Dutch Flight Academy ontvangt eerste Diamond DA42 Twin Star

14 april 2006 - 2:00
EELDE - De Dutch Flight Academy (DFA) op Grongingen Airport Eelde heeft donderdag (13 april) de eerste Diamond DA42 Twin Star in ontvangst genomen. Dit hypermoderne tweemotorige lesvliegtuig van Oostenrijks fabrikaat zal worden ingezet bij de opleiding tot beroeps- en verkeersvlieger. De Twin Star heeft een laag brandstofverbruik, is geluidsarm en volgens DFA bijzonder veilig.

De DFA zal als eerste Nederlandse vliegschool dit toestel in gebruik nemen. Het nieuwe vliegtuig is milieuvriendelijker dan zijn soortgenoten, aangezien het ten opzichte van andere tweemotorige vliegtuigen maar ongeveer de helft van de brandstof gebruikt.

Door de moderne instrumentatie aan boord en de sterkte van het gebruikte materiaal is het toestel opmerkelijk veilig. De DA42 wordt bestuurd door een volledig geïntegreerd computersysteem. Alle instrumenten en navigatiemiddelen worden afgelezen vanaf beeldschermen, zoals in de nieuwste generatie verkeersvliegtuigen.

De DFA is recentelijk al in het bezit gekomen van een DA42 simulator, waarmee vergevorderde technieken op realistische wijze geoefend worden.


Belangrijk nieuws: Nieuwe websites

U maakt waarschijnlijk veel gebruik van deze website; dat is geweldig!  De websites Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws worden in de loop van 2024 vernieuwd. Wij zijn erop gebrand meer nieuws te bieden en daarnaast uw gebruikerservaring met deze nieuwe websites te maximaliseren!

Wij zijn een fundraising gestart en vragen u om een kleine gunst om ons te helpen de best denkbare websites te bouwen. Doneer bijvoorbeeld eenmalig €15 als begunstiger. En/of neem een voordelig abonnement.

 

Schiphol Airside pier
26-09-2024, 18:03
Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen