Jan Heppener vanaf maandag directeur van ArkeFly

17 februari 2006 - 1:00
RIJSWIJK - Met ingang van aanstaande maandag (20 februari) is Jan Heppener (58) benoemd tot directeur van chartermaatschappij ArkeFly. Hij volgt in deze functie Carl Runge op, die moedermaatschappij TUI Nederland verlaat. Luchtvaartveteraan Heppener was onlangs nog betrokken bij de misgelopen oprichting van NL Airways.

Heppener heeft een lange staat van dienst in de Nederlandse luchtvaart. In 1965 begon hij als 18-jarige op de afdeling maintenance van Martinair; daarna werkte hij vanaf 1968 twintig jaar lang in diverse posities bij Transavia, waaronder als Operationeel Directeur.

Daarna volgde een periode als mede-eigenaar van Lucas Aviation (1988-1994), waarna hij voor korte tijd de luchtvaart verliet en als Algemeen Directeur werd aangesteld bij de ferrymaatschappij Stena Line Nederland.

De laatste jaren was Heppener achtereenvolgens werkzaam als Directeur Marketing en Sales bij Air Holland II (1996-2000) en als Algemeen Directeur van Dutchbird (2000-2004). Tenslotte was hij eind vorig jaar betrokken bij de oprichting van de nieuwe Nederlandse luchtvaartmaatschappij NL Airways, die uiteindelijk wegens de terugtrekking van de belangrijkste financier niet van de grond kwam.

“Hoewel het financieel niet goed afliep met Air Holland II en Dutchbird, bestaat er geen enkele twijfel over de ervaring en de kwaliteiten van Jan Heppener om een luchtvaartmaatschappij te leiden, zeker niet binnen een financieel kerngezonde onderneming als TUI Nederland / ArkeFly”, zo laat TUI Nederland weten.






Belangrijk nieuws: Nieuwe websites

U maakt waarschijnlijk veel gebruik van deze website; dat is geweldig!  De websites Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws worden in de loop van 2024 vernieuwd. Wij zijn erop gebrand meer nieuws te bieden en daarnaast uw gebruikerservaring met deze nieuwe websites te maximaliseren!

Wij zijn een fundraising gestart en vragen u om een kleine gunst om ons te helpen de best denkbare websites te bouwen. Doneer bijvoorbeeld eenmalig €15 als begunstiger. En/of neem een voordelig abonnement.

 

Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen