KLM A321neo

De komst van de eerste Airbus A321neo’s markeert voor KLM de overgang naar een nieuwe fase. Veteraan Jan Witsenboer is als hoofd vlootontwikkeling direct betrokken geweest bij de onderhandelingen. “Je moet uiteindelijk kijken naar de beste mix voor het netwerk.”

Eurostar Thalys

Eurostar en SkyTeam hebben een memorandum van overeenstemming (MOU) ondertekend om het combineren van trein en vliegtuig in één boeking te vergemakkelijken en uit te breiden. De samenwerking zal naar verwachting in de eerste helft van 2025 van start gaan. De komende maanden werken de twee verder uit hoe dit vorm krijgt.

Premium Comfort

KLM vliegt komend winterseizoen naar 155 bestemmingen, waarvan 89 in Europa en 66 intercontinentaal, zo blijkt uit het seizoensoverzicht dat de maatschappij gedeeld heeft. Nieuw in het netwerk is de al aangekondigde Amerikaanse bestemming Portland, die van Delta wordt overgenomen. Daarnaast biedt KLM 15 procent meer stoelen op bestemmingen naar India ten opzichte van vorig jaar. Ook is bij de start van het winterseizoen eind oktober de installatie van de nieuwe Premium Comfort-klasse voltooid.

PH-NXE

Drie maanden na de eerste twee, heeft KLM dinsdag een derde Embraer E195-E2 op Twente Airport geparkeerd. Het drie jaar oude toestel met registratie PH-NXE vloog in een half uurtje van Schiphol naar Enschede voor langdurige opslag.

Boeing 737 MAX fabriek

Het kan tot vijf jaar duren voordat de bedrijfscultuur rond veiligheid bij Boeing helemaal is veranderd. Dit stelde het hoofd van de Amerikaanse luchtvaarttoezichthouder FAA, Mike Whitaker, over de kwaliteitsverbeteringen bij het geplaagde bedrijf. De vliegtuigbouwer moet van de waakhond de kwaliteitscontroles in zijn fabrieken verbeteren sinds verschillende kwaliteitsproblemen bij Boeing-toestellen aan het licht kwamen.

Luchtvaartnieuws reclame block mobiel onder 1ste 5 berichten

Meld u aan voor de dagelijkse nieuwsbrief

Nederlandse zakenluchtvaart verenigt zich onder toenemende druk

24 september 2024 | Door: 
onze redactie

De Nederlandse zakenluchtvaart heeft zich verenigd in de nieuw opgerichte Dutch Business Aviation Association (DBAA). Deze brancheorganisatie wordt het centrale aanspreekpunt voor beleidsmakers, bedrijfsleiders en andere stakeholders, en moet de belangen van de sector gaan behartigen en verdedigen. Dat is nodig nu de sector onder toenemende druk staat.

Boeing 757-300-tijdperk op Schiphol eindigt volgende maand

24 september 2024 | Door: 
onze redactie

De Boeing 757-300 is zeer waarschijnlijk op 21 oktober voor het laatst op Schiphol te zien, in ieder geval op reguliere basis. De enige maatschappij die nog met de 757-300 naar de Nederlandse luchthaven vliegt, heeft dit type dan voor het laatst naar Schiphol ingepland.

Luchtvrachtsector Schiphol onder druk, maar ook nieuwe minister ziet geen mogelijkheden voor aparte vrachtpool

24 september 2024 | Door: 
onze redactie

Net als zijn voorganger, ziet minister Madlener (Infrastructuur en Waterstaat) op korte termijn geen mogelijkheden voor het instellen van een aparte vrachtpool op Schiphol. Dat is volgens de PVV’er in strijd met Europese regels. Die moeten eerst aangepast worden. Wel is de minister bereid om alternatieve maatregelen voor het behoud van de luchtvrachtsector te steunen.

Overig nieuws

Overig nieuws

Geldboetes voor Nederlandse passagiers die zich misdroegen tijdens hun vlucht

25 september 2024 | Door: 
onze redactie

De rechtbank in Haarlem heeft dinsdag in een speciale luchtvaartzitting drie mensen veroordeeld tot geldboetes voor ordeverstoring op vluchten van of naar Nederland. Daarnaast kreeg een bemanningslid een boete voor het weigeren van een ademanalyse, en heeft een vrouw een taakstraf en voorwaardelijke gevangenisstraf opgelegd gekregen omdat ze met een laserpen de bemanning van een politiehelikopter verblindde. Ze dacht dat het aliens waren.

Beurskoers Air France-KLM stijgt fors na koopadvies

25 september 2024 | Door: 
ABM FN-Dow Jones/Reismedia

De grote Amerikaanse bank JPMorgan heeft het advies voor Air France-KLM verhoogd van Onderwogen naar Overwogen, terwijl het koersdoel van 8,60 naar 12,00 euro ging. In reactie daarop steeg de beurskoers woensdag flink: rond het middaguur noteerde de Frans-Nederlandse luchtvaartgroep 7,3 procent hoger op 9,02 euro.

Weer drugssmokkelaar met scootmobiel aangehouden op Schiphol

25 september 2024 | Door: 
onze redactie

Al voor de tweede keer dit jaar is een drugssmokkelaar aangehouden op Schiphol na een poging om met een scootmobiel grote hoeveelheden cocaïne het land binnen te smokkelen. Dat gebeurde afgelopen vrijdag op een vlucht vanuit Suriname. Na aankomst op Schiphol liep de smokkelaar tegen de lamp doordat douaniers tijdens een inspectie lijmresten bij de accu’s van de scootmobiel zagen.

Bovenleiding Schiphol hersteld, maar hinder op spoor houdt aan

25 september 2024 | Door: 
ANP

De bovenleiding bij Schiphol die dinsdagavond kapotging en sindsdien zorgt voor vertragingen en uitval van treinen, is hersteld. Dat laat een woordvoerder van spoorbeheerder ProRail weten. Maar omdat er nog altijd een defecte trein op het spoor bij Schiphol staat, kan het treinverkeer nog niet volledig worden opgestart. De huidige prognose is dat dat nog tot ongeveer het middaguur duurt.

Pegasus Airlines breidt uit op luchthaven van Charleroi

24 september 2024 | Door: 
onze redactie

Pegasus Airlines heeft een tweede lijndienst vanuit Brussels South Charleroi Airport aangekondigd. Behalve de bestaande, dubbeldagelijkse vluchten naar Istanbul Sabiha Gökçen, gaat de maatschappij ook vanaf de Waalse luchthaven naar Antalya vliegen.

Jonathan Tho gaat vanuit Nederland leidinggeven aan Cathay Noord-Europa

23 september 2024 | Door: 
onze redactie

Cathay heeft Jonathan Tho benoemd als nieuwe Area Head voor Noord-Europa. Vanuit zijn standplaats in Amsterdam zal hij leidinggeven aan de commerciële, financiële, operationele, marketing-, personeels- en PR-teams van Cathay in Noord-Europa, waaronder Nederland, Duitsland, Zwitserland en België.

Topvacatures

Video

CRJ900 van Delta Air Lines verliest staart na aanrijding door A350

11 september 2024 | Door: 
onze redactie

Een CRJ900 van Delta Air Lines heeft dinsdag de staart verloren op de luchthaven van Atlanta, nadat een Airbus A350-900 - eveneens van Delta - er met de rechtervleugel tegenaan reed. Bij het incident raakte niemand gewond, maar de financiële schade loopt in de miljoenen dollars.

Video: KLM vliegt eerste Airbus A321neo naar huis

27 augustus 2024 | Door: 
onze redactie

KLM heeft dinsdag haar eerste Airbus A321neo naar Schiphol gevlogen. Luchtvaartnieuws was aan boord om het nieuwe type als eerste te testen. Het is de bedoeling dat KLM dit jaar nog drie A321neo’s krijgt, volgens jaar nog eens zes tot acht. Op 16 september is de eerste commerciële vlucht naar Kopenhagen.  

Man opent nooddeur en klimt op vleugel van Airbus A320

22 augustus 2024 | Door: 
onze redactie

Een passagier van een Jetstar-vlucht heeft donderdag na de landing in Melbourne een nooddeur geopend en klom daarna op de vleugel van het vliegtuig. Reizigers filmden het incident. De bewuste man werd snel aangehouden en meegenomen door de politie.


Nieuws van Partners

7 dagen Bonaire, vlucht €429 p.p.

Vlieg voordelig met de Boeing 787 Dreamliner naar de beste duiklocatie in het Nederlands Koninkrijk? Vanuit Flamingo Airport ben je zo bij een van onze hotels en appartementen. Boek nu voor de laagste prijs.

Met de trein naar Londen, vanaf €100 retour

In Londen moet je deze zomer minimaal 1 keer zijn geweest! Voor maar €100 heen en weer naar hartje Londen vanaf Rotterdam Centraal. Wees snel, het aantal goedkope tickets is namelijk beperkt! Je kunt jouw tickets gratis wijzigen tot 7 dagen voor vertrek.

Met de trein naar Parijs, vanaf €35 enkele reis

Ontdek of herontdek de Franse hoofdstad. Boek ruim van tevoren uw reis naar Parijs en profiteer van het laagste tarief zodat u nog meer kunt genieten nog meer te kunnen genieten van de duizenden schitteringen van de lichtstad. NS International heeft voor u twee wandelingen gemaakt die u gratis kunt downloaden.

 

Poll

Partners van Luchtvaartnieuws

Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen