Bezettingsgraad Air Canada ongekend hoog

6 augustus 2004 - 2:00
MONTREAL – Voor de vierde maand op rij meldt Air Canada een recordhoogte van de bezettingsgraad op haar vluchten. In de maand juli van 2004 was de bezettingsgraad over het gehele netwerk 80,4%. Vorig jaar was dat in juli nog 78,1%. Air Canada ziet in de cijfers een beloning voor het harde werk dat is gestoken in de optimalisering van de vluchtuitvoering.

Volgens Rob Peterson, Executive Vice President en CFO van Air Canada, is het aantal passagiers gestegen doordat Air Canada op populaire routes, zoals naar Londen en Parijs, extra capaciteit heeft ingezet. Regionale routes die met te grote toestellen werden bediend werden gevlogen met kleinere toestellen die beter aansloten op de vraag.

Vorig haar had Air Canada ook te kampen met een terugslag in het verkeer door ondermeer de uitbraak van SARS.

Wat betreft de vooruitzichten is Air Canada nog voorzichtig. Stijgende olieprijzen en de recentelijke terreurdreiging zouden de positieve cijfers nog kunnen beïnvloeden.



Belangrijk nieuws: Nieuwe websites

U maakt waarschijnlijk veel gebruik van deze website; dat is geweldig!  De websites Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws worden in de loop van 2024 vernieuwd. Wij zijn erop gebrand meer nieuws te bieden en daarnaast uw gebruikerservaring met deze nieuwe websites te maximaliseren!

Wij zijn een fundraising gestart en vragen u om een kleine gunst om ons te helpen de best denkbare websites te bouwen. Doneer bijvoorbeeld eenmalig €15 als begunstiger. En/of neem een voordelig abonnement.

 

Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen