Plan voor 'Aviation Parc' op vliegbasis Woensdrecht

30 september 2006 - 2:00
WOENSDRECHT - Op het terrein van Fokker Services op de vliegbasis Woensdrecht moet een Aviation Parc komen; een bedrijventerrein voor zo’n tien tot vijftien bedrijven die met luchtvaart te maken hebben. Dat plan hebben de regionale ontwikkelingsmaatschappij Rewin, de gemeente Woensdrecht en Fokker Services samen opgesteld, zo meldt BN/De Stem zaterdag (30 september).

Een snelle komst van het bedrijventerrein moet ervoor zorgen dat West-Brabant voorop loopt bij de ontwikkeling van Maintenance Valley; het binnenslepen van opdrachten voor vliegtuigonderhoud waaronder het Amerikaanse gevechtsvliegtuig Joint Strike Fighter (JSF).

Fokker Services beschikt op het terrein van de vliegbasis over 220.000 vierkante meter grond. Ook gebruikt het bedrijf momenteel niet alle gebouwen die het al op de basis heeft. “Die gebouwen kunnen we zo inrichten dat er andere bedrijven in kunnen. Daarnaast kan er ook nieuw gebouwd worden”, zegt Fokker-directielid John Stevens.

Het kan daarbij volgens Stevens gaan om zowel bedrijven die Fokker Services aanvullen als concurrenten. Rewin mikt op zo’n tien tot vijftien middelgrote bedrijven (tussen de 25 en 75 medewerkers). De organisatie denkt onder andere aan bedrijven die zich bezig houden met vliegtuigonderhoud of het produceren van motoronderdelen, hardware en software. Er zouden al een paar serieuze gegadigden zijn.

Groot voordeel van Woensdrecht is dat het bestemmingsplan al is ingesteld op een bedrijventerrein voor de luchtvaart op de vliegbasis. Ook is er voldoende geluidruimte om vluchten uit te voeren.
Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen