Emirates 777 premium economy

Emirates biedt vanaf nu ook Premium Economy aan in de Boeing 777. Het eerste toestel dat van de comfortabele klasse is voorzien vliegt woensdagmiddag tussen Dubai en Genève. Aan boord is ook de geheel vernieuwde Business Class aanwezig.

Cathay Pacific A330neo

Cathay Pacific is toegevoegd aan de lijst klanten voor de Airbus A330neo. De luchtvaartmaatschappij uit Hongkong wil haar verouderde A330-300’s en Boeing 777-300’s, die op drukke routes in Azië worden gebruikt, op termijn vervangen. De introductie van de A330neo vormt een begin. 

MAX-9 Alaska Incident

Boeing gaat aanpassingen in het ontwerp van zijn toestellen doorvoeren om te voorkomen dat er nog een incident plaatsvindt zoals met de Boeing 737 MAX 9 van Alaska Airlines. De MAX van de maatschappij verloor begin dit jaar een deurpaneel. Het incident stortte de vliegtuigbouwer in een grote crisis.

TUI brandmelding

Bij een incident met een Boeing 737 van TUI fly op Brussels Airport hebben alle passagiers het toestel via de noodglijbanen moeten verlaten. De cockpitbemanning ontving kort voor de landing een brandmelding uit het vrachtruim, en besloot het toestel te laten evacueren.

E195-E2 TUI fly

TUI fly België vliegt sinds maandagmiddag weer met één Embraer E195-E2. De andere toestellen staan nog aan de grond vanwege het tekort aan reserveonderdelen. Om reizigers een betrouwbaar vluchtschema te kunnen aanbieden, wordt de Embraer voorlopig vanaf Brussels Airport en andere luchthavens ingezet in plaats van vanuit Antwerpen.

Luchtvaartnieuws reclame block mobiel onder 1ste 5 berichten

Meld u aan voor de dagelijkse nieuwsbrief

Lufthansa: geen gratis stoelkeuze meer bij goedkoopste Economy-tickets op lange vluchten

6 augustus 2024 | Door: 
onze redactie

Passagiers die het goedkoopste Economy-tarief kiezen bij Lufthansa, kunnen vanaf volgende week op longhaul-vluchten niet meer gratis zelf hun stoel kiezen bij het inchecken. Dat was al het geval op Europese vluchten, maar wordt nu uitgerold naar het intercontinentale netwerk. Wie wel een stoel wil kiezen moet daar voortaan voor bijbetalen.

JetBlue komende winter niet van Schiphol naar Boston

6 augustus 2024 | Door: 
onze redactie

JetBlue heeft besloten om komende winter één van haar twee trans-Atlantische lijndiensten vanaf Schiphol op te schorten. Tussen eind oktober en eind maart wordt er niet naar Boston gevlogen. Met de reizigers die al vluchten geboekt hadden, is contact opgenomen.

Relmuis blijkt verantwoordelijk voor grote stroomstoring op Frankfurt Airport

6 augustus 2024 | Door: 
ANP/Reismedia

De stroomstoring op de luchthaven van Frankfurt in de nacht van maandag op dinsdag is veroorzaakt door een relmuis. Het knaagdier heeft voor kortsluiting gezorgd in een middenspanningsstation, meldt energiebedrijf Syna. De muis heeft het voorval niet overleefd en werd dood aangetroffen naast een aangevreten kabel.

Overig nieuws

Overig nieuws

Virgin Atlantic teruggefloten om reclame rond 'duurzame' vlucht naar VS

7 augustus 2024 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

De Britse reclamewaakhond ASA heeft Virgin Atlantic op de vinger getikt vanwege een reclame rond een testvlucht met duurzame kerosine. Er kwamen klachten binnen over een radiospotje dat eind vorig jaar werd uitgezonden. Daarin werd een speciale vlucht naar de VS onder de aandacht gebracht, waarbij volledig op SAF werd gevlogen.

'Cathay Pacific kondigt binnenkort grote widebody-order aan'

6 augustus 2024 | Door: 
onze redactie

Cathay Pacific gaat op korte termijn een grote widebody-order aankondigen, zo melden ingewijden aan persbureau Bloomberg. Airbus is momenteel de favoriet om de order binnen te slepen, maar helemaal definitief is dat nog niet. Het zou gaan om enkele tientallen toestellen.

Norwegian-vlucht wijkt uit naar Schiphol om vervelende passagier te lozen

6 augustus 2024 | Door: 
onze redactie

Een Norwegian Air-vlucht van het Deense Kopenhagen naar het Spaanse Malaga is maandagavond uitgeweken naar Schiphol omdat een passagier zich ernstig misdroeg. Op de Nederlandse luchthaven is hij door de marechaussee van boord gehaald.

Technische storing zorgt voor rommelige ochtend op Frankfurt Airport

6 augustus 2024 | Door: 
onze redactie

Een technische storing zorgt dinsdagochtend voor vertraagde vluchten op Frankfurt Airport. Het probleem is inmiddels opgelost, maar de luchthaven adviseert reizigers online de status van hun vlucht in de gaten te houden en voor de zekerheid eerder te komen.

Jordanië vraagt luchtvaartmaatschappijen om extra brandstof mee te nemen vanwege spanningen

5 augustus 2024 | Door: 
ANP/Reismedia

Jordanië vraagt alle vliegtuigen die naar het land komen per direct om meer brandstof mee te nemen. Volgens waarnemers is dat een voorzorgsmaatregel voor als Jordanië het luchtruim moet sluiten door de oplopende spanningen tussen Israël, Libanon en Iran.

Baan 01/19 op Brussels Airport bijna vier weken dicht: 'vertragingen niet uitgesloten'

5 augustus 2024 | Door: 
onze redactie

Brussels Airport renoveert van 7 augustus tot 1 september start- en landingsbaan 01/19. Tijdens die periode is de baan gesloten voor vliegverkeer. Volgens de luchthaven heeft dat een ‘geringe impact’, maar zijn (beperkte) vertragingen niet uitgesloten.

Topvacatures

Video

In beeld: eerste A321neo voor KLM voert RTO-test uit

29 juli 2024 | Door: 
onze redactie

De eerste A321neo voor KLM, de toekomstige PH-AXA, heeft bij de Airbus-fabriek in Hamburg een zogeheten Rejected Take Off-test uitgevoerd. Daarbij wordt het afbreken van de start getest. Dit is doorgaans één van de laatste testen voorafgaand aan de eerste vlucht.

In beeld: Boeing start certificeringsvluchten met nieuwe 777-9

15 juli 2024 | Door: 
onze redactie

Boeing heeft vrijdag eindelijk kunnen starten met de zogeheten certificeringsvluchten van de nieuwe 777-9, de opvolger van de 777-300ER. De vliegtuigbouwer heeft de Type Inspection Authorization ontvangen van luchtvaartautoriteit FAA. Daardoor mogen FAA-medewerkers met dit type (mee)vliegen op testvluchten voor de certificering.

Boeing 737 Transair van de baan op luchthaven Dakar

9 mei 2024 | Door: 
onze redactie

Een door Air Sénégal van Transair gecharterde Boeing 737-300 is donderdagochtend rond 01.00 uur tijdens de start van de baan geschoten op Blaise Diagne International Airport bij Dakar in Senegal. Volgens het ministerie van Transport zijn er bij het ongeluk tien mensen gewond geraakt, onder wie een piloot.


Nieuws van Partners

7 dagen Bonaire, vlucht €549 p.p.

Vlieg voordelig met de Boeing 787 Dreamliner naar de beste duiklocatie in het Nederlands Koninkrijk? Vanuit Flamingo Airport ben je zo bij een van onze hotels en appartementen. Boek nu voor de laagste prijs.

Met de trein naar Londen, vanaf €100 retour

In Londen moet je deze zomer minimaal 1 keer zijn geweest! Voor maar €100 heen en weer naar hartje Londen vanaf Rotterdam Centraal. Wees snel, het aantal goedkope tickets is namelijk beperkt! Je kunt jouw tickets gratis wijzigen tot 7 dagen voor vertrek.

Met de trein naar Parijs, vanaf €35 enkele reis

Ontdek of herontdek de Franse hoofdstad. Boek ruim van tevoren uw reis naar Parijs en profiteer van het laagste tarief zodat u nog meer kunt genieten nog meer te kunnen genieten van de duizenden schitteringen van de lichtstad. NS International heeft voor u twee wandelingen gemaakt die u gratis kunt downloaden.

 

Poll

Partners van Luchtvaartnieuws

Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen