Eindhoven Airport voorterrein

Bijna duizend passagiers hebben een week na de storing op Eindhoven Airport advies gevraagd aan claimorganisatie EUclaim over hun recht op compensatie. Ruim vijftig passagiers meldden zich voor bijstand bij het verhalen van extra gemaakte kosten, zoals voor een vervangende vlucht of een hotelaccommodatie.

KLM A321neo

De september-editie van Luchtvaartnieuws Magazine is weer een extra dik bewaarexemplaar, waarin we uitgebreid ingaan op de ontvangst van de nieuwe Airbus A321neo van KLM eind augustus.

KLM cabin crew

KLM heeft donderdag de Real Deal Dagen afgetrapt. De luchtvaartmaatschappij doet tussen 5 en 18 september vluchten naar ruim zeventig bestemmingen in de aanbieding. Daarbij kan er gevlogen worden in Economy, Premium Comfort of Business Class.

Transavia uitstappen Eindhoven

De afgezwakte krimpplannen voor Schiphol van het kabinet worden door de luchtvaartsector gematigd positief ontvangen. Eén knelpunt blijft: minder nachtvluchten. Een groot probleem voor Transavia, dat er alles aan gelegen is juist in die periode te vliegen. “Nog minder nachtvluchten zorgen voor hogere ticketprijzen”, waarschuwt topman Marcel de Nooijer.

winair aruba

De overheid van Sint Maarten zet plannen om een deel van de aandelen in het lokale Winair te verkopen niet door. Volgens minister-president Luc Mercelina is dat zowel voor het eiland als voor de luchtvaartmaatschappij niet zinvol. “De verkoopprijs zou geen recht doen aan de daadwerkelijke waarde.”

Luchtvaartnieuws reclame block mobiel onder 1ste 5 berichten

Meld u aan voor de dagelijkse nieuwsbrief

Qatar Airways wil zich inkopen bij Virgin Australia: deal binnenkort rond

5 september 2024 | Door: 
onze redactie

Qatar Airways wil haar imperium uitbreiden met Virgin Australia. De Qatari hopen binnen enkele dagen groen licht te krijgen van de Australische concurrentiewaakhond om circa 20 procent van de aandelen te kunnen kopen, melden Australische media. Mocht de deal worden goedgekeurd, dan voegt Qatar Airways een zesde buitenlandse airline aan haar investeringsportfolio toe.

KLM vraagt parttimevliegers meer uren te vliegen vanwege pilotentekort

5 september 2024 | Door: 
ANP

KLM gaat parttimepiloten vragen om meer uren te vliegen. De luchtvaartmaatschappij kampt naar eigen zeggen met een groot pilotentekort en denkt dat de parttimers kunnen helpen om komende jaren roosterproblemen te voorkomen.

Winair: drie nieuwe routes in het winterseizoen, extra ATR onderweg

4 september 2024 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

Winair voegt komend winterseizoen drie Caribische bestemmingen toe aan het netwerk. De op St. Maarten gevestigde luchtvaartmaatschappij start vluchten naar Barbados, St. Lucia en St. Vincent. De uitbreiding is mogelijk door de komst van een extra ATR 42-500. Daarvan heeft Winair er straks drie. "Nederlanders kunnen nu weer naar Barbados vliegen", meldt CEO Hans van de Velde in gesprek met Luchtvaartnieuws.

Overig nieuws

Overig nieuws

Defensie koopt extra F-35's, gevechtsheli's en onderzeebootjagers

5 september 2024 | Door: 
ANP

Defensie gaat extra F-35-straaljagers, onderzeebootjagers en gevechtshelikopters aanschaffen, bevestigen Haagse bronnen na berichtgeving van RTL Nieuws. Ook wordt de marechaussee versterkt en extra munitie ingekocht. Minister Ruben Brekelmans en staatssecretaris Gijs Tuinman (beiden Defensie) zullen de plannen donderdag officieel bekendmaken.

Boeing daalt op lager Wall Street na verkoopadvies

3 september 2024 | Door: 
ANP

Boeing behoorde dinsdag tot de verliezers op de aandelenbeurzen in New York. De vliegtuigfabrikant, die geplaagd wordt door schandalen op het gebied van kwaliteitscontroles, werd door analisten van de bank Wells Fargo op de verkooplijst gezet en zakte ruim 5 procent. Beleggers deden het verder rustig aan na het lange weekeinde en keken vooral uit naar belangrijke gegevens over de Amerikaanse arbeidsmarkt, die later deze week naar buiten komen.

Business jet president Maduro in beslag genomen

2 september 2024 | Door: 
Reismedia / ANP

De Verenigde Staten hebben maandag een Dassault Falcon 900EX van de Venezolaanse president Nicolás Maduro in beslag genomen in de Dominicaanse Republiek. Dat meldt nieuwszender CNN op basis van twee Amerikaanse functionarissen. Het ministerie van Justitie heeft de inbeslagname bevestigd. De VS hebben het vliegtuig naar Florida overgevlogen.

Emirates onthult nieuwe A380-livery met oranje motoren

2 september 2024 | Door: 
onze redactie

Emirates heeft een nieuw kleurenschema onthuld voor een Airbus A380. De A380 staat volledig in het teken van de Emirates Airlines Foundation, een stichting die zich richt op het verbeteren van levens van kansarme kinderen.

Turkish Airlines behaalt twintig miljoen leden bij loyaliteitsprogramma

31 augustus 2024 | Door: 
onze redactie

Het loyaliteitsprogramma van Turkish Airlines, Miles&Smiles, heeft 20 miljoen leden. Met het ledenprogramma kunnen reizigers Miles verdienen door vluchten te boeken bij Turkish Airlines en partnermaatschappijen binnen de Star Alliance.

Air France-KLM wint op Damrak na investeringsplannen Schiphol

31 augustus 2024 | Door: 
ANP/Reismedia

Luchtvaartconcern Air France-KLM ging vrijdagmiddag met een flinke winst de handel uit op de beurs in Amsterdam, nadat Schiphol had aangekondigd de komende vijf jaar 6 miljard euro te investeren. Dat geld steekt de luchthaven in de infrastructuur, arbeidsomstandigheden en dienstverlening, om de tevredenheid bij passagiers op te krikken.

Topvacatures

Video

Video: KLM vliegt eerste Airbus A321neo naar huis

27 augustus 2024 | Door: 
onze redactie

KLM heeft dinsdag haar eerste Airbus A321neo naar Schiphol gevlogen. Luchtvaartnieuws was aan boord om het nieuwe type als eerste te testen. Het is de bedoeling dat KLM dit jaar nog drie A321neo’s krijgt, volgens jaar nog eens zes tot acht. Op 16 september is de eerste commerciële vlucht naar Kopenhagen.  

Man opent nooddeur en klimt op vleugel van Airbus A320

22 augustus 2024 | Door: 
onze redactie

Een passagier van een Jetstar-vlucht heeft donderdag na de landing in Melbourne een nooddeur geopend en klom daarna op de vleugel van het vliegtuig. Reizigers filmden het incident. De bewuste man werd snel aangehouden en meegenomen door de politie.

61 slachtoffers bij vliegramp Brazilië, president kondigt drie dagen van rouw af

10 augustus 2024 | Door: 
onze redactie

De Braziliaanse president Luiz Inácio Lula da Silva heeft op X een periode van rouw afgekondigd voor het vliegtuigongeluk dat vrijdag in Brazilië plaatsvond, waarbij alle inzittenden om het leven kwamen. "Ter nagedachtenis aan de 61 slachtoffers van het tragische ongeval in Vinhedo hebben we in het land gedurende drie dagen officiële rouw afgekondigd", schreef hij op het sociale mediaplatform.


Nieuws van Partners

7 dagen Bonaire, vlucht €429 p.p.

Vlieg voordelig met de Boeing 787 Dreamliner naar de beste duiklocatie in het Nederlands Koninkrijk? Vanuit Flamingo Airport ben je zo bij een van onze hotels en appartementen. Boek nu voor de laagste prijs.

Met de trein naar Londen, vanaf €100 retour

In Londen moet je deze zomer minimaal 1 keer zijn geweest! Voor maar €100 heen en weer naar hartje Londen vanaf Rotterdam Centraal. Wees snel, het aantal goedkope tickets is namelijk beperkt! Je kunt jouw tickets gratis wijzigen tot 7 dagen voor vertrek.

Met de trein naar Parijs, vanaf €35 enkele reis

Ontdek of herontdek de Franse hoofdstad. Boek ruim van tevoren uw reis naar Parijs en profiteer van het laagste tarief zodat u nog meer kunt genieten nog meer te kunnen genieten van de duizenden schitteringen van de lichtstad. NS International heeft voor u twee wandelingen gemaakt die u gratis kunt downloaden.

 

Poll

Partners van Luchtvaartnieuws

Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen