Vlucht PS752

Iran betaalt schadevergoeding voor neerhalen vlucht PS752

30 december 2020 | Door: 
onze redactie

TEHERAN - De Iraanse overheid betaalt de nabestaanden van de vliegramp met Ukraine International Airlines-vlucht PS752 een schadevergoeding van 150.000 dollar per familie. Het is bijna een jaar geleden dat de Oekraïense Boeing 737-800 door de Iraanse strijdkrachten werd neergeschoten.

'Inzittenden Oekraïense Boeing na eerste raketinslag nog in leven'

23 augustus 2020 | Door: 
onze redactie

TEHERAN - Inzittenden van de in januari door Iran neergeschoten Boeing 737-800 van Ukraine International waren tot zeker negentien seconden na de inslag van de eerste raket nog in leven. Dat blijkt uit gegevens van de cockpit voice recorder die zondag door Iran zijn geopenbaard.

Iran draagt 'zwarte dozen' Oekraïense Boeing over aan Frankrijk

18 juli 2020 | Door: 
onze redactie

TEHERAN - Iran heeft de ‘zwarte dozen’ van de op 8 januari uit de lucht geschoten Boeing 737-800 van Ukraine International overgedragen aan Frankrijk. Daar zal de informatie van beide gegevensdragers maandag worden uitgelezen. Dat heeft de Iraanse onderminister van Buitenlandse Zaken gemeld volgens de krant Etemad.

EASA adviseert: geen passagiersvluchten in luchtruim Iran

16 juli 2020 | Door: 
Pim Pauwels

KEULEN - De Europese luchtvaartautoriteit EASA waarschuwt luchtvaartmaatschappijen om niet meer in het Iraanse luchtruim te vliegen. Passagiersvliegtuigen lopen een risico om geraakt te worden door luchtafweergeschut van het Aziatische land, aldus de vliegveiligheidsorganisatie.

Iran: verkeerd ingestelde radar oorzaak neerhalen Oekraïens vliegtuig

13 juli 2020 | Door: 
Niek Vernooij

TEHERAN - Het neerhalen van een Oekraïense Boeing 737 door Iraanse luchtdoelraketten is veroorzaakt door een verkeerd ingesteld radarsysteem. Dat heeft de Iraanse civiele luchtvaartautoriteit afgelopen weekend bekendgemaakt. Bij het neerhalen van vlucht PS752 kwamen 176 mensen om het leven.

Coronavirus vertraagt onderzoek neerhalen Oekraïense Boeing

14 april 2020 | Door: 
onze redactie

TEHERAN - Het onderzoek naar het neerhalen van een Boeing 737-800 van Ukraine International in Iran loopt vertraging op door het coronavirus. Experts uit Oekraïne en Canada kunnen niet naar Iran afreizen om de vluchtdatarecorders van het vliegtuig te onderzoeken.

'Iraanse piloot maakte melding van raketexplosies'

3 februari 2020 | Door: 
onze redactie

KIEV - Een Iraanse verkeersvlieger heeft in de ochtend van 8 januari melding gemaakt van explosies veroorzaakt door raketten in de omgeving van Teheran. Dat blijkt uit audio-opnamen die in het bezit zijn van de Oekraïense televisiezender 1+1. De Oekraïense president Zelenskiy heeft de authenticiteit van de opnamen bevestigd.

KLM wil weer over Irak en Iran vliegen

22 januari 2020 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

SCHIPHOL - KLM onderzoekt, in samenwerking met de Nederlandse inlichtingendiensten, of er weer over Irak en Iran gevlogen kan worden. De Britse en Duitse autoriteiten gaven woensdag aan dat het luchtruim weer gebruikt kan worden door passagiersvliegtuigen. Sinds begin januari kon dat uit veiligheidsoverwegingen niet.

Europese piloten: lessen MH17 zijn nog niet geleerd

21 januari 2020 | Door: 
Niek Vernooij

BRUSSEL - Het neerschieten van een Boeing 737-800 van Ukraine International boven Iran is een tragisch bewijs dat de lessen van MH17 over vliegen boven conflictgebieden nog niet zijn geleerd. Dat stelt de European Cockpit Association (ECA). Het ontbreekt volgens de pilotenbond in Europa nog steeds aan een effectief systeem om de risico's te verminderen.

'Video toont dat twee raketten Oekraïens vliegtuig raakten'

15 januari 2020 | Door: 
onze redactie

NEW YORK - Op videobeelden die in handen zijn van de New York Times is te zien dat de vorige week gecrashte Boeing 737-800 van Ukraine International werd geraakt door twee raketten. De beelden, gemaakt met een bewakingscamera, tonen dat het vliegtuig wordt geraakt door de eerste raket en een halve minuut later door een tweede.

Copyright Reismedia BV 2021