Boeing verwacht verdriedubbeling van Chinese luchtvloot

4 november 2010 - 1:00
BEIJING - Boeing verwacht dat de Chinese vloot van verkeersvliegtuigen de komende twintig jaar zal verdriedubbelen. Dat meldt de Amerikaanse vliegtuigbouwer in de een woensdag (3 november) gepubliceerde marktverwachting voor de Chinese luchtvaart. Chinese heeft volgens Boeing tot 2030 behoefte aan 4330 nieuwe verkeersvliegtuigen.


De waarde van deze vliegtuigen ligt volgens Boeing rond 480 miljard dollar. Het grootste deel van de benodigde vliegtuigen (3090) betreft volgens de vliegtuigbouwer brandstofzuinige toestellen met één gangpad, zoals de 737. Boeing verwacht dat het binnenlandse luchtverkeer in China tot en met 2029 gemiddeld met 7,9 procent zal groeien.

Van toestellen van een klasse groter, zoals de 787 en 777, zullen er naar verwachting een kleine negenhonderd geleverd worden. Boeing verwacht verder dat van vliegtuigen van de allergrootste categerie, waar op dit moment alleen de Boeing 747 en Airbus A380 onder vallen, er in China behoefte is aan zo’n zeventig stuks. Het aantal benodigde vrachtvliegtuigen ligt volgens Boeing rond de 330.

Eerder dit jaar maakte Boeing bekend dat er wereldwijd behoefte is aan 30.900 nieuwe verkeersvliegtuigen in de komende twintig jaar. De Verenigde Staten blijven de grootste markt, gevolgd door China.

Van onze redactie


Belangrijk nieuws: Nieuwe websites

U maakt waarschijnlijk veel gebruik van deze website; dat is geweldig!  De websites Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws worden in de loop van 2024 vernieuwd. Wij zijn erop gebrand meer nieuws te bieden en daarnaast uw gebruikerservaring met deze nieuwe websites te maximaliseren!

Wij zijn een fundraising gestart en vragen u om een kleine gunst om ons te helpen de best denkbare websites te bouwen. Doneer bijvoorbeeld eenmalig €15 als begunstiger. En/of neem een voordelig abonnement.

 

Schiphol Airside pier
26-09-2024, 18:03
Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen