Einde dreigt voor Cyprus Turkish Airlines na terugtrekking Atlasjet

26 juni 2010 - 2:00
NICOSIA - Het doek lijkt gevallen voor de noodlijdende luchtvaartmaatschappij Cyprus Turkish Airlines (KTHY). De onderneming uit Turks Cyprus kampt met een schuldenlast van honderd miljoen dollar en verkeert op het randje van faillissement. De enige reddingsboei leek het Turkse Atlasjet te zijn, maar deze maatschappij ziet af van een samenwerking met KTHY.


Alle vluchten van KTHY zijn voor onbepaalde tijd gestaakt. In een verklaring laat het management van de Turks Cypriotische luchtvaartmaatschappij weten met man en macht te werken aan een doorstart van het bedrijf. KTHY probeert haar passagiers over te boeken op vluchten van andere maatschappijen.

De hoop van Cyprus Turkish Airlines was gevestigd op het private Atlasjet dat zich eerder bereid toonde in KTHY te investeren. Na het staken van de vliegactiviteiten door KTHY heeft Atlasjet echter aangekondigd de nog prille samenwerkingsovereenkomst te ontbinden. Volgens de Turkse luchtvaartmaatschappij valt er weinig meer te redden aan KTHY. Atlasjet vreest dat de Airbus A320’s en Boeing 737-800’s van KTHY door de leasemaatschappijen worden teruggehaald. Bovendien hekelt de onderneming de recente stakingen onder het personeel van Cyprus Turkish Airlines.

KTHY, opgericht in 1974, vloog vanaf Ercan International Airport bij Nicosia naar een groot aantal bestemmingen in Turkije. Ook onderhield de luchtvaartmaatschappij lijndiensten naar Duitsland en Groot-Brittannië. De vluchten naar Europa moesten een verplichte stop maken op Turks grondgebied, omdat Europa het noorden van Cyprus niet erkend als een zelfstandige republiek.

Van onze redactie


Belangrijk nieuws: Nieuwe websites

U maakt waarschijnlijk veel gebruik van deze website; dat is geweldig!  De websites Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws worden in de loop van 2024 vernieuwd. Wij zijn erop gebrand meer nieuws te bieden en daarnaast uw gebruikerservaring met deze nieuwe websites te maximaliseren!

Wij zijn een fundraising gestart en vragen u om een kleine gunst om ons te helpen de best denkbare websites te bouwen. Doneer bijvoorbeeld eenmalig €15 als begunstiger. En/of neem een voordelig abonnement.

 

Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen