Schiphol ondertekent onderhoudscontracten infrastructuur

3 november 2006 - 1:00
SCHIPHOL - De luchthaven Schiphol heeft donderdagavond (2 november) een meerjarig onderhoudscontract ondertekend voor de infrastructuur van de luchthaven. Dura Vermeer-Imtech, KWS en Heijmans voeren de komende drie jaar onderhoud uit op verschillende delen van de luchthaven, met een optie op verlenging met twee keer een jaar. Dat maakte de luchthaven vrijdag bekend.

De bouwcombinatie Dura Vermeer-Imtech neemt het onderhoud aan de start- en landingsbanen voor haar rekening. KWS voert het onderhoud uit aan de infrastructuur van het vliegtuigafhandelingsproces (alles rond de gate), terwijl Heijmans alle werkzaamheden binnen het bereikbaarheidsproces (verkeer & vervoer) aan landzijde voor zijn rekening neemt.

De bedrijven gaan de werkzaamheden samen met Schiphol zo uitvoeren, dat het onderhoud zo min mogelijk nadelige gevolgen heeft voor de capaciteit van de luchthaven. Met het contract is een bedrag gemoeid van circa vijftig miljoen euro per jaar.

Kleine projecten
In het verleden werd bij groot onderhoud een baan gesloten. Omdat Schiphol binnen de gestelde geluidsnormen de capaciteit van de luchthaven optimaal moet benutten, wordt dat steeds lastiger. Daarom wordt het jaarlijkse groot onderhoud verdeeld in kleinere projecten, zodat er geen grote verstoringen in de baanbeschikbaarheid meer zullen optreden.

Een succesvolle proef met deze aanpak heeft ertoe geleid dat deze vorm van onderhoud over de totale infrastructuur van Schiphol wordt ingevoerd. Het uitsluiten van verstoringen moet volgens de luchthaven de punctualiteit ten goede komen. Ook kunnen de exploitatiekosten van de luchthaven worden verlaagd, wat weer een positief effect moet hebben op de kosten die aan luchtvaartmaatschappijen en hun klanten in rekening worden gebracht.


Belangrijk nieuws: Nieuwe websites

U maakt waarschijnlijk veel gebruik van deze website; dat is geweldig!  De websites Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws worden in de loop van 2024 vernieuwd. Wij zijn erop gebrand meer nieuws te bieden en daarnaast uw gebruikerservaring met deze nieuwe websites te maximaliseren!

Wij zijn een fundraising gestart en vragen u om een kleine gunst om ons te helpen de best denkbare websites te bouwen. Doneer bijvoorbeeld eenmalig €15 als begunstiger. En/of neem een voordelig abonnement.

 

Schiphol Airside pier
26-09-2024, 18:03
Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen