Emirates Airbus A350

Emirates neemt de Airbus A350-900 bijna twee maanden later in gebruik dan was voorzien, zo is zaterdag door de maatschappij bekendgemaakt. Reden is de vertraagde levering van de toestellen door de fabrikant. Edinburgh wordt, zoals de planning nu is, op 4 november de eerste airport waar de carrier vanuit Dubai met een A350 op zal vliegen.

Transavia A321neo

KLM heeft de deur opengezet voor piloten van Transavia, waardoor er bij de dochtermaatschappij momenteel “zorgen” leven over de uitstroom. Van een feitelijk tekort aan vliegers is evenwel geen sprake, zegt een woordvoerder. “Al onze toestellen vliegen, ook de A321neo’s zijn operationeel. Zaterdag komt de pas gearriveerde zesde neo in dienst.”

Boeing-MAX-Renton(c)Boeing

Boeing voert gesprekken met het Amerikaanse ministerie van Justitie over een schikking naar aanleiding van de twee crashes met 737 MAX-toestellen van de Amerikaanse vliegtuigbouwer. Dat stelt persbureau Bloomberg op basis van ingewijden.

Air Belgium A330-200

SLM heeft vrijdagavond de vlucht tussen Paramaribo en Amsterdam moeten annuleren nadat het huurtoestel van Air Belgium vlak voor vertrek op de luchthaven werd geraakt door een voertuig op de grond. Dit meldt de Surinaamse site Waterkant.

De Britse politie heeft 27 klimaatactivisten opgepakt op verdenking van het voorbereiden van illegale acties op vliegvelden in het Verenigd Koninkrijk. Zij zouden deze zomer van plan zijn geweest de luchthavens te ontregelen.

Luchtvaartnieuws reclame block mobiel onder 1ste 5 berichten

Meld u aan voor de dagelijkse nieuwsbrief

Emirates gaat ook nieuwe Boeing 777X' van bar voorzien

28 juni 2024 | Door: 
onze redactie

Emirates gaat de nieuwe Boeing 777X-passagiersvliegtuigen, waarvan ze er 205 besteld heeft, van een bar voorzien voor Business Class- en First Class-passagiers. Daarmee moet de passagierservaring in de buurt komen van die in de Airbus A380. De huidige Boeing 777-vloot heeft geen bar, in tegenstelling tot de dubbeldeks-Airbussen. Er zijn nog geen impressies beschikbaar van hoe die eruit gaat zien in de nieuwe Triple Sevens.

Amsterdams gemeentebestuur uit irritatie over werk aan Zwanenburgbaan op Schiphol

28 juni 2024 | Door: 
ANP/Reismedia

Wethouder Hester van Buren (luchthaven) heeft namens het Amsterdamse college in een brief aan minister Harbers laten weten dat zij "teleurgesteld" is over de werkzaamheden aan de Zwanenburgbaan deze zomer, waardoor de andere banen op Schiphol meer gebruikt moeten worden. De Zwanenburgbaan was vanaf 17 juni zo'n anderhalve week dicht voor onderhoud en is tot halverwege september beperkt beschikbaar.

Pre-order nu de Luchtvaartnieuws Magazine DDA-special

28 juni 2024 | Door: 
onze redactie

De juli-editie van Luchtvaartnieuws Magazine staat voor een belangrijk deel in het teken van het afscheid van de Dutch Dakota Association en hun DC-3. Mis het niet en word nu voordelig abonnee. Of bestel voor 7 juli 2024 een los exemplaar. Na 7 juli is het magazine niet meer los te bestellen.

 

Overig nieuws

Overig nieuws

Transavia ontvangt zesde Airbus A321neo

28 juni 2024 | Door: 
onze redactie

Transavia heeft de zesde Airbus A321neo in ontvangst genomen. Het toestel vliegt vrijdagavond van de fabriek in Hamburg naar Schiphol. Het vliegtuig, met de registratie PH-YHB, is de tweede A321neo die eigendom is van Transavia. De andere zijn geleasd.

Bijna alle (rol)trappen op station Schiphol zijn nu vervangen

28 juni 2024 | Door: 
onze redactie

Bijna alle trappen en roltrappen op station Schiphol Airport zijn nu aangepast en de liften zijn vernieuwd. Om dat te vieren, kregen reizigers op het luchthavenstation vrijdag iets lekkers uitgedeeld. Na de zomer worden ook de laatste trappen, die half in de gevel van Schiphol Plaza zitten, vervangen. Door de aanpassingen ontstaat er meer vrije ruimte op de perrons, zodat treinreizigers sneller de trein in en uit kunnen stappen en de doorstroming verbetert.

EgyptAir weer met widebody's naar Schiphol

28 juni 2024 | Door: 
onze redactie

EgyptAir is vrijdag gestart met de inzet van widebody’s tussen Cairo en Schiphol. Vanaf nu zetten de Egyptenaren elke vrijdag, zaterdag en zondag een widebody in op de lijndienst. Het gaat voornamelijk om Boeing 787’s, maar deze vrijdag en zaterdag zijn het Airbus A330's.

Jens Fehlinger nieuwe CEO van SWISS

28 juni 2024 | Door: 
onze redactie

SWISS krijgt Jens Fehlinger als nieuwe CEO. Hij gaat op 1 oktober van start en volgt de Belg Dieter Vranckx op, die benoemd is in de Raad van Bestuur van de Lufthansa Group per 1 juli. In de tussenliggende drie maanden vervult Heike Birlenbach de functie van interim-CEO.

Deze zomer 12 bestemmingen bereikbaar vanaf Antwerp Airport

27 juni 2024 | Door: 
onze redactie

Antwerp Airport is naar eigen zeggen “klaar om deze zomer reizigers te verwelkomen met een divers aanbod aan zonovergoten bestemmingen, dankzij TUI fly en ASL Fly Executive”. In totaal biedt de Antwerpse luchthaven deze zomer twaalf bestemmingen en dertien lijndiensten aan.

Kamer wil tien jaar na MH17 vlag halfstok op regeringsgebouwen

27 juni 2024 | Door: 
ANP

De hele Tweede Kamer wil dat op 17 juli de vlag op regeringsgebouwen halfstok komt te hangen, om daarmee te gedenken dat tien jaar geleden vlucht MH17 boven Oekraïne uit de lucht werd geschoten. Daarbij kwamen 298 mensen om, onder wie 196 Nederlanders.

Topvacatures

Video

Boeing 737 Transair van de baan op luchthaven Dakar

9 mei 2024 | Door: 
onze redactie

Een door Air Sénégal van Transair gecharterde Boeing 737-300 is donderdagochtend rond 01.00 uur tijdens de start van de baan geschoten op Blaise Diagne International Airport bij Dakar in Senegal. Volgens het ministerie van Transport zijn er bij het ongeluk tien mensen gewond geraakt, onder wie een piloot.

In beeld: eerste Airbus A380 voor Global Airlines aangekomen in Verenigd Koninkrijk

2 mei 2024 | Door: 
onze redactie

De eerste Airbus A380 voor de nieuwe Britse maatschappij Global Airlines is woensdag aangekomen in het Verenigd Koninkrijk, op de luchthaven van Prestwick in Schotland. Het toestel vloog daar via Montreal naartoe vanuit de Mojavewoestijn in de Verenigde Staten, waar het stond opgeslagen en de afgelopen weken werd voorbereid op heringebruikname.

Dubai investeert 33 miljard euro in bouw van 's werelds grootste luchthaven

29 april 2024 | Door: 
onze redactie

Dubai heeft zondag de nieuwste plannen aangekondigd voor de uitbreiding van Al Maktoum Airport, momenteel de tweede luchthaven van de stad, tot ’s werelds grootste luchthaven. Het emiraat investeert daar 128 miljard dirham in, omgerekend 33 miljard euro.


Nieuws van Partners

7 dagen Bonaire, vlucht €549 p.p.

Vlieg voordelig met de Boeing 787 Dreamliner naar de beste duiklocatie in het Nederlands Koninkrijk? Vanuit Flamingo Airport ben je zo bij een van onze hotels en appartementen. Boek nu voor de laagste prijs.

Met de trein naar Londen, vanaf €100 retour

In Londen moet je deze zomer minimaal 1 keer zijn geweest! Voor maar €100 heen en weer naar hartje Londen vanaf Rotterdam Centraal. Wees snel, het aantal goedkope tickets is namelijk beperkt! Je kunt jouw tickets gratis wijzigen tot 7 dagen voor vertrek.

Met de trein naar Parijs, vanaf €35 enkele reis

Ontdek of herontdek de Franse hoofdstad. Boek ruim van tevoren uw reis naar Parijs en profiteer van het laagste tarief zodat u nog meer kunt genieten nog meer te kunnen genieten van de duizenden schitteringen van de lichtstad. NS International heeft voor u twee wandelingen gemaakt die u gratis kunt downloaden.

 

Poll

Partners van Luchtvaartnieuws

Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen