'Nieuwe Schiphol-pier wordt groter dan eerder gepland'

15 februari 2014 - 12:15

SCHIPHOL - De nieuwe A-pier die Schiphol gaat bouwen ten zuiden van de B-pier wordt groter dan aanvankelijk gepland. In eerste instantie zou het een korte pier worden met plaats voor drie grote en vijf kleine toestellen. "Gezien de verwachte groei van de luchtvaart en het huidige tekort aan gates, willen we zo snel mogelijk een volwaardige pier bouwen", meldt Schiphol-topman Jos Nijhuis in het Haarlems Dagblad.

Het KLM-vrachtgebouw ligt op die locatie in de weg. Volgens Nijhuis moet mogelijk veertig meter van het vrachtgebouw worden gesloopt. "Mogelijk slopen we dat hele pand, zodat we vijf extra toestellen aan de nieuwe pier kunnen zetten."

Omdat de nieuwe ‘A-pier’ net als de bestaande B-pier ver van de huidige terminal af komt te liggen, bouwt Schiphol ook een kleine nieuwe terminal voor deze pieren. “Omdat daar onder de grond nog de perrons van het treinstation doorlopen, kunnen passagiers dan zo via een trap op de perrons komen'', zegt Nijhuis. Voor de terminal moet wel het cateringgebouw van KLM wijken. Met KLM onderhandelt Schiphol nog over de verplaatsing van zowel het vracht- als cateringgebouw.

In juli werd het officiële startsein gegeven voor de bouwactiviteiten van de eerste fase van het Masterplan Amsterdam Airport Schiphol. De eerste fase omvat de overgang naar centrale security in de gehele terminal en op termijn de bouw van de A-pier op het platform waar nu nog de vliegtuigen van KLM Cityhopper staan geparkeerd. Ook wordt het securityfilter in Vertrekhal 1 uitgebreid. De bouwwerkzaamheden zijn in volle gang.

Van onze redactie 


Grotere kaart weergeven


Belangrijk nieuws: Nieuwe websites

U maakt waarschijnlijk veel gebruik van deze website; dat is geweldig!  De websites Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws worden in de loop van 2024 vernieuwd. Wij zijn erop gebrand meer nieuws te bieden en daarnaast uw gebruikerservaring met deze nieuwe websites te maximaliseren!

Wij zijn een fundraising gestart en vragen u om een kleine gunst om ons te helpen de best denkbare websites te bouwen. Doneer bijvoorbeeld eenmalig €15 als begunstiger. En/of neem een voordelig abonnement.

 

Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen