Staking treft Frans lucht- en treinverkeer

22 september 2010 - 2:00
PARIJS - Franse vakbonden keren zich woensdag en donderdag met stakingsacties opnieuw tegen de plannen van de regering om de pensioengerechtigde leeftijd te verhogen. De 24 uurstaking veroorzaakt vanaf woensdag 19.00 uur naar verwachting grote problemen in het verkeer, vooral bij de spoorwegen en in de luchtvaart.


Aeroports de Paris, de uitbater van de Parijse luchthavens Charles de Gaulle en Orly, waarschuwt dat de staking e bereikbaarheid van de luchthaven kan bemoeilijken. Omdat ook verkeersleiders deelnemen aan de staking moet tevens rekening worden gehouden met uitval van vluchten.

Air France verwacht dat donderdag alle langeafstandsvluchten vanaf Charles de Gaulle en Orly zullen vertrekken. Van de binnenlandse en intra-Europese vluchten zal vijftig procent worden geannuleerd.

De spoorwegen en het openbaar vervoer in en rond Parijs verwachten dat de helft van de diensten uitvalt. De treinverbinding naar Londen ondervindt waarschijnlijk geen hinder.

De bonden hopen dat twee miljoen mensen gaan betogen. Twee weken terug waren er meer dan een miljoen demonstranten op de been.





(c) Reismedia / ANP


Belangrijk nieuws: Nieuwe websites

U maakt waarschijnlijk veel gebruik van deze website; dat is geweldig!  De websites Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws worden in de loop van 2024 vernieuwd. Wij zijn erop gebrand meer nieuws te bieden en daarnaast uw gebruikerservaring met deze nieuwe websites te maximaliseren!

Wij zijn een fundraising gestart en vragen u om een kleine gunst om ons te helpen de best denkbare websites te bouwen. Doneer bijvoorbeeld eenmalig €15 als begunstiger. En/of neem een voordelig abonnement.

 

Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen