Van Wijk en Gagey weg als commissarissen Martinair

14 maart 2008 - 1:00
SCHIPHOL - Voormalig KLM-topman Leo van Wijk en financieel directeur Frédéric Gagey van KLM zijn opgestapt als commissarissen van Martinair. Dat meldt Arnold Burlage vrijdag (14 maart) in de Telegraaf. De KLM meldt aan de krant dat beide commissarissen zijn vertrokken in verband met de onderzoeken van de Europese mededingingsautoriteiten naar illegale prijsafspraken.

De Raad van Commissarissen van Martinair bestaat nu nog uit Gé van Schaik, oud-directeur van Heineken, en Bent Carlson van Maersk. Of en door wie de opgestapte commissarissen worden vervangen is nog onduidelijk. KLM bevestigt het vertrek van Van Wijk en Gagey als commissarissen van Martinair, waarvan de aandelen in handen zijn van KLM en rederij Maersk (beiden vijftig procent).

“De beide commissarissen hebben het besluit om terug te treden genomen om bij de uitoefening van hun toezichthoudende functie elke schijn van een belangenverstrengeling te voorkomen nu beide ondernemingen - Air France-KLM en Martinair - betrokken zijn bij overheidsprocedures”, luidt het officiële KLM-commentaar.

De Europese kartelpolitie viel eerder deze week binnen bij de hoofdkantoren van Air France in Parijs en van KLM in Amstelveen. Het betreft een onderzoek naar verboden prijsafspraken over veiligheidstoeslagen op vliegtickets. Twee jaar geleden werden invallen gedaan naar aanleiding van vermeende afspraken over brandstoftoeslagen in de luchtvrachtsector.


Belangrijk nieuws: Nieuwe websites

U maakt waarschijnlijk veel gebruik van deze website; dat is geweldig!  De websites Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws worden in de loop van 2024 vernieuwd. Wij zijn erop gebrand meer nieuws te bieden en daarnaast uw gebruikerservaring met deze nieuwe websites te maximaliseren!

Wij zijn een fundraising gestart en vragen u om een kleine gunst om ons te helpen de best denkbare websites te bouwen. Doneer bijvoorbeeld eenmalig €15 als begunstiger. En/of neem een voordelig abonnement.

 

Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen