Schiphol verwerkt minder passagiers in april

28 mei 2003 - 2:00
Het totaal aantal passagiers dat in april 2003 via Schiphol reisde is gedaald met 8,7% in vergelijking met dezelfde maand vorig jaar. Vooral de angst voor SARS deed de passagiersaantallen dalen. Ook het vervoer naar het Midden-Oosten kreeg een tik, vooral door de oorlog in Irak en de aanhoudende spanningen in dat gebied.

Voor de maand mei verwacht Schiphol dat het aantal reizigers naar het Midden-Oosten weer zal stijgen. Het verkeer naar het Verre Oosten daalde met 23%, en enige verbetering lijkt nog niet in zicht. Ook op alle andere regio’s daalde het aantal passagiers, met uitzondering van Latijns Amerika.

Het vrachtvervoer maakte wel een lichte stijging door; 3,4%. Doordat er minder passagiersvluchten werden gevlogen daalde de vrachtcapaciteit op deze routes. Hiervoor moesten vrachtvliegtuigen worden ingezet.


Onbeperkte toegang

... tot Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws, plus iedere maand GRATIS het populaire en exclusieve Luchtvaartnieuws Magazine met achtergronden bij het nieuws. Makkelijk toegankelijk tot het nieuws op iedere denkbare contentdrager en in print (in Nederland tegen toeslag).

 

Klik hier om te profiteren van een fikse korting tot 35 procent. Wel of geen abonnee en u waardeert onze journalistiek? Steun ons dan (eenmalig) als begunstiger!

 

Ryanair
14-05-2024, 19:07
Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen