Eindhoven Airport zijn voorzien van bijzondere verlichting en een uitgekiend lichtplan van de hand van de Eindhovense lichtarchitect Har Hollands. De op afstand programmeerbare ledverlichting in tal van patronen en kleuren is om de zintuigen te prikkelen.

In beeld: Brits regeringsvliegtuig met 'Union Jack' op de staart

25 juni 2020 | Door: 
onze redactie

CAMBRIDGE - Op het vliegveld van Cambridge is donderdag het Britse regeringsvliegtuig voorzien van een nieuw patriottisch kleurenschema voor het eerst gespot. De voorheen grijze Airbus A330 MRTT heeft nu een gigantische ‘Union Jack’ op de staart. Op de romp staat ‘United Kingdom’.

Emirates bouwt tien Boeing 777’s om tot vrachttoestellen

25 juni 2020 | Door: 
Pim Pauwels

DUBAI - Emirates bouwt tien Boeing 777-300ER's om tot zogenoemde ‘mini-freighters’ door de vliegtuigstoelen uit de Economy Class cabine te verwijderen. De aanpassingen aan de widebodyvliegtuigen zorgen voor zeventien ton extra vrachtcapaciteit per vlucht. Zeven vliegtuigen zijn al aangepast, de drie laatste vliegtuigen zullen naar verwachting medio juli klaar zijn.

Cabaretier treedt op tijdens Transavia-vlucht

24 juni 2020 | Door: 
Neal Luitwieler

ROTTERDAM - De passagiers op een Transavia-vlucht van Rotterdam naar Malaga werden woensdag getrakteerd op een cabaretvoorstelling van Kasper van Kooten. Met de nodige veiligheidsmaatregelen trad hij een kwartier op voor het honderdkoppige publiek.

Copyright Reismedia BV 2020