Boeing Fabriek

Boeing heeft intern harde maatregelen aangekondigd vanwege de staking die vrijdag gestart is onder het personeel in de omgeving van Seattle. De meeste maatregelen raken de eigen medewerkers, maar met name het stopzetten van een groot deel van de onderdelenorders voor de 737, 767 en 777 kan in een groot deel van de sector gevoeld worden. Volgens financieel directeur Brian West zijn de ingrepen noodzakelijk om de toekomst van Boeing te waarborgen.

Porter Airlines Embraer E195-E2 cabine

Boeing betaalt de Braziliaanse vliegtuigbouwer Embraer een schadevergoeding van 150 miljoen dollar, bijna 135 miljoen euro. Dit meldt Embraer. Boeing doet dit omdat die zich in 2020 terugtrok uit een miljardendeal met Embraer. De schadevergoeding is een nieuwe tegenvaller voor de geplaagde Amerikaanse vliegtuigfabrikant.

KLM A321neo sharklet

KLM voerde maandag de eerste lijnvlucht uit met de nieuwe A321neo. Het type volgt de komende jaren, samen met de A320neo, de Boeing 737 op en belooft diverse verbeteringen voor de passagier. Luchtvaartnieuws ging mee op de ferryvlucht van de Airbus-fabriek naar Schiphol en nam de proef op de som.

Qatar A350-1000

Qatar Airways heeft besloten om komend winterseizoen nog vaker op Schiphol te vliegen. Vanaf 12 november biedt de maatschappij veertien passagiersvluchten per week aan naar Doha. Daarmee wordt de frequentie gelijk aan het zomerseizoen. Eerder was de maatschappij nog van plan om komende winter tien vluchten per week naar Schiphol aan te bieden.

Aircalin A330-900

Aircalin start vanaf december met vluchten tussen Nouméa in Nieuw-Caledonië, een eilandengroep ten oosten van Australië, en Parijs in Frankrijk. Omdat de Airbus A330-900 de bijna 17.000 kilometer tussen beide luchthavens niet non-stop kan overbruggen, wordt er onderweg een tussenstop gemaakt in de Thaise hoofdstad Bangkok.

Luchtvaartnieuws reclame block mobiel onder 1ste 5 berichten

Meld u aan voor de dagelijkse nieuwsbrief

Lufthansa haalt na dik vier jaar laatste (en oudste) Airbus A380 uit de opslag

16 september 2024 | Door: 
onze redactie

Lufthansa heeft vrijdag de laatste Airbus A380 uit de opslag gehaald. Vanwege de coronacrisis stond het toestel, met de naam 'Frankfurt am Main' en registratie D-AIMA, ruim vier jaar lang opgeslagen in het Spaanse Teruel. Maar nu wordt de dubbeldekker weer klaargemaakt voor heringebruikname. Het is tevens de oudste A380 van de Duitsers (14 jaar).

Leasemaatschappij Avolon neemt concurrent Castlelake Aviation over

16 september 2024 | Door: 
onze redactie

Castlelake Aviation komt in handen van branchegenoot Avolon. De leasingtak van investeerder Castlelake, dat onder andere een belang heeft in SAS, beheert 105 vliegtuigen en heeft bestellingen uitstaan voor nog 13 toestellen. 

KLM voert eerste lijnvlucht uit met nieuwe Airbus A321neo

16 september 2024 | Door: 
onze redactie

KLM heeft maandagochtend de eerste lijnvlucht uitgevoerd met de nieuwe Airbus A321neo. De vlucht ging van Schiphol naar Kopenhagen. De A321neo volgt, samen met de kleinere A320neo, de komende jaren de Boeing 737 op. 

Overig nieuws

Overig nieuws

Roel van Herwijnen aan de slag als Benelux Sales Manager Air India

16 september 2024 | Door: 
onze redactie

Roel van Herwijnen is deze maand gestart als Sales Manager Air India voor de Benelux regio. Air India vliegt sinds juni dagelijks tussen Schiphol en Delhi. De Indiase maatschappij verhoogde de frequentie op de route van vier naar zeven vluchten per week.

Air Europa vernieuwt eetgerei aan boord

14 september 2024 | Door: 
onze redactie

 Air Europa heeft nieuw eetgerei geïntroduceerd in de Economy Class. Het nieuwe eetgerei gaat op een later moment ook in de Business Class gebruikt worden en bestaat uitsluitend uit hernieuwbare en composteerbare materialen.

Boeing zakt op Wall Street door staking

13 september 2024 | Door: 
ANP

Boeing behoorde vrijdag tot de dalers op de aandelenbeurzen in New York, met een koersverlies van ruim 2 procent. Werknemers in fabrieken van de vliegtuigbouwer in de omgeving van Seattle en Portland aan de Amerikaanse westkust legden het werk neer. De actie volgt op het afwijzen van een cao-bod van Boeing. Daarin werd onder meer een loonsverhoging van 25 procent geboden. De vakbond IAM had aangedrongen in te stemmen met het bod, maar het personeel wil meer loon. In totaal doen meer dan 30.000 werknemers mee aan de staking.

United Airlines in zee met Starlink voor gratis WiFi aan boord

13 september 2024 | Door: 
onze redactie

United Airlines heeft een deal getekend met SpaceX om vanaf 2025 gratis internet aan boord aan te bieden via Starlink. Daardoor kunnen reizigers straks in de lucht op hun eigen smartphone, tablet of laptop online werken, social media bijhouden of via streamingdiensten films en series kijken.

'Lufthansa overweegt om aandeelhouder te worden van AirBaltic'

11 september 2024 | Door: 
onze redactie

De Lufthansa Group overweegt om een belang te nemen in AirBaltic, voorafgaand aan de beursgang van die maatschappij. Dat melden ingewijden aan persbureau Bloomberg. Hoe groot het belang is dat de Duitsers overwegen, is niet duidelijk.

Bijzondere BelugaXL maakt voorzorgslanding op Schiphol

10 september 2024 | Door: 
onze redactie

Een Airbus A330-700L, beter bekend als de BelugaXL, heeft dinsdag een voorzorgslanding gemaakt op Schiphol. Het toestel was op weg van St. Nazaire naar Hamburg toen de piloten een noodsignaal gaven en besloten uit te wijken naar de Nederlandse luchthaven.

Topvacatures

Video

CRJ900 van Delta Air Lines verliest staart na aanrijding door A350

11 september 2024 | Door: 
onze redactie

Een CRJ900 van Delta Air Lines heeft dinsdag de staart verloren op de luchthaven van Atlanta, nadat een Airbus A350-900 - eveneens van Delta - er met de rechtervleugel tegenaan reed. Bij het incident raakte niemand gewond, maar de financiële schade loopt in de miljoenen dollars.

Video: KLM vliegt eerste Airbus A321neo naar huis

27 augustus 2024 | Door: 
onze redactie

KLM heeft dinsdag haar eerste Airbus A321neo naar Schiphol gevlogen. Luchtvaartnieuws was aan boord om het nieuwe type als eerste te testen. Het is de bedoeling dat KLM dit jaar nog drie A321neo’s krijgt, volgens jaar nog eens zes tot acht. Op 16 september is de eerste commerciële vlucht naar Kopenhagen.  

Man opent nooddeur en klimt op vleugel van Airbus A320

22 augustus 2024 | Door: 
onze redactie

Een passagier van een Jetstar-vlucht heeft donderdag na de landing in Melbourne een nooddeur geopend en klom daarna op de vleugel van het vliegtuig. Reizigers filmden het incident. De bewuste man werd snel aangehouden en meegenomen door de politie.


Nieuws van Partners

7 dagen Bonaire, vlucht €429 p.p.

Vlieg voordelig met de Boeing 787 Dreamliner naar de beste duiklocatie in het Nederlands Koninkrijk? Vanuit Flamingo Airport ben je zo bij een van onze hotels en appartementen. Boek nu voor de laagste prijs.

Met de trein naar Londen, vanaf €100 retour

In Londen moet je deze zomer minimaal 1 keer zijn geweest! Voor maar €100 heen en weer naar hartje Londen vanaf Rotterdam Centraal. Wees snel, het aantal goedkope tickets is namelijk beperkt! Je kunt jouw tickets gratis wijzigen tot 7 dagen voor vertrek.

Met de trein naar Parijs, vanaf €35 enkele reis

Ontdek of herontdek de Franse hoofdstad. Boek ruim van tevoren uw reis naar Parijs en profiteer van het laagste tarief zodat u nog meer kunt genieten nog meer te kunnen genieten van de duizenden schitteringen van de lichtstad. NS International heeft voor u twee wandelingen gemaakt die u gratis kunt downloaden.

 

Poll

Partners van Luchtvaartnieuws

Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen