Europese Commissie wil groter belastingvrij bedrag luchtreizigers

27 februari 2006 - 1:00
BRUSSEL - De Europese Commissie (EC) wil vanaf 1 januari 2007 een groter belastingvrij bedrag voor reizigers die vanuit derde landen de Europese Unie binnenreizen. Moeten luchtreizigers nu nog vanaf 175 euro invoerbelasting betalen, vanaf volgend jaar moet dit bedrag zijn gestegen naar 500 euro. De bestaande belastingregels uit 1969 zijn volgens de Europese belastingcommissaris László Kovács niet meer van deze tijd.

“Burgers zullen van de verhoogde belastinggrens profiteren en lidstaten zullen minder administratieve kosten door het innen van invoerbelastingen van een relatief kleine waarde hebben”, licht Kovács het voorstel toe. Overigens zal het belastingvrije bedrag voor reizigers die de EU binnenreizen over land of over zee tot slechts 220 euro worden verhoogd.

Verder wil de EC dat de kwantitatieve limiet op parfum, koffie en thee verdwijnt. Daar staat wel een kwantitatieve limiet op bier tegenover. Dit is momenteel de enige alcoholische drank die onbeperkt mag worden ingevoerd. Ook krijgen landen de mogelijkheid om de maximaal toegestane hoeveelheid tabaksproducten te verlagen.


Belangrijk nieuws: Nieuwe websites

U maakt waarschijnlijk veel gebruik van deze website; dat is geweldig!  De websites Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws worden in de loop van 2024 vernieuwd. Wij zijn erop gebrand meer nieuws te bieden en daarnaast uw gebruikerservaring met deze nieuwe websites te maximaliseren!

Wij zijn een fundraising gestart en vragen u om een kleine gunst om ons te helpen de best denkbare websites te bouwen. Doneer bijvoorbeeld eenmalig €15 als begunstiger. En/of neem een voordelig abonnement.

 

Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen