Lufthansa stakingen

Lufthansa: zaterdag minder gevolgen door staking

25 november 2016

FRANKFURT - De gevolgen van de pilotenstaking bij Lufthansa zullen zaterdag beperkter zijn dan de voorgaande dagen. De Duitse luchtvaartmaatschappij liet vrijdag weten dat zij uit voorzorg 137 vluchten heeft geannuleerd, waarvan 88 naar verre bestemmingen. Het gaat om zo'n vijf procent van het totale vluchtaanbod.

Cao-akkoord voor grondpersoneel Lufthansa

28 november 2015

FRANKFURT - Lufthansa heeft met vakbond Verdi overeenstemming bereikt over een nieuwe cao voor het grondpersoneel, ongeveer 33.000 werknemers. Dat maakten de partijen zaterdag bekend. Het akkoord voorziet in een eenmalige uitkering van 2250 euro en een loonsverhoging volgend jaar en in 2017 van 2,2 procent. Ook over pensioenen zijn afspraken gemaakt.

Staking cabinepersoneel Lufthansa gaat niet door

25 november 2015

BERLIJN - De eerder aangekondigde staking van het cabinepersoneel van Lufthansa, die voor donderdag en vrijdag op de rol stond, gaat niet door. Vakbond UFO kondigde woensdag aan dat het weer met de leiding van de Duitse luchtvaartonderneming om tafel zit. Volgens UFO is Lufthansa akkoord gegaan met overgangsmaatregelen als basis voor verdere onderhandelingen.

Lufthansa schrapt donderdag 933 vluchten

12 november 2015

FRANKFURT - De Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa heeft voor donderdag opnieuw een groot aantal vluchten geschrapt. Door stakingen bij het cabinepersoneel gaan er donderdag 933 vluchten niet door. Sinds vrijdag 7 november ondervinden passagiers grote hinder van de personeelsacties. Het cabinepersoneel is boos op de directie van de maatschappij omdat deze hun bezuinigingsmaatregelen doorvoeren ten koste van de arbeidsvoorwaarden van verschillen de beroepsgroepen binnen de Duitse maatschappij.

Lufthansa schrapt woensdag 930 vluchten

10 november 2015

FRANKFURT - Lufthansa schrapt voor woensdag in totaal 930 vluchten, waardoor bijna 100.000 passagiers worden getroffen. Dat maakte het concern dinsdagavond bekend. Eerder dinsdag oordeelde de rechter in Düsseldorf dat het stakende personeel bij de lokale luchthaven de rest van de dag in ieder geval aan het werk moet.

Staking Lufthansa raakt maandag 113.000 passagiers

8 november 2015 | Door: 
onze redactie

FRANKFURT - Door de staking van het cabinepersoneel van Lufthansa op maandag vallen 929 vluchten uit en worden 113.000 reizigers geraakt. Dat liet de Duitse luchtvaartmaatschappij zondag weten. Eerder op de dag kondigde de vakbond voor het cabinepersoneel UFO aan de staking uit te breiden naar de luchthaven van München.

Staking Lufthansa uitgebreid naar München

8 november 2015

FRANKFURT - Het cabinepersoneel van Lufthansa gaat zijn staking op maandag uitbreiden naar de luchthaven van München. Dat liet de vakbond voor cabinepersoneel UFO zondag weten. Het cabinepersoneel legde vrijdag en zaterdag het werk neer, maar dat was op de luchthavens van Frankfurt en Düsseldorf. Daar komt nu dus München bij.

Opnieuw honderden vluchten geannuleerd door staking Lufthansa

7 november 2015

FRANKFURT - Lufthansa heeft zaterdag 520 korte en middellange vluchten moeten annuleren wegens een staking van cabinepersoneel. Naar schatting 58.000 reizigers zijn daardoor getroffen. Ook vrijdag staakte het cabinepersoneel. Toen moesten 290 vluchten worden gecanceld, waaronder vijftien overzeese bestemmingen. Ruim 37.000 reizigers konden daardoor hun geplande vlucht niet maken.

Copyright Reismedia BV 2023 - Cookieinstellingen