Laptopban

Amerikaans laptopverbod voor alle maatschappijen afgeschaft

13 juli 2017 | Door: 
onze redactie

RABAT - Het Amerikaanse laptopverbod, dat in maart van kracht werd op vluchten vanaf tien luchthavens in het Midden-Oosten, is compleet afgeschaft. Royal Air Maroc was de laatste die nog niet was vrijgesteld van de zogeheten laptopban, maar is dat per vandaag wel.

Laptops weer toegestaan op Amerika-vluchten EgyptAir

12 juli 2017 | Door: 
onze redactie

CAÏRO - Passagiers die tussen Caïro en de Verenigde Staten vliegen mogen per direct weer grote elektronica als handbagage meenemen. Daardoor is het zogeheten laptopverbod, uitgevaardigd door Amerika, nu bijna overal afgeschaft.

Ook Koeweit en Jordanië ontsnappen aan laptopverbod

10 juli 2017 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

AMMAN - Passagiers op vluchten vanuit Koeweit en Jordanië mogen vanaf nu weer laptops en andere grote elektronica meenemen als handbagage op vluchten naar de VS. Daardoor blijft het aantal airlines dat weet te ontsnappen uit de zogeheten laptopban groeien.

Ook Qatar Airways nu vrij van laptopban

6 juli 2017 | Door: 
onze redactie

WASHINGTON - De Amerikaanse laptopban is niet meer van toepassing op Qatar Airways. De Amerikaanse autoriteiten hebben donderdag bekendgemaakt dat op vluchten van Doha naar de Verenigde Staten alle elektronische apparaten weer als handbagage mogen worden meegenomen.

'Amerika heft laptopban op vluchten Turkish Airlines op'

3 juli 2017 | Door: 
onze redactie

ISTANBUL - Passagiers van Turkish Airlines mogen binnen enkele dagen weer in hun handbagage elektronische apparatuur groter dan een smartphone meenemen op vluchten naar de Verenigde Staten. Volgens topman Bilal Eksi van de Turkse luchtvaartmaatschappij wordt de laptopban op 5 juli opgeschort

Laptopverbod niet langer van kracht voor Etihad

3 juli 2017 | Door: 
onze redactie

WASHINGTON - Passagiers aan boord van vluchten van Etihad Airways vanaf Abu Dhabi naar de Verenigde Staten mogen weer hun laptop en andere elektronische apparatuur meenemen in de cabines. Dat hebben Amerikaanse autoriteiten gemeld.

Nog geen besluit over laptopverbod op EU-vluchten

31 mei 2017 | Door: 
Reismedia / ANP

BRUSSEL/WASHINGTON - De Verenigde Staten hebben nog geen besluit genomen over een verbod op laptops en tablets in de handbagage op vluchten uit de Europese Unie naar de VS. Uitbreiding naar Europa van het verbod op grote elektronische apparaten in de passagiersruimte, dat nu al geldt voor vluchten naar de VS vanuit een aantal Arabische en Noord-Afrikaanse landen, ligt nog steeds op tafel.

'Geen verbod laptops op vluchten van Europa naar VS'

18 mei 2017 | Door: 
onze redactie

BRUSSEL - Vertegenwoordigers van de Verenigde Staten en Europa hebben besloten het verbod op laptops in de cabine van vliegtuigen niet verder uit te breiden voor vluchten tussen Europa en de VS. Na een lange vergadering werd hiertoe besloten, aldus de BBC. Wel wordt bestudeerd op andere veiligheidsmaatregelen om de kans op aanslagen te verkleinen.

'Niet halsoverkop laptops verbieden in vliegtuig'

17 mei 2017 | Door: 
onze redactie

BRUSSEL - Europa moet niet overhaast overgaan tot het verbieden van laptops in handbagage op vluchten naar de Verenigde Staten. Dat vindt de CDA-delegatie in het Europees Parlement. De Verenigde Staten en de Europese Unie voeren woensdag overleg over het mogelijke verbod.

NCTV Schoof bij overleg laptopverbod

17 mei 2017 | Door: 
ANP

BRUSSEL - Bij het overleg in Brussel over het Amerikaanse plan om mogelijk laptops en tablets te gaan verbieden in de handbagage op vluchten vanuit de EU naar de VS is woensdag ook Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) Dick Schoof aanwezig. Het overleg moet duidelijk maken of er nieuwe bedreigingen zijn.

Copyright Reismedia BV 2023 - Cookieinstellingen