Boeing wuift ophef over nieuwe problemen met 787 van zich af

21 maart 2008 - 1:00
EVERETT - Bij de ontwikkeling van een nieuw vliegtuig moeten af en toe nou eenmaal verbeteringen op het ontwerp worden aangebracht. En het testproces blijkt te werken als je tegen tekortkomingen aanloopt. Dat is de officiële reactie van Boeing, volgend op Amerikaanse mediaberichten waarin gesproken wordt over ontwerpfouten in de 787, die mogelijk tot nieuwe vertragingen leiden.

Volgens de vliegtuigbouwer is er adequaat gereageerd op een ontwerpfout aan de ‘centre wing box’, het gedeelte aan de onderzijde van een vliegtuig tussen de vleugels. De eerste zes toestellen die nu in productie zijn worden aangepast. De installatie van een extra toepassing is al aan de gang bij de vier 787’s die in het laatste stadium van assemblage zijn, aldus Boeing. Vanaf de zevende 787 wordt de aanpassing standaard aangebracht.

Boeing gaat in de reactie overigens niet in op het risico op een nieuwe vertraging. Topman Steven Udvar-Hazy van leasemaatschappij ILFC zei eerder deze week dat de gevolgen van de ontwerpfout zouden leiden tot een extra vertraging van zes maanden. ILFC is met 74 bestelde 787's de grootste afnemer van het toestel.




Belangrijk nieuws: Nieuwe websites

U maakt waarschijnlijk veel gebruik van deze website; dat is geweldig!  De websites Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws worden in de loop van 2024 vernieuwd. Wij zijn erop gebrand meer nieuws te bieden en daarnaast uw gebruikerservaring met deze nieuwe websites te maximaliseren!

Wij zijn een fundraising gestart en vragen u om een kleine gunst om ons te helpen de best denkbare websites te bouwen. Doneer bijvoorbeeld eenmalig €15 als begunstiger. En/of neem een voordelig abonnement.

 

Schiphol Airside pier
26-09-2024, 18:03
Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen