Stakingsdreiging Airbus-piloten bij Swiss

5 juli 2006 - 2:00
ZÜRICH - Er dreigt een pilotenstaking bij de Zwitserse vliegmaatschappij Swiss. Vrijdag eindigden CAO-onderhandelingen tussen Swiss en pilotenbond Aeropers zonder dat een akkoord te hebben bereikt. Aan een mogelijke staking wordt deelgenomen door in totaal 700 in Zürich gestationeerde Airbus-vliegers, zo meldt NZZ Online.

De pilotenbond zegt dat er acties volgens wanneer Swiss in Zürich gestationeerde piloten op non-actief gaat stellen of het aantal routes van en naar Zürich gaat inperken. Een mogelijke staking zou de vluchtuitvoering naar twintig long-haul en een even groot aantal short-haul routes verstoren.




Belangrijk nieuws: Nieuwe websites

U maakt waarschijnlijk veel gebruik van deze website; dat is geweldig!  De websites Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws worden in de loop van 2024 vernieuwd. Wij zijn erop gebrand meer nieuws te bieden en daarnaast uw gebruikerservaring met deze nieuwe websites te maximaliseren!

Wij zijn een fundraising gestart en vragen u om een kleine gunst om ons te helpen de best denkbare websites te bouwen. Doneer bijvoorbeeld eenmalig €15 als begunstiger. En/of neem een voordelig abonnement.

 

Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen