Scherpe stijging passagiersaantallen easyJet

7 mei 2014 - 14:55

LONDEN - De Britse prijsvechter easyJet blijft het uitstekend doen. In april steeg het aantal passagiers met 10,2 procent, ten opzichte van dezelfde maand in 2013, tot ruim 5,7 miljoen, zo maakte easyJet woensdag bekend. Ook Ryanair, de grote concurrent in Europa, had een goede maand, maar bleef met een groei van vijf procent wel duidelijk achter.

EasyJet loopt al enige tijd in op Ryanair. In maart was dat het duidelijkst te zien. Toen zag Ryanair het aantal passagiers ten opzichte van dezelfde maand in 2013 dalen met 4 procent tot 5,2 miljoen, terwijl easyJet wel groeide: met 4,8 procent tot 5,1 miljoen reizigers.

In april is ook Ryanair wel weer gegroeid, maar easyJet groeide twee keer zo hard. Ook de load factor is gunstiger bij easyJet: in april waren de toestellen van easyJet gemiddeld met 89,8 procent beladen, een stijging van 3,1 procent. Ryanair noteerde een bezettingsgraad van 84 procent, drie procent meer dan in 1 april 2013.

Voor de afgelopen twaalf maanden komt Ryanair nu uit op 82 miljoen passagiers, een stijging van drie procent. EasyJet groeide met 4,2 procent naar 62,3 miljoen passagiers.

Van onze redactie


Belangrijk nieuws: Nieuwe websites

U maakt waarschijnlijk veel gebruik van deze website; dat is geweldig!  De websites Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws worden in de loop van 2024 vernieuwd. Wij zijn erop gebrand meer nieuws te bieden en daarnaast uw gebruikerservaring met deze nieuwe websites te maximaliseren!

Wij zijn een fundraising gestart en vragen u om een kleine gunst om ons te helpen de best denkbare websites te bouwen. Doneer bijvoorbeeld eenmalig €15 als begunstiger. En/of neem een voordelig abonnement.

 

Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen