inreisverbod

Inreisverbod Trump van kracht

30 juni 2017 | Door: 
ANP

WASHINGTON - Het inreisverbod van de Amerikaanse president Donald Trump wordt vrijdag om 02.00 uur Nederlandse tijd van kracht. Vluchtelingen en inwoners van zes overwegend islamitische landen mogen dan voorlopig niet meer naar de Verenigde Staten reizen als ze geen "bonafide relatie" hebben met bijvoorbeeld familie of bedrijven in het land.

Rechter VS blokkeert invoering aangepast inreisverbod Trump

16 maart 2017

HONOLULU - Een Amerikaanse federale rechter in Hawaï heeft woensdag de invoering geblokkeerd van het aangepaste inreisverbod van president Donald Trump. De magistraat oordeelde dat het nieuwe decreet nog steeds niet voldoet aan alle wettelijke eisen, meldt CNN.

Eerste tegenslag nieuw inreisverbod Trump

11 maart 2017

MADISON – Een federale rechter in Wisconsin heeft Trumps aangepaste inreisverbod vrijdag de eerste slag toegebracht. William Conley, rechter in Madison, verbood toepassing van het inreisverbod voor de vrouw en het kind van een Syrische vluchteling. Aan hem is al asiel in de VS verleend.

Washington in het geweer tegen inreisverbod

9 maart 2017

SEATTLE - Justitie in de staat Washington gaat proberen het nieuwe inreisverbod dat de Amerikaanse president Trump maandag afkondigde van tafel te krijgen. Door een uitspraak van een rechtbank in de staat sneuvelde Trumps eerste inreisverbod. De staat New York doet ook mee.

Trump komt met nieuw inreisverbod

6 maart 2017

WASHINGTON -  President Trump heeft een nieuw inreisverbod afgekondigd. In de nieuwe versie kunnen inwoners van Irak de Verenigde Staten zonder bezwaar binnenkomen. Ook de houders van een zogenoemde greencard, een verblijfsvergunning voor onbepaalde tijd, mogen het land vrij in.

Nieuw inreisverbod ontziet houder green card

18 februari 2017

MÜNCHEN - In een nieuwe versie van het inreisverbod van de regering-Trump worden alle houders van een green card, een tijdelijke verblijfsvergunning, ontzien. Zelfs als ze uit Iran, Libië, Somalië, Soedan, Irak, Syrië of Jemen komen.

Opschorting inreisverbod VS blijft voorlopig van kracht

5 februari 2017

SAN FRANCISCO - Een Amerikaans federaal hof van beroep heeft dit weekend het verzoek afgewezen van het Amerikaanse ministerie van Justitie om het omstreden inreisverbod te handhaven gedurende de juridische strijd over die maatregel.

KLM vervoert twee Iraniërs toch naar VS

2 februari 2017 | Door: 
onze redactie

AMSTELVEEN - KLM vervoert twee op Schiphol gestrande Iraanse passagiers alsnog naar de Verenigde Staten. De luchtvaartmaatschappij meldt dat de Amerikaanse Customs & Border Protection (CBP) een uitzondering heeft gemaakt, waardoor ze hun reis naar de VS kunnen voortzetten.

Honderden ambtenaren BZ tegen inreisverbod

31 januari 2017

WASHINGTON - Ongeveer negenhonderd ambtenaren van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken hebben dinsdag een intern memo ondertekend dat zich kritisch uitlaat over het inreisverbod voor vluchtelingen en migranten uit zeven islamitische staten.

Overleg over Amerikaanse 'preclearance' op Schiphol gestaakt

31 januari 2017 | Door: 
onze redactie

DEN HAAG - De gesprekken over Amerikaanse douanecontroles op Schiphol zijn voorlopig opgeschort. Dat heeft minister Bert Koenders (Buitenlandse Zaken) dinsdag gezegd na vragen van GroenLinks-leider Jesse Klaver. Daarmee lijkt een Amerikaanse grenscontrole op Nederlandse bodem er vooralsnog niet te komen.

Copyright Reismedia BV 2021