Boeing verwacht 200 orders voor 7E7 in 2004

29 november 2004 - 1:00
FRANKFURT – Boeing verwacht nog dit jaar 200 orders te ontvangen voor haar nieuwe 7E7, zo meldt het Duitse Handelsblatt. De vliegtuigbouwer heeft op dit moment 62 bestellingen genoteerd, waarvan er 50 van All Nippon Airways afkomstig zijn. Binnenkort hoopt Boeing nog een grote order te kunnen noteren, maar het is nog niet bekend aan welke maatschappij men gaat leveren.

All Nippon Airways, Air New Zealand, Blue Panorama en First Choice tekenden dit jaar voor de 7E7. Het wachten is voor Boeing nu op bedrijven als Qatar Airways om te kiezen voor de nieuwe ‘Dreamliner’. CEO Al Baker van Qatar Airways liet onlangs al doorschemeren een voorkeur te hebben voor het product van Boeing, alhoewel de nieuw te presenteren A350 van Airbus een geduchte concurrent is.

Bij Airbus wordt ondertussen druk overlegd over de A350. Hoe het toestel eruit gaat zien is nog niet bekend, en ook over de manier waarop men de strijd aan wil gaan met de 7E7 bestaat nog een hoop onduidelijkheid. Boeing claimt dat de 7E7 sowieso zuiniger is dan de A350, en dat het toestel eerder beschikbaar is.





Belangrijk nieuws: Nieuwe websites

U maakt waarschijnlijk veel gebruik van deze website; dat is geweldig!  De websites Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws worden in de loop van 2024 vernieuwd. Wij zijn erop gebrand meer nieuws te bieden en daarnaast uw gebruikerservaring met deze nieuwe websites te maximaliseren!

Wij zijn een fundraising gestart en vragen u om een kleine gunst om ons te helpen de best denkbare websites te bouwen. Doneer bijvoorbeeld eenmalig €15 als begunstiger. En/of neem een voordelig abonnement.

 

Schiphol Airside pier
26-09-2024, 18:03
Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen