Nieuwe Spaanse Air Asturias deze maand van start

7 november 2006 - 1:00
OVIEDO - De Nieuwe Spaanse low cost carrier Air Asturias start nog deze maand haar vliegoperaties met een van LTE International Airways geleasde Airbus A320. In eerste instantie wordt vanuit de luchthaven van Asturias gevlogen naar Madrid, Lissabon, Rome en Parijs. Met de ingebruikname van een tweede A320 in december zullen ook Brussel en Amsterdam aan het routenetwerk worden toegevoegd, zo meldt El Mundo.

Vanaf 16 november vliegt Air Asturias dagelijks naar Madrid, terwijl de internationale bestemmingen Lissabon, Parijs en Rome twee keer per week worden gevlogen. Met welke frequentie en vanaf welke datum Brussel en Amsterdam worden aangevlogen is nog niet bekend.

Air Asturias heeft ook bestemmingen als Milaan, Frankfurt, Berlijn en Londen op het oog als toekomstige bestemmingen. Daarnaast is het de bedoeling dat in het voorjaar van 2007 intercontinentale vluchten worden uitgevoerd naar Isla Margarita (Venezuela), Panamá, Cartagena (Colombia) en Cancún (Mexico). Hiervoor wil Air Asturias een Airbus A340 aan de vloot toevoegen.

Air Asturias is volledig in handen van lokale investeerders, namelijk hotelgroep Celuisma (90 procent) en de vastgoedgroep Mall (10 procent). De thuisbasis, officieel Aeropuerto Internacional del Principado de Asturias geheten, ligt op zo’n veertig kilometer van Oviedo.


Belangrijk nieuws: Nieuwe websites

U maakt waarschijnlijk veel gebruik van deze website; dat is geweldig!  De websites Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws worden in de loop van 2024 vernieuwd. Wij zijn erop gebrand meer nieuws te bieden en daarnaast uw gebruikerservaring met deze nieuwe websites te maximaliseren!

Wij zijn een fundraising gestart en vragen u om een kleine gunst om ons te helpen de best denkbare websites te bouwen. Doneer bijvoorbeeld eenmalig €15 als begunstiger. En/of neem een voordelig abonnement.

 

Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen