China Eastern wijst bod van moederbedrijf Air China af

21 januari 2008 - 1:00
BEIJING - China Eastern Airlines heeft een bod van China National Aviation Corporation (CNAC) op zo'n dertig procent van de aandelen afgewezen. Volgens de luchtvaartmaatschappij uit Shanghai is het voostel van het moederbedrijf van Air China onvolledig en onwettig. Het bod kwam tien dagen nadat aandeelhouders van China Eastern een bod van Singapore Airlines (SIA) afwezen.

Het voorstel van CNAC is volgens China Eastern niet geldig omdat de brief waarin dit was verwerkt niet zou voldoen aan eisen. Zo ontbreken specifieke gegevens en is de brief niet zoals verplicht ondertekend door de directie van CNAC.

CNAC heeft al 3,9 procent van China Eastern in handen en was één van de grootste tegenstanders van een deal met SIA. Het bod van 0,33 euro per aandeel zou niet overeenkomen met de werkelijke waarde van de maatschappij. CNAC heeft niet minder dan 0,44 euro per aandeel over voor China Eastern.

Het nieuws dat China Eastern het voorstel van CNAC heeft afgewezen leidde tot een koersval van het aandeel Air China met vijftien procent.



Belangrijk nieuws: Nieuwe websites

U maakt waarschijnlijk veel gebruik van deze website; dat is geweldig!  De websites Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws worden in de loop van 2024 vernieuwd. Wij zijn erop gebrand meer nieuws te bieden en daarnaast uw gebruikerservaring met deze nieuwe websites te maximaliseren!

Wij zijn een fundraising gestart en vragen u om een kleine gunst om ons te helpen de best denkbare websites te bouwen. Doneer bijvoorbeeld eenmalig €15 als begunstiger. En/of neem een voordelig abonnement.

 

Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen