Boeing levert meeste vliegtuigen af sinds deurpaneelincident

Boeing fabriek
9 juli 2024 - 21:50 | Door: 
ANP/Reismedia
| Foto: Reismedia

Boeing heeft in juni 44 commerciële vliegtuigen afgeleverd. Dat is het hoogste maandelijkse aantal sinds het bedrijf de productie noodgedwongen moest verlagen na het incident begin januari met een 737 MAX 9 van Alaska Airlines, die een deurpaneel verloor. Wel was het aantal leveringen 27 procent lager dan in juni vorig jaar.

Van de 44 geleverde toestellen waren er 34 een Boeing 737 MAX. Concurrent Airbus leverde afgelopen maand een stuk meer toestellen af: 67, waarvan 53 van de A320neo-familie. Airbus levert al enkele jaren meer vliegtuigen af dan Boeing, maar sinds de Amerikanen na het Alaska Airlines-incident de productie moesten vertragen om de processen en het toezicht te verbeteren is dat verschil groter geworden.

Extra advertentie tonen: 
1
extra add 1ste alinea: 
1


Belangrijk nieuws: Nieuwe websites

U maakt waarschijnlijk veel gebruik van deze website; dat is geweldig!  De websites Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws worden in de loop van 2024 vernieuwd. Wij zijn erop gebrand meer nieuws te bieden en daarnaast uw gebruikerservaring met deze nieuwe websites te maximaliseren!

Wij zijn een fundraising gestart en vragen u om een kleine gunst om ons te helpen de best denkbare websites te bouwen. Doneer bijvoorbeeld eenmalig €15 als begunstiger. En/of neem een voordelig abonnement.

 

Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen