Ryanair: D&#252sseldorf Regional - Londen Stansted, 29 november 2004

29 november 2004
Voor een dagtripje naar het Imperial War Museum in Duxford koos ik voor een retourvlucht met Ryanair. Ik boekte twee weken voor vertrek en betaalde ongeveer 55 euro, inclusief belasting. Ik kwam anderhalf uur voor vertrek aan op Airport Düsseldorf Regional (Weeze) zoals het vliegveld Niederrhein vanaf deze dag heette.

De incheckprocedure was de snelste die ik ooit meemaakte, hooguit 15 seconden! Ik ontving een instapkaart die ik bij de gate weer moest inleveren. Na een zeer grondige veiligheidscontrole op naar de wachtruimte, hoewel het toestel pas een uurtje later zou vertrekken. Om 8.50 landde het toestel precies op tijd, een kwartiertje later liepen we het platform op naar de Boeing 737-800 (EI-DCC) in het nieuwe kleurenschema. We vertrokken precies op tijd (9.20 uur)

Hoewel pas een half jaar oud was er sprake van weinig comfort aan boord van dit vliegtuig. De beenruimte was kleiner dan op al mijn eerdere vluchten, en met mijn lengte zeker niet geschikt voor vluchten langer dan een uur. De stoel kan niet naar achteren worden versteld en er is geen opbergzak in de stoel ervoor. Het wat norse cabinepersoneel kwam rond met eten/drinken en tax free artikelen. Ik kocht voor 2,50 euro een enorme beker koffie.De vlucht verliep zeer vlot, de piloot deed een onverstaanbaar praatje en rond 9.10 uur plaatselijke rijd werd er geland op Stansted.

De terugvlucht om 19.40 uur verliep vrijwel identiek. Dit keer was het een iets oudere 737-800 (EI-DAJ), maar met wat meer comfort aan boord. Weer werd er stipt op tijd vertrokken. Het cabinepersoneel op deze vlucht, waaronder twee Spaanse slecht Engels sprekende stewards, was vriendelijk. Verder gebeurde er weinig bijzonders tijdens de vlucht, die in tegenstelling tot de heenvlucht vrijwel vol was. Ryanair leverde tijdens deze vluchten een zeer sober maar zeker gezien de lage prijs een goed product.

Het cijfer voor deze vlucht: 7,5

N. van den Brink

Reageren op artikelen? Graag! Er gelden spelregels. We moedigen toevoeging van uw reactie op onze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik.

Copyright Reismedia BV 2020