Winair landing

Winair vergroot in het winterseizoen het aantal vluchten van Sint Maarten naar Aruba, Bonaire en Curaçao. Daarmee komt de luchtvaartmaatschappij tegemoet aan het groeiende vraag naar tickets richting die bestemmingen en de connectiviteit tussen de eilanden verbeteren.

Een eerste onderzoek naar het ongeluk met een ATR 72 van de Braziliaanse luchtvaartmaatschappij Voepass wijst op mogelijke ijsvorming op de vleugels. Het vliegtuig met 62 mensen aan boord stortte begin augustus neer bij Vinhedo, een plaats zo'n 50 kilometer van Sao Paulo. Alle inzittenden kwamen om het leven.

ICNG Station Schiphol

 Luchthaven Schiphol stapt naar de rechter om een door vakbonden aangekondigde staking op het spoor volgende week. Volgens vakbond FNV eist Schiphol dat de luchthaven geen last krijgt van de werkonderbreking bij NS woensdag.

Airbus

Airbus heeft in de maand augustus 46 nieuwe vliegtuigen verkocht. Cathay Pacific en airBaltic vormden afgelopen maand de grootste klanten, met orders voor de Airbus A330-900 en de A220-300. Het aantal leveringen kwam uit op 47 toestellen, waaronder de eerste A321neo voor KLM.

Marnix Fruitema BARIN

“We zijn positief over de frisse wind die er in Den Haag en op Schiphol waait, na twee jaar chaos. We kunnen leven met het nieuwe beleid, mits er terdege rekening wordt gehouden met behoud van de 483.000 historische slots op Schiphol.” Dat zei BARIN-voorzitter Marnix Fruitema donderdagavond tijdens de jaarlijkse zomer-BBQ in Radisson Blu Hotel op Schiphol Rijk, die druk bezocht was. De luchtvaart staat volgens hem in grote lijnen achter de plannen van de nieuwe verkeersminister Barry Madlener en Schipholbaas Pieter van Oord.

Luchtvaartnieuws reclame block mobiel onder 1ste 5 berichten

Meld u aan voor de dagelijkse nieuwsbrief

KLM begint aan serie trainingsvluchten met nieuwe Airbus A321neo

6 september 2024 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

KLM is begonnen met het uitvoeren van trainingsvluchten met haar nieuwe Airbus A321neo. Het type wordt vanaf 16 september commercieel ingezet, en voor het zover is kan het personeel op de grond en in de lucht praktijkervaring met het zuinige en stille type opdoen.

Malaysia Airlines breidt netwerk uit met tweede Europese bestemming

6 september 2024 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

Malaysia Airlines krijgt er volgend jaar een tweede bestemming in Europa bij. De bestaande lijndienst tussen Kuala Lumpur en Londen Heathrow wordt per 23 maart 2025 aangevuld door een nieuwe route richting Parijs Charles de Gaulle. Er wordt begonnen met vier vluchten per week.

EU-toezichthouder wil inspecties Airbus A350-1000's na brand in motor

6 september 2024 | Door: 
ANP/Reismedia

De Europese toezichthouder voor de luchtvaart eist inspecties bij een aantal Airbus A350’s. In een motor van een toestel van Cathay Pacific ontstond onlangs tijdens een vlucht brand.

Overig nieuws

Overig nieuws

KLM test duurzame maatregelen: even geen porseleinen bordjes of wijn in een fles

6 september 2024 | Door: 
onze redactie

KLM heeft donderdag een speciale vlucht uitgevoerd in het kader van de Aviation Challenge. Dat is een wedstrijd onder SkyTeam-leden, waarbij er zoveel mogelijk maatregelen worden getest om vliegen een stukje duurzamer te maken. Passagiers konden dat zichtbaar merken.

Defensie koopt extra F-35's, gevechtsheli's en onderzeebootjagers

5 september 2024 | Door: 
ANP

Defensie gaat extra F-35-straaljagers, onderzeebootjagers en gevechtshelikopters aanschaffen, bevestigen Haagse bronnen na berichtgeving van RTL Nieuws. Ook wordt de marechaussee versterkt en extra munitie ingekocht. Minister Ruben Brekelmans en staatssecretaris Gijs Tuinman (beiden Defensie) zullen de plannen donderdag officieel bekendmaken.

Boeing daalt op lager Wall Street na verkoopadvies

3 september 2024 | Door: 
ANP

Boeing behoorde dinsdag tot de verliezers op de aandelenbeurzen in New York. De vliegtuigfabrikant, die geplaagd wordt door schandalen op het gebied van kwaliteitscontroles, werd door analisten van de bank Wells Fargo op de verkooplijst gezet en zakte ruim 5 procent. Beleggers deden het verder rustig aan na het lange weekeinde en keken vooral uit naar belangrijke gegevens over de Amerikaanse arbeidsmarkt, die later deze week naar buiten komen.

Business jet president Maduro in beslag genomen

2 september 2024 | Door: 
Reismedia / ANP

De Verenigde Staten hebben maandag een Dassault Falcon 900EX van de Venezolaanse president Nicolás Maduro in beslag genomen in de Dominicaanse Republiek. Dat meldt nieuwszender CNN op basis van twee Amerikaanse functionarissen. Het ministerie van Justitie heeft de inbeslagname bevestigd. De VS hebben het vliegtuig naar Florida overgevlogen.

Emirates onthult nieuwe A380-livery met oranje motoren

2 september 2024 | Door: 
onze redactie

Emirates heeft een nieuw kleurenschema onthuld voor een Airbus A380. De A380 staat volledig in het teken van de Emirates Airlines Foundation, een stichting die zich richt op het verbeteren van levens van kansarme kinderen.

Turkish Airlines behaalt twintig miljoen leden bij loyaliteitsprogramma

31 augustus 2024 | Door: 
onze redactie

Het loyaliteitsprogramma van Turkish Airlines, Miles&Smiles, heeft 20 miljoen leden. Met het ledenprogramma kunnen reizigers Miles verdienen door vluchten te boeken bij Turkish Airlines en partnermaatschappijen binnen de Star Alliance.

Topvacatures

Video

Video: KLM vliegt eerste Airbus A321neo naar huis

27 augustus 2024 | Door: 
onze redactie

KLM heeft dinsdag haar eerste Airbus A321neo naar Schiphol gevlogen. Luchtvaartnieuws was aan boord om het nieuwe type als eerste te testen. Het is de bedoeling dat KLM dit jaar nog drie A321neo’s krijgt, volgens jaar nog eens zes tot acht. Op 16 september is de eerste commerciële vlucht naar Kopenhagen.  

Man opent nooddeur en klimt op vleugel van Airbus A320

22 augustus 2024 | Door: 
onze redactie

Een passagier van een Jetstar-vlucht heeft donderdag na de landing in Melbourne een nooddeur geopend en klom daarna op de vleugel van het vliegtuig. Reizigers filmden het incident. De bewuste man werd snel aangehouden en meegenomen door de politie.

61 slachtoffers bij vliegramp Brazilië, president kondigt drie dagen van rouw af

10 augustus 2024 | Door: 
onze redactie

De Braziliaanse president Luiz Inácio Lula da Silva heeft op X een periode van rouw afgekondigd voor het vliegtuigongeluk dat vrijdag in Brazilië plaatsvond, waarbij alle inzittenden om het leven kwamen. "Ter nagedachtenis aan de 61 slachtoffers van het tragische ongeval in Vinhedo hebben we in het land gedurende drie dagen officiële rouw afgekondigd", schreef hij op het sociale mediaplatform.


Nieuws van Partners

7 dagen Bonaire, vlucht €429 p.p.

Vlieg voordelig met de Boeing 787 Dreamliner naar de beste duiklocatie in het Nederlands Koninkrijk? Vanuit Flamingo Airport ben je zo bij een van onze hotels en appartementen. Boek nu voor de laagste prijs.

Met de trein naar Londen, vanaf €100 retour

In Londen moet je deze zomer minimaal 1 keer zijn geweest! Voor maar €100 heen en weer naar hartje Londen vanaf Rotterdam Centraal. Wees snel, het aantal goedkope tickets is namelijk beperkt! Je kunt jouw tickets gratis wijzigen tot 7 dagen voor vertrek.

Met de trein naar Parijs, vanaf €35 enkele reis

Ontdek of herontdek de Franse hoofdstad. Boek ruim van tevoren uw reis naar Parijs en profiteer van het laagste tarief zodat u nog meer kunt genieten nog meer te kunnen genieten van de duizenden schitteringen van de lichtstad. NS International heeft voor u twee wandelingen gemaakt die u gratis kunt downloaden.

 

Poll

Partners van Luchtvaartnieuws

Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen