Partners van Luchtvaartnieuws.nl

VNC

Column

Schiphol moet en zal uitbreiden op Lelystad. Dat is de boodschap die Schiphol in het ondernemingsplan Lelystad Airport de wereld in slingert! Als het niet zo treurig was, is het eigenlijk wel vermakelijk om te lezen hoe alle mogelijke feiten en argumenten zorgvuldig naar dezelfde conclusie worden gebogen door de vele hardwerkende beleidsmakers die aan het boekje meegewerkt hebben.

Gastblog

In mijn vorige column beloofde ik iets te zeggen over de plaats van luchtvracht in de luchtvaartmarkt. Daar is alle reden voor. Luchtvracht is voor sommige luchtvaartmaatschappijen de kurk waarop men drijft, zoals bij Cargolux, voor andere maatschappijen een belangrijke inkomstenbron, zoals voor KLM en Lufthansa. Er zijn er ook die er niets mee te maken willen hebben, zoals Ryanair.

Goofblog

Deze week zag ik dat American Airlines z'n huisstijl veranderd heeft. Dat was ooit de mooiste livery van de hele burgerluchtvaart: blanke lak op kaal aluminium. Nu hebben ze dat vervangen door een soort grijs. Grijs! De art-director die dat bedacht heeft, moet zich kapot schamen.

Poll

MH370 toont aan dat airliners beter te traceren moeten zijn.


Stem

Smartlinks

Last minutes

Luchtvaartnieuws-blad april/mei

Pieter Elbers (KLM): Samenwerken met carriers uit de golf
Austrian Airlines overleeft dankzij 'coup'
Brazilië: duizenden extra vluchten en hotelkamers tijdens WK
ANVR: 'Reiswinkel moet zich bevrijden uit stenen omgeving'
Singapore: luchtvaart en overheid werken samen voor nationaal belang
Europese Unie moet knopen doorhakken over luchtvaart
Germanwings mikt op zakenreiziger én rugzaktoerist

Luchtvaartopleidingen

1-3-2013, 15:03 uur

Nieuwe wekelijkse charterdienst van Maastricht naar Ibiza

Nieuwe wekelijkse charterdienst van Maastricht naar Ibiza

MAASTRICHT- AIRPORT - Komend zomerseizoen wordt Maastricht Aachen Airport rechtstreeks verbonden met het Spaanse eiland Ibiza. Het door twee Limburgse reisondernemers opgerichte EuroFlyTickets.com chartert daarvoor één keer per week een Bombardier CRJ900 van Air Nostrum, een regionaal dochterbedrijf van Iberia.

De eerste vlucht vindt plaats op 30 juni, waarna er wekelijks wordt gevlogen tot en met 1 september. In de vanafprijs van 249 euro per retour is een koffer van 20 kilo inbegrepen. Aan boord wordt een drankje geserveerd. De CRJ900 biedt plaats aan negentig passagiers.

Tickets naar Ibiza zijn te boeken via de Toerkoop Globus reisbureaus in Maastricht en Eijsden. Vanaf volgende week zijn de tickets ook te boeken via de website EuroFlyTickets.com. Via deze kanalen is het ook mogelijk om logies te boeken.

Van onze redactie

  • NuJijNuJij
  • HyvesHyves
  • GoogleGoogle