Ebola

Ebola-alarm op Brussels Airport om zieke passagier

3 november 2014 | Door: 
onze redactie

ZAVENTEM - Op Brussels Airport is een passagier van een vliegtuig van Brussels Airlines gehaald die mogelijk ebola zou hebben. De patiënt kwam uit Sierra Leone via Guinee en werd onwel aan boord van het vliegtuig. Dat meldt De Standaard.

Ook Canada weigert reizigers uit ebolalanden

31 oktober 2014

OTTAWA - In navolging van Australië heeft Canada besloten geen visum meer te verstrekken aan reizigers uit Guinee, Sierra Leone en Liberia. De besmetting met het ebolavirus heeft in die drie landen in West-Afrika aan in totaal bijna 5000 mensen het leven gekost.

Strengere quarantaineregels luchthavens VS om ebola

25 oktober 2014

NEW YORK - De luchthavens van New York en New Jersey gaan alle reizigers die in contact zijn geweest met ebola-patiënten preventief 21 dagen in quarantaine plaatsen. Dat hebben de gouverneurs van beide staten vrijdag bekend gemaakt. Reizigers die niet direct in aanraking zijn geweest met het virus, maar wel uit Liberia, Sierra Leone of Guinee komen, worden extra gecontroleerd.

'Geen verhoogd aantal ziekmeldingen door ebola'

20 oktober 2014 | Door: 
onze redactie

SCHIPHOL - De Vakbond van Nederlands Cabinepersoneel (VNC) ziet geen reden voor aanpassingen van het beleid rond het ebolavirus in Afrika. Ook is er volgens de vakbond geen sprake van een verhoogd aantal ziekmeldingen van KLM-cabinepersoneel op vluchten naar Accra in Ghana en Lagos in Nigeria.

Ebola-controles op Brussels Airport van start

20 oktober 2014 | Door: 
onze redactie

ZAVENTEM - Op Brussels Airport zijn voor het eerst ebola-controles gehouden. Maandagochtend even na vier uur landde een vliegtuig van Brussels Airlines, afkomstig uit de door ebola getroffen Afrikaanse landen Guinee en Sierra Leone. Verdachte gevallen waren er niet, zo meldt de VRT.

Toestel Air France in Madrid apart om ebolaverdenking

16 oktober 2014

MADRID - Een vliegtuig van Air France is donderdag op de luchthaven Madrid-Barajas in quarantaine geplaatst omdat een passagier ziekteverschijnselen vertoont die lijken op die van ebola. Dat melden verschillende Spaanse media. Aan boord van de Airbus A321 zijn 183 passagiers.

Luchtvaart VS in stress om ebola-dreiging

16 oktober 2014 | Door: 
onze redactie

DALLAS - De Amerikaanse luchtvaartmaatschappij Frontier Airlines heeft aangegeven een vliegtuig waarmee een ebola-patiënt is vervoerd drie keer grondig te hebben gereinigd. Met die boodschap hoopt het bedrijf de onrust onder reizigers om tijdens hun vliegreis ebola op te lopen, te verkleinen. Maandag vervoerde Frontier een 29-jarige verpleegster die een dag later besmet bleek te zijn.

Wilders wil 'ebolavluchten' weren

15 oktober 2014 | Door: 
onze redactie

DEN HAAG – PVV-leider Geert Wilders wil dat vluchten uit Afrikaanse landen die getroffen zijn door het ebolavirus geweerd worden van Europese luchthavens. Daarvoor pleit hij in Kamervragen aan premier Mark Rutte. De PVV wil dat de premier het initiatief neemt om het Europese luchtruim direct te sluiten voor alle "ebolavluchten" vanuit West-Afrika.

Heathrow van start met Ebola-screening

14 oktober 2014 | Door: 
onze redactie

LONDEN – De luchthaven London Heathrow airport is dinsdag gestart met het screenen van passagiers die het land inkomen en afkomstig zijn uit gebieden waar het dodelijke Ebola-virus heerst. Dat meldt de Britse omroep BBC. De betreffende passagiers moeten een vragenlijst invullen en kunnen nader worden onderzocht.

Ebolamaatregelen bij vlucht uit Dubai

14 oktober 2014

BOSTON - Vijf passagiers van een Emirates-vlucht vanuit Dubai zijn op de luchthaven van de Amerikaanse stad Boston door mensen in beschermende kleding uit het vliegtuig gehaald omdat zij ziek waren. De passagiers hadden griepverschijnselen.

Copyright Reismedia BV 2021 - Cookieinstellingen