F-16's wijken uit naar Eindhoven wegens harde wind

F-16 Eindhoven
17 maart 2021 - 16:44 | Door: 
onze redactie
| Foto: Joris van Boven

EINDHOVEN - Acht F-16’s van de Koninklijke Luchtmacht zijn woensdagmiddag uitgeweken naar vliegbasis Eindhoven vanwege de harde wind op thuisbasis Volkel. Doordat de start- en landingsbaan van Eindhoven in een andere richting ligt dan die op Volkel kon daar veilig geland worden.

F-16 Eindhoven

Doorgaans staan op vliegbasis Eindhoven, het militaire deel van Eindhoven Airport, alleen transportvliegtuigen gestationeerd, waaronder de C-130 Hercules, Gulfstream, A330 MRTT en KDC-10. Dezer dagen zijn er ook flink wat Amerikaanse Black Hawk-helikopters te zien, die dezer dagen worden overgevlogen naar de Rotterdamse haven op transport naar de VS.

Inmiddels zijn de F-16’s weer teruggevlogen naar Volkel.

Extra advertentie tonen: 
1
extra add 1ste alinea: 
1


Onbeperkte toegang

... tot Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws, plus iedere maand GRATIS het populaire en exclusieve Luchtvaartnieuws Magazine met achtergronden bij het nieuws. Makkelijk toegankelijk tot het nieuws op iedere denkbare contentdrager en in print (in Nederland tegen toeslag).

 

Klik hier om te profiteren van een fikse korting tot 35 procent. Wel of geen abonnee en u waardeert onze journalistiek? Steun ons dan (eenmalig) als begunstiger!

 

Ryanair
14-05-2024, 19:07
Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen