Ryanair verbreekt banden met ticketverkoper Momondo

24 november 2016 - 12:25 | Door: 
onze redactie

LONDEN - Online ticketverkoper Momondo mag niet langer vliegtickets van Ryanair verkoper. De prijsvechter heeft de toestemming daarvoor naar eigen zeggen ingetrokken wegens contractbreuk. 

Ryanair hanteert een zeer strikt beleid voor wederverkopers. Websites die hogere ticketprijzen weergeven dan Ryanair zelf werden in het verleden meermaals voor de rechter gesleept. Volgens de prijsvechter houdt ook partner Momondo zich niet aan de regels en is de samenwerking daarom beëindigd.

“Momondo heeft onze regels geschonden door klanten door te verwijzen naar andere websites (Opodo en CheapOair, red.) dan die van Ryanair. We hebben de licentie ingetrokken om te voorkomen dat onze klanten worden misleid”, aldus woordvoerder Robin Kiely.

Transparant
Momondo bevestigt desgevraagd de beeindiging van het contract, maar vindt niet dat er contractbreuk is gepleegd.

“Ons voornaamste doel is om altijd volledig transparant te zijn en onze gebruikers de laagst beschikbare prijs te tonen. Het gaat daarom tegen onze principes in om specifieke reisbureaus buiten onze resultaten te laten, wanneer een luchtvaartmaatschappij als Ryanair dit van ons vraagt. Dat zou tegen onze principes ingaan”, zegt algemeen directeur Pia Vemmelund. “Wij kunnen bevestigen dat er niet langer een license agreement is met Ryanair. Wij bevestigen echter niet dat er inbreuk op het contract heeft plaatsgevonden en wij stemmen dus niet in met Ryanair, om exclusief de prijzen van Ryanair’s eigen website te tonen. Wij continueren het tonen van Ryanair vluchten die verkocht worden via reisbureaus."
 


Belangrijk nieuws: Nieuwe websites

U maakt waarschijnlijk veel gebruik van deze website; dat is geweldig!  De websites Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws worden in de loop van 2024 vernieuwd. Wij zijn erop gebrand meer nieuws te bieden en daarnaast uw gebruikerservaring met deze nieuwe websites te maximaliseren!

Wij zijn een fundraising gestart en vragen u om een kleine gunst om ons te helpen de best denkbare websites te bouwen. Doneer bijvoorbeeld eenmalig €15 als begunstiger. En/of neem een voordelig abonnement.

 

Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen