Brussels Airport

Alle vertrekkende vluchten vanaf de internationale luchthaven Brussels Airport worden op dinsdag 1 oktober geannuleerd om een nationale staking in België. Er kunnen wel vluchten aankomen op de luchthaven, maar ook daarvan wordt waarschijnlijk een deel geannuleerd.

KLM A321neo

KLM heeft de tweede Airbus A321neo in ontvangst genomen. Het toestel, met de registratie PH-AXB, vertrok vrijdagmiddag vanaf het fabrieksvliegveld in Hamburg en landde rond tien voor vijf op Schiphol. Dat was precies een maand na de komst van de eerste.

Koninklijke Luchtmacht F-16

De formatievlucht boven Nederland waarmee vrijdag afscheid genomen werd van de Nederlandse F-16’s, is door het slechte weer flink ingekort. Het gehele westen is overgeslagen. Storm Aitor gooide roet in het eten.

Op vrijdagavond 8 november worden de Zakenreis Awards uitgereikt voor de beste business travel providers van 2024. De winnaars in een groot aantal categorieën worden gekozen door de lezers van dit platform en een onafhankelijke jury, waaronder een groot aantal professionals uit de brede zakenreisindustrie. Bepaal nu mee wie volgens u de winnaars zijn.

KLM 737's

De kosten bij KLM lopen steeds verder op, terwijl er de komende jaren veel geld nodig is voor investeringen in onder meer de grootste vlootvernieuwing uit de geschiedenis van het bedrijf. Daarom worden de geesten bij het personeel rijpgemaakt voor flinke besparingen.

Luchtvaartnieuws reclame block mobiel onder 1ste 5 berichten

Meld u aan voor de dagelijkse nieuwsbrief

Brussels Airport test steilere aanvliegroutes met dalingshoek tot 3,5 graden

27 september 2024 | Door: 
onze redactie

Brussels Airport en de Belgische luchtverkeersleidingsorganisatie Skeyes starten vanaf aanstaande dinsdag, 1 oktober, met het testen van steilere aanvliegroutes voor het HERON-project. Tijdens de testen zullen Brussels Airlines, TUI, DHL en Vueling met grotere dalingshoeken dan gebruikelijk landen. Hieruit moet duidelijk worden of dit een bijdrage kan leveren aan het verminderen van de geluidsoverlast, CO2-uitstoot en het brandstofverbruik.

Waakhond waarschuwt voor defect onderdeel staartroer Boeing 737

27 september 2024 | Door: 
ANP

De Amerikaanse transporttoezichthouder NTSB waarschuwt voor een defect onderdeel in sommige 737's. Daardoor kan het staartroer van deze toestellen blokkeren. Volgens de luchtvaartwaakhond FAA is United Airlines de enige Amerikaanse luchtvaartmaatschappij die door het defect wordt getroffen. Het is niet duidelijk of de problemen ook buiten de Verenigde Staten spelen.

'Zo groot is Schiphol niet'

26 september 2024 | Door: 
Gerben Broekema

In de discussie rondom luchtvaart komt vaak het argument voorbij dat Schiphol te groot is voor het kleine Nederland. Dat landen als Denemarken en Zwitserland het met veel kleinere luchthavens economisch minstens zo goed doen en een (veel) kleiner Schiphol zodoende geen probleem is. Deze redenering klinkt logisch, maar is dat allesbehalve, zo betoogt luchtvaartexpert Gerben Broekema.

Overig nieuws

Overig nieuws

AirHaifa kan van start, maar voorlopig nog niet vanuit gevaarlijk Haifa

26 september 2024 | Door: 
onze redactie

De nieuwe Israëlische maatschappij AirHaifa heeft haar vliegvergunning binnen en kan daardoor volgende week beginnen met de vluchtuitvoering. Maar doordat thuisbasis Haifa, aan de grens met Libanon, momenteel te gevaarlijk is, starten de vluchten vanuit Tel Aviv.

Koreaanse prijsvechter T'way Air nieuwste klant voor Airbus A330neo

26 september 2024 | Door: 
onze redactie

T’way Air voegt vijf Airbus A330-900’s aan de vloot toe en wordt daarmee de nieuwste klant van dit type. De Koreanen leasen de toestellen van leasemaatschappij Avolon, die ze in 2026 levert. Met de nieuwe en zuinigere Airbussen wil de luchtvaartmaatschappij haar snelle internationale expansie voortzetten.

Qantas misleidde bijna miljoen passagiers met 'spookvluchten'

26 september 2024 | Door: 
ANP

De Australische luchtvaartmaatschappij Qantas heeft bijna een miljoen passagiers misleid door tickets te verkopen voor vluchten die al geannuleerd waren. Dat blijkt uit rechtbankdocumenten die openbaar zijn gemaakt.

Geldboetes voor Nederlandse passagiers die zich misdroegen tijdens hun vlucht

25 september 2024 | Door: 
onze redactie

De rechtbank in Haarlem heeft dinsdag in een speciale luchtvaartzitting drie mensen veroordeeld tot geldboetes voor ordeverstoring op vluchten van of naar Nederland. Daarnaast kreeg een bemanningslid een boete voor het weigeren van een ademanalyse, en heeft een vrouw een taakstraf en voorwaardelijke gevangenisstraf opgelegd gekregen omdat ze met een laserpen de bemanning van een politiehelikopter verblindde. Ze dacht dat het aliens waren.

Beurskoers Air France-KLM stijgt fors na koopadvies

25 september 2024 | Door: 
ABM FN-Dow Jones/Reismedia

De grote Amerikaanse bank JPMorgan heeft het advies voor Air France-KLM verhoogd van Onderwogen naar Overwogen, terwijl het koersdoel van 8,60 naar 12,00 euro ging. In reactie daarop steeg de beurskoers woensdag flink: rond het middaguur noteerde de Frans-Nederlandse luchtvaartgroep 7,3 procent hoger op 9,02 euro.

Weer drugssmokkelaar met scootmobiel aangehouden op Schiphol

25 september 2024 | Door: 
onze redactie

Al voor de tweede keer dit jaar is een drugssmokkelaar aangehouden op Schiphol na een poging om met een scootmobiel grote hoeveelheden cocaïne het land binnen te smokkelen. Dat gebeurde afgelopen vrijdag op een vlucht vanuit Suriname. Na aankomst op Schiphol liep de smokkelaar tegen de lamp doordat douaniers tijdens een inspectie lijmresten bij de accu’s van de scootmobiel zagen.

Topvacatures

Video

CRJ900 van Delta Air Lines verliest staart na aanrijding door A350

11 september 2024 | Door: 
onze redactie

Een CRJ900 van Delta Air Lines heeft dinsdag de staart verloren op de luchthaven van Atlanta, nadat een Airbus A350-900 - eveneens van Delta - er met de rechtervleugel tegenaan reed. Bij het incident raakte niemand gewond, maar de financiële schade loopt in de miljoenen dollars.

Video: KLM vliegt eerste Airbus A321neo naar huis

27 augustus 2024 | Door: 
onze redactie

KLM heeft dinsdag haar eerste Airbus A321neo naar Schiphol gevlogen. Luchtvaartnieuws was aan boord om het nieuwe type als eerste te testen. Het is de bedoeling dat KLM dit jaar nog drie A321neo’s krijgt, volgens jaar nog eens zes tot acht. Op 16 september is de eerste commerciële vlucht naar Kopenhagen.  

Man opent nooddeur en klimt op vleugel van Airbus A320

22 augustus 2024 | Door: 
onze redactie

Een passagier van een Jetstar-vlucht heeft donderdag na de landing in Melbourne een nooddeur geopend en klom daarna op de vleugel van het vliegtuig. Reizigers filmden het incident. De bewuste man werd snel aangehouden en meegenomen door de politie.


Nieuws van Partners

7 dagen Bonaire, vlucht €429 p.p.

Vlieg voordelig met de Boeing 787 Dreamliner naar de beste duiklocatie in het Nederlands Koninkrijk? Vanuit Flamingo Airport ben je zo bij een van onze hotels en appartementen. Boek nu voor de laagste prijs.

Met de trein naar Londen, vanaf €100 retour

In Londen moet je deze zomer minimaal 1 keer zijn geweest! Voor maar €100 heen en weer naar hartje Londen vanaf Rotterdam Centraal. Wees snel, het aantal goedkope tickets is namelijk beperkt! Je kunt jouw tickets gratis wijzigen tot 7 dagen voor vertrek.

Met de trein naar Parijs, vanaf €35 enkele reis

Ontdek of herontdek de Franse hoofdstad. Boek ruim van tevoren uw reis naar Parijs en profiteer van het laagste tarief zodat u nog meer kunt genieten nog meer te kunnen genieten van de duizenden schitteringen van de lichtstad. NS International heeft voor u twee wandelingen gemaakt die u gratis kunt downloaden.

 

Poll

Partners van Luchtvaartnieuws

Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen