SAS-dochter Widerøe punctueelste maatschappij ter wereld

8 september 2010 - 2:00
DRIEBERGEN - Widerøe, het regionale Noorse dochterbedrijf van SAS Group, was in augustus ’s werelds meest punctuele luchtvaartmaatschappij. Van alle vluchten van Widerøe was 95,72 procent op tijd, zo blijkt uit cijfers van Flightstats.com. Met een 'on-time performance' van 92,82 procent SAS presteerde het beste van alle netwerkcarriers.


In de top vijf van meest punctuele Europese luchtvaartmaatschappijen staan verder uitsluitend de regionale carriers VLM Airlines (2), KLM cityhopper (4) en Alitalia Express (5). KLM is met een on-time performance van 89,09 procent terug te vinden op plaats acht, vlak achter Norwegian Air Shuttle en voor Tyrolean Airways en Finnair.

De beste Noord-Amerikaanse maatschappij wat betreft punctualiteit was in augustus Hawaiian Airlines (95,53 procent), gevolgd door Alaska Airlines (88,03 procent). Beste Aziatische maatschappij was Korean Air met een punctualiteitscijfer van 91,97 procent.

Grote luchthavens waar het hoogste percentage vluchten op tijd vertrekt en is te vinden in Azië;. Van de vijftig grootste luchthavens ter wereld scoorden de luchthavens Tokio Haneda, Bangkok en Tokio Narita op dit terrein het beste. Schiphol is op de tiende plaats de best presterende Europese luchthaven.


Belangrijk nieuws: Nieuwe websites

U maakt waarschijnlijk veel gebruik van deze website; dat is geweldig!  De websites Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws worden in de loop van 2024 vernieuwd. Wij zijn erop gebrand meer nieuws te bieden en daarnaast uw gebruikerservaring met deze nieuwe websites te maximaliseren!

Wij zijn een fundraising gestart en vragen u om een kleine gunst om ons te helpen de best denkbare websites te bouwen. Doneer bijvoorbeeld eenmalig €15 als begunstiger. En/of neem een voordelig abonnement.

 

Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen