'Toestel Helios Airways mogelijk aan de grond gehouden'

10 oktober 2005 - 2:00
NICOSIA - De Cypriotische luchtvaartautoriteiten houden mogelijk een Boeing 737 van chartermaatschappij Helios Airways aan de grond nadat het toestel binnen een paar dagen twee keer vanwege technische problemen een vlucht moest afbreken. Dat heeft een woordvoerder van de regering gezegd tegenover Reuters. Het toestel ondergaat momenteel een technische check.

Afgelopen vrijdag keerde het toestel van Helios kort na de start vanaf Larnaca voor een vlucht naar Londen terug na een probleem met een niet goed functionerende motorklep. Gisteren gebeurde hetzelfde toen de Boeing vanuit Cyprus vertrok voor een vlucht naar Glasgow. Volgens Helios zou het om een relatief klein probleem gaan, en had het toestel in beide gevallen de vlucht kunnen vervolgen.

In de krant Politis heeft de Cypriotische transportminister Haris Thrassou gezegd dat indien nodig de Helios-vloot aan de grond gehouden wordt. De vloot bestaat momenteel uit twee Boeing 737-800's en een geleasde Airbus A320. In augustus crashte een Boeing 737-300 van Helios in Griekenland, waarbij alle 121 inzittenden om het leven kwamen.


Belangrijk nieuws: Nieuwe websites

U maakt waarschijnlijk veel gebruik van deze website; dat is geweldig!  De websites Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws worden in de loop van 2024 vernieuwd. Wij zijn erop gebrand meer nieuws te bieden en daarnaast uw gebruikerservaring met deze nieuwe websites te maximaliseren!

Wij zijn een fundraising gestart en vragen u om een kleine gunst om ons te helpen de best denkbare websites te bouwen. Doneer bijvoorbeeld eenmalig €15 als begunstiger. En/of neem een voordelig abonnement.

 

Schiphol Airside pier
26-09-2024, 18:03
Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen