Ryanair verwacht door Boeing-staking nog meer vertraging bij vliegtuigleveringen

Weeze Ryanair
17 september 2024 - 11:58 | Door: 
ANP/Reismedia
| Foto: Airport Weeze (archieffoto)

Ryanair verwacht dat de grote staking bij Boeing voor vertragingen bij de leveringen van nieuwe 737 MAX'en zal zorgen. Volgens topman Michael O'Leary kunnen die vertragingen oplopen tot wel zes weken. Het is een nieuwe tegenvaller voor de Ierse prijsvechter, die al enkele jaren klaagt over de trage vliegtuigleveringen door Boeing. Dat gaat ten koste van de groeiambities van de budgetmaatschappij.

Meer dan 30.000 werknemers van Boeing in het noordwesten van de Verenigde Staten zijn sinds vrijdag aan het staken voor een fors hoger loon. Bij die fabrieken in Seattle en Portland worden onder meer 737 MAX-vliegtuigen gebouwd. O'Leary denkt dat die staking nog wel weken kan duren. Dat heeft tot gevolg dat vliegtuigen die eigenlijk in de eerste helft van volgend jaar aan Ryanair geleverd moesten worden, nu pas in de tweede helft zullen komen. Het zou gaan om mogelijk tien toestellen.

De topman stelt dat er al gepraat is met Boeing over de impact van de staking. Ryanair is een belangrijke klant van de Amerikaanse vliegtuigbouwer, en is ook volledig afhankelijk van Boeing doordat de budgetmaatschappij bij haar vlootvernieuwing enkel voor de 737 MAX heeft gekozen. Ryanair zei vorige maand nog miljoenen ticketverkopen mis te lopen door eerdere productievertragingen als gevolg van de interne problemen bij de fabrikant. Daardoor zal de prijsvechter dit jaar minder passagiers vervoeren dan eerder werd gehoopt.

Extra advertentie tonen: 
1
extra add 1ste alinea: 
1


Belangrijk nieuws: Nieuwe websites

U maakt waarschijnlijk veel gebruik van deze website; dat is geweldig!  De websites Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws worden in de loop van 2024 vernieuwd. Wij zijn erop gebrand meer nieuws te bieden en daarnaast uw gebruikerservaring met deze nieuwe websites te maximaliseren!

Wij zijn een fundraising gestart en vragen u om een kleine gunst om ons te helpen de best denkbare websites te bouwen. Doneer bijvoorbeeld eenmalig €15 als begunstiger. En/of neem een voordelig abonnement.

 

Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen