Air France-KLM is woensdag onderaan geëindigd in de MidKap van de Amsterdamse aandelenbeurs. Het verlies van ruim 5 procent volgde op een bericht van de Franse zakenkrant Les Echos over een mogelijke extra belasting die Frankrijk wil heffen op vliegtickets. De luchtvaart heeft het ook lastig door oplopende spanningen in het Midden-Oosten, waardoor vluchten moeten worden omgeleid en hogere olieprijzen voor extra brandstofkosten kunnen zorgen.

Martin Schröder

Luchtvaartpionier Martin Schröder is vandaag in zijn woonplaats Noordwijk op 93-jarige leeftijd overleden. Schröder kampte al enige tijd met een broze gezondheid, die de laatste tijd steeds verder verslechterde.

KLM A321neo cabine

Bedrijven die deelnemen aan het Bluebiz-programma van KLM krijgen voortaan geen credits meer voor Economy Class-tickets met het Light-tarief. Dat is de goedkoopste prijsklasse, ontdaan van services en extra’s, die beschikbaar is, 

Cebu Pacific A321neo

Prijsvechter Cebu Pacific heeft een definitieve bestelling geplaatst bij Airbus voor zeventig A321neo’s. De order zat al in de pijplijn: in juli werd een intentieverklaring getekend. De deal betekent de grootste vliegtuigorder ooit in de geschiedenis van de Filipijnen. 

Groningen Airport Eelde

Emerald Airlines vliegt volgend jaar zomer tussen Groningen en het Ierse Knock. De vluchten worden uitgevoerd in opdracht van touroperator BBI Travel. “Wij zien een stijging in de vraag naar vluchten vanaf regionale luchthavens”, zegt directeur Henk van der Kooi.

Luchtvaartnieuws reclame block mobiel onder 1ste 5 berichten

Meld u aan voor de dagelijkse nieuwsbrief

Azerbaijan Airlines tekent deal voor zes Airbus-vliegtuigen

2 oktober 2024 | Door: 
onze redactie

Azerbaijan Airlines (AZAL) heeft een deal getekend met leasemaatschappij AerCap voor de levering van drie Airbus A320neo’s en drie A321neo’s. Die toestellen moeten in 2026 bij de vloot komen en zijn bedoeld om de bestaande luchtvloot te moderniseren en uit te breiden.

Condor geeft Airbus roze strepen voor het goede doel

2 oktober 2024 | Door: 
onze redactie

Condor heeft een Airbus A320 voorzien van een bijzondere uitstraling. De toestellen Duitse luchtvaartmaatschappij vallen altijd al op vanwege het gestreepte kleurenschema, en nu is daar een speciale versie van onthuld: de FlyPink Plane. 

Brussels Airport na staking weer open: luchthaven waarschuwt voor drukte

2 oktober 2024 | Door: 
onze redactie

Het vliegverkeer op Brussels Airport is woensdag hervat, nadat door een landelijke staking alle passagiersvluchten dinsdag alle passagiersvluchten moesten worden geannuleerd. De Belgische luchthaven waarschuwt reizigers voor extra drukte.

Overig nieuws

Overig nieuws

SAS breidt uit met drie nieuwe bestemmingen in Zweden

2 oktober 2024 | Door: 
onze redactie

SAS breidt het netwerk volgend jaar uit met drie binnenlandse bestemmingen in Zweden. Dat is het gevolg van de vorige maand gesloten deal met Braathens Regional, dat haar complete luchtvloot aan SAS verhuurt en alle vluchten naar Stockholm Arlanda  verplaatst.

SWISS en Helvetic Airways werken langer en uitgebreider samen

1 oktober 2024 | Door: 
onze redactie

SWISS en Helvetic Airways hebben hun wetleaseovereenkomst verlengd en ook uitgebreid. Daardoor blijft laatstgenoemde maatschappij nog vijf jaar langer Europese vluchten uitvoeren voor de Lufthansa-dochter.

Joost Meijs begonnen als nieuwe topman van Maastricht Aachen Airport

1 oktober 2024 | Door: 
onze redactie

Joost Meijs is dinsdag begonnen als nieuwe topman van Maastricht Aachen Airport. Door de Belgische staking van het veiligheidspersoneel, heeft Wizz Air veel vluchten van Charleroi naar Maastricht verplaatst en is het daar veel drukker dan gebruikelijk. "Geweldig om op zo’n drukke dag te mogen starten! Dan maak ik meteen kennis met de luchthaven in haar meest dynamische vorm", zegt Meijs daarover.

Brussels Airport verwacht extra drukke woensdag na dag zonder passagiersvluchten

1 oktober 2024 | Door: 
onze redactie

Brussels Airport waarschuwt reizigers dat het woensdag extra druk wordt op de luchthaven. Door een staking van het veiligheidspersoneel konden er dinsdag geen passagiersvluchten vertrekken, waardoor veel reizigers omgeboekt zijn naar woensdag en de vluchten vol zitten.

Kas loopt leeg door staking: 'Boeing overweegt kapitaalverhoging van 10 miljard dollar'

1 oktober 2024 | Door: 
ABM FN-Dow Jones/Reismedia

Boeing overweegt om minstens 10 miljard dollar op te halen door nieuwe aandelen uit te geven, nu de kasreserves van de Amerikaanse vliegtuigbouwer uitgeput raken door een voortdurende staking. Dit meldde persbureau Bloomberg dinsdag op basis van bronnen.

Pegasus Airlines laat omroep in vliegtuig deels door kunstmatige intelligentie doen

1 oktober 2024 | Door: 
onze redactie

Pegasus Airlines zet vanaf nu kunstmatige intelligentie (AI) in voor de omroepen aan boord. Tijdens vluchten naar Spaans-, Arabisch- en Russischsprekende bestemmingen doet de bemanning nog wel zelf een praatje in het Engels, maar volgt vervolgens een door AI gegenereerde omroep in het Spaans, Arabisch of Russisch.

Topvacatures

Video

CRJ900 van Delta Air Lines verliest staart na aanrijding door A350

11 september 2024 | Door: 
onze redactie

Een CRJ900 van Delta Air Lines heeft dinsdag de staart verloren op de luchthaven van Atlanta, nadat een Airbus A350-900 - eveneens van Delta - er met de rechtervleugel tegenaan reed. Bij het incident raakte niemand gewond, maar de financiële schade loopt in de miljoenen dollars.

Video: KLM vliegt eerste Airbus A321neo naar huis

27 augustus 2024 | Door: 
onze redactie

KLM heeft dinsdag haar eerste Airbus A321neo naar Schiphol gevlogen. Luchtvaartnieuws was aan boord om het nieuwe type als eerste te testen. Het is de bedoeling dat KLM dit jaar nog drie A321neo’s krijgt, volgens jaar nog eens zes tot acht. Op 16 september is de eerste commerciële vlucht naar Kopenhagen.  

Man opent nooddeur en klimt op vleugel van Airbus A320

22 augustus 2024 | Door: 
onze redactie

Een passagier van een Jetstar-vlucht heeft donderdag na de landing in Melbourne een nooddeur geopend en klom daarna op de vleugel van het vliegtuig. Reizigers filmden het incident. De bewuste man werd snel aangehouden en meegenomen door de politie.

Nieuws van Partners

7 dagen Bonaire, vlucht €429 p.p.

Vlieg voordelig met de Boeing 787 Dreamliner naar de beste duiklocatie in het Nederlands Koninkrijk? Vanuit Flamingo Airport ben je zo bij een van onze hotels en appartementen. Boek nu voor de laagste prijs.

Met de trein naar Londen, vanaf €100 retour

In Londen moet je deze zomer minimaal 1 keer zijn geweest! Voor maar €100 heen en weer naar hartje Londen vanaf Rotterdam Centraal. Wees snel, het aantal goedkope tickets is namelijk beperkt! Je kunt jouw tickets gratis wijzigen tot 7 dagen voor vertrek.

Met de trein naar Parijs, vanaf €35 enkele reis

Ontdek of herontdek de Franse hoofdstad. Boek ruim van tevoren uw reis naar Parijs en profiteer van het laagste tarief zodat u nog meer kunt genieten nog meer te kunnen genieten van de duizenden schitteringen van de lichtstad. NS International heeft voor u twee wandelingen gemaakt die u gratis kunt downloaden.

 

Poll

Partners van Luchtvaartnieuws

Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen