Faillissement Flybe

Stobart Group koopt Stobart Air en Propius terug

27 april 2020 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

LONDEN - De Stobart Group heeft zowel Stobart Air als leasemaatschappij Propius teruggekocht uit de boedel van Connect Airways. Dat consortium, dat werd gevormd door Stobart Aviation, Virgin Atlantic en Cyrus Capital om Flybe te kopen, ging in maart failliet.

Omvallen Flybe kost Schiphol 823.000 passagiers

10 maart 2020 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

SCHIPHOL - Het omvallen van Flybe kost Schiphol op jaarbasis 823.000 passagiers, blijkt uit cijfers van de luchthaven. De Britse regionale luchtvaartmaatschappij was vorig jaar goed voor 2,4 procent van het totale aantal vluchten op de grootse luchthaven van Nederland.

Turboprop uitgefladderd op Schiphol door wegvallen Flybe

9 maart 2020 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

SCHIPHOL - Het wegvallen van Flybe betekent dat het turboprop-tijdperk op Schiphol zo goed als ten einde is. Geen enkele luchtvaartmaatschappij op de luchthaven maakt nu nog structureel gebruik van propeller-toestellen op passagiersvluchten.  

Ook Eastern Airways neemt Flybe-lijndiensten over

7 maart 2020 | Door: 
Niek Vernooij

HUMBERSIDE - Eastern Airways, dat op franchisebasis vluchten uitvoerde voor Flybe, breidt het eigen lijndienstnetwerk uit. Dat meldt de Engelse regionale luchtvaartmaatschappij in reactie op de faillissementsaanvraag van Flybe. Eastern Airways gaat komende week van start op drie voormalige Flybe-routes.

Virgin Atlantic trok de stekker uit Flybe

6 maart 2020 | Door: 
Niek Vernooij

LONDEN - Flybe moest deze week faillissement aanvragen omdat aandeelhouder Virgin Atlantic niet langer bereid was om geld in de regionale luchtvaartmaatschappij te steken. De reden is een sterke daling van de eigen boekingen door het coronavirus. Dat blijkt uit een getuigenverklaring die is ingezien door de Financial Times.

Loganair neemt binnenlandse routes Flybe over

6 maart 2020 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

GLASGOW - De Schotse luchtvaartmaatschappij Loganair neemt een flink aantal binnenlandse routes over van het omgevallen Flybe. De komende maanden moeten er zestien lijndiensten worden gestart vanuit Aberdeen, Edinburgh, Glasgow, Inverness en Newcastle.

'Te koop': 15.000 felbegeerde vliegbewegingen op Schiphol

5 maart 2020 | Door: 
Doron Sajet

SCHIPHOL - Met het wegvallen van de failliete luchtvaartmaatschappij Flybe komen er op Schiphol 12.700 jaarlijkse vliegbewegingen vrij. Samen met de nog ongebruikte 2.250 start- en landingsrechten van het eveneens failliete Jet Airways, beschikt Schiphol nu ineens over bijna 15.000 zeer gewilde vrije 'slots'.

Sunair: chartervluchten naar Kanaaleilanden niet in gevaar

5 maart 2020 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

SCHIPHOL - De chartervluchten die Sunair aanbiedt van Groningen en Rotterdam naar de Kanaaleilanden zijn niet in gevaar door het omvallen van Flybe. De touroperator maakt gebruik van vliegtuigen van de regionale luchtvaartmaatschappij Blue Islands en ziet geen reden tot zorg.

Onduidelijkheid over Flybe-vluchten naar Groningen

5 maart 2020 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

EELDE - Er heerst onduidelijkheid over de Flybe-vluchten tussen Groningen Airport Eelde en het Britse Southend. De Britse regionale luchtvaartmaatschappij vroeg donderdagochtend uitstel van betaling aan, waardoor alle vluchten naar Schiphol én die naar Eelde zijn geannuleerd.

Wegvallen Flybe flinke domper voor Schiphol

5 maart 2020 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

SCHIPHOL - Het omvallen van Flybe betekent een flinke domper voor Schiphol. De Britse regionale luchtvaartmaatschappij stond in de top-10 van grootste gebruikers, en voerde dagelijks 38 vluchten van en naar de luchthaven uit. 

Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen