Minister Bos wil doorgang overnamegesprekken Alitalia

22 januari 2008 - 1:00
BRUSSEL - De Nederlandse minister Wouter Bos van Financiën vindt dat de onderhandelingen over de geplande overname van Alitalia door Air France-KLM door moeten gaan, ook als de regering van de Italiaanse premier Romano Prodi valt. Dat zei Bos dinsdag (22 januari) in Brussel. “Ik hoop dat in de Europese eenheidsmarkt zaken kunnen doorgaan, zelfs als een regering valt'', aldus Bos.

De Italiaanse minister van Transport liet kort daarna weten dat de onderhandelingen daadwerkelijk door zullen gaan, ondanks de regeringscrisis in Italië. Alitalia is in exclusieve gesprekken verwikkeld met Air France-KLM over een overname van de verlieslijdende luchtvaartmaatschappij.

De centrumlinkse regering van Prodi is in de problemen gekomen door het vertrek van een kleine coalitiepartner. Door onzekerheid over de verkoop van Alitalia verloor het aandeel op de beurs in Milaan bijna vier procent.




(c) ANP


Belangrijk nieuws: Nieuwe websites

U maakt waarschijnlijk veel gebruik van deze website; dat is geweldig!  De websites Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws worden in de loop van 2024 vernieuwd. Wij zijn erop gebrand meer nieuws te bieden en daarnaast uw gebruikerservaring met deze nieuwe websites te maximaliseren!

Wij zijn een fundraising gestart en vragen u om een kleine gunst om ons te helpen de best denkbare websites te bouwen. Doneer bijvoorbeeld eenmalig €15 als begunstiger. En/of neem een voordelig abonnement.

 

Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen